Δεν παραχωρούνται στο ΤΑΙΠΕΔ τα ακίνητα του ΤΑΠΑ

Συνάντηση είχε χθες το μεσημέρι ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας με τον Αν. Υπουργό Πολιτισμού κ. Κ. Τζαβάρα.
Ο κ. Τζαβάρας, κατά τον πλέον επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο, διαβεβαίωσε τον Βουλευτή Δωδεκανήσου ότι δεν πρόκειται να παραχωρηθούν στο ΤΑΙΠΕΔ τα ακίνητα, που βρίσκονται στην ιδιοκτησία του ΤΑΠΑ, στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου.
Ο Μάνος Κόνσολας αναφέρθηκε στα ζητήματα προστασίας και ανάδειξης της Μεσαιωνικής Πόλης αλλά και στην αναγκαιότητα εκτέλεσης συγκεκριμένων έργων.
Από την πλευρά του ο κ. Τζαβάρας ζήτησε συγκεκριμένο πλαίσιο προτάσεων από τον κ. Κόνσολα, εντός της επόμενης εβδομάδας προκειμένου να υπάρξει συνολική κυβερνητική παρέμβαση για τα ζητήματα της Μεσαιωνικής Πόλης.
Συμφωνήθηκε επίσης η επίσκεψη του Αν. Υπουργού Πολιτισμού στη Ρόδο, άμεσα, προκειμένου να τεθούν αυτά τα ζητήματα σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.
Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Κόνσολας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
”Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να παραχωρηθούν τα ακίνητα του ΤΑΠΑ, που βρίσκονται στη Μεσαιωνική Πόλη, στο ΤΑΙΠΕΔ.
Αυτή είναι η επίσημη κυβερνητική θέση και εκφράζεται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο από τον Αν. Υπουργό Πολιτισμού, για να κλείσει το θέμα που γνωρίζω ότι προκάλεσε αναστάτωση στους πολίτες της Παλιάς Πόλης.
Το σημαντικό όμως, από τη σημερινή συνάντηση είναι η πρόθεση του κ. Τζαβάρα να δρομολογήσει κυβερνητικές παρεμβάσεις για την προστασία και ανάδειξη της Μεσαιωνικής Πόλης και για την υλοποίηση έργων και δράσεων προς αυτή την κατεύθυνση.
Η προγραμματική, όπως όλοι γνωρίζουν δεν μπόρεσε να υπογραφεί και αυτό είναι άδικο για τις προσπάθειες που έκαναν συγκεκριμένοι άνθρωποι προς αυτή την κατεύθυνση. Θα αναζητήσουμε νέους τρόπους χρηματοδότησης και αισιοδοξώ ότι θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στο εφικτό και στο αυτονόητο.
Μου ζητήθηκε να καταθέσω ένα συνολικό πλέγμα προτάσεων ενώ και ο Υπουργός θα έρθει πολύ σύντομα στη Ρόδο για το σκοπό αυτό.”