ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κορκίδης: Μέρος ολοκληρωμένου σχεδίου οι εξαγγελίες Μητσοτάκη

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Κορκίδης

«…Οι εξαγ­γε­λίες του Αρχηγού της Αξιω­μα­τι­κής Αντι­πο­λί­τευ­σης στη Δ.Ε.Θ. υπό­σχο­νται μειώ­σεις 6 δισ. ευρώ σε φόρους και εισφο­ρές, αλλά υπό προ­ϋ­πο­θέ­σεις και σε βάθος τετρα­ε­τίας», σημεί­ωσε ο πρό­ε­δρος του ΕΒΕΠ και της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορ­κί­δης, σχο­λιά­ζο­ντας την ομιλία του Κυριά­κου Μητσο­τάκη στη ΔΕΘ.

«Προ­φα­νώς», ανα­φέ­ρει ο κ. Κορ­κί­δης, «ο βασικός σκοπός είναι ένα ανα­πτυ­ξιακό σοκ με 14 οικο­νο­μι­κές διορ­θώ­σεις για να πάρει μπροστά η πραγ­μα­τική οικο­νο­μία. Στη Δ.Ε.Θ., η ΝΔ παρου­σί­ασε ένα πλέγμα άμεσα εφαρ­μό­σι­μων και κοστο­λο­γη­μέ­νων προ­τά­σεων, με έμφαση στις φορο­λο­γι­κές ελα­φρύν­σεις και τη μείωση των ασφα­λι­στι­κών εισφο­ρών.

Η οικο­νο­μική πολι­τική αφορά στο σύνολο των Ελλήνων, δεν είναι ταξική, αλλά εθνική, με παρεμ­βά­σεις για μεγάλες αλλαγές στο κράτος και την οικο­νο­μία που θα φέρουν επεν­δύ­σεις στη χώρα και θα βελ­τιώ­σουν τη ζωή όλων των πολιτών. Το πρό­γραμμα που περιέ­γραψε ο Πρό­ε­δρος της ΝΔ αφορά στους 6 κεντρι­κούς άξονες: οικο­νο­μία, θεσμούς, ασφά­λεια, παιδεία, διεθνή παρου­σία της χώρας, ενερ­γο­ποί­ηση κοι­νω­νίας των πολιτών.

Σκια­γρά­φησε τη θέση της Ελλάδας σε έναν κόσμο που αλλάζει και σε μια Ευρω­παϊκή Ένωση που εξε­λίσ­σε­ται. Περιέ­γραψε πώς θα γίνει η χώρα μας πρω­τα­γω­νί­στρια των εξε­λί­ξεων και δεν θα συγκα­τα­λέ­γε­ται στους ηττη­μέ­νους της νέας εποχής, ώστε να δια­σφα­λι­στούν ίσες ευκαι­ρίες για όλους.

Τα μέτρα που πρό­τεινε, φαί­νο­νται να είναι μέρος ενός συνε­κτι­κού και ολο­κλη­ρω­μέ­νου κυβερ­νη­τι­κού σχεδίου, το οποίο περι­λαμ­βά­νει συγκε­κρι­μέ­νες μεταρ­ρυθ­μί­σεις στο κράτος με εξοι­κο­νό­μηση δαπανών ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ την πρώτη διετία, με δρα­στικό περιο­ρι­σμό των ελλειμ­μά­των στους δημό­σιους οργα­νι­σμούς, με συμπρά­ξεις δημό­σιου και ιδιω­τι­κού τομέα και συγκρά­τηση των λει­τουρ­γι­κών δαπανών.

Για τους μικρο­με­σαί­ους εμπό­ρους όλα τα παρα­πάνω είναι βεβαίως ευπρόσ­δε­κτα και εφικτά να γίνουν σε συν­δυα­σμό με στο­χευ­μένα κίνητρα που θα φέρουν μικρές και μεγάλες επεν­δύ­σεις, σε συν­δυα­σμό πάντα με νέες δου­λειές. Το ερώτημα, όμως, που παρα­μέ­νει ανα­πά­ντητο είναι πότε θα εφαρ­μο­στούν αφού, ως γνωστό, το εκλο­γικό έτος είναι το 2019 και, μέχρι τότε, δεν ανα­μέ­νο­νται ανάλογα μέτρα.

Στη φετινή Δ.Ε.Θ., τα καθη­με­ρινά μας προ­βλή­ματα, έγιναν αντι­κεί­μενο κοινού προ­βλη­μα­τι­σμού, αφού όλοι οι πολι­τι­κοί αρχηγοί υιο­θέ­τη­σαν παρό­μοια ατζέντα για τη μείωση ΦΠΑ, Φόρων, Εισφο­ρών και ΕΝΦΙΑ, με δια­φο­ρε­τική όμως προ­σέγ­γιση και χρο­νο­διά­γραμμα. Για άλλη μία φορά, επίσης, επι­βε­βαιώ­νε­ται ότι ο πολι­τι­κός χρόνος έχει μεγάλη χρονική καθυ­στέ­ρηση σε σχέση με τον πραγ­μα­τικό χρόνο και τις άμεσες ανάγκες της επι­χει­ρη­μα­τι­κό­τη­τας…», κατα­λή­γει ο πρό­ε­δρος του ΕΒΕΠ.

πηγή euro2day.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.