«Σήμερα είναι ημέρα μνήμης. Είναι η 44η επέτειος αποκατάστασης της Δημοκρατίας αλλά όλα τα επισκιάζει η τραγωδία των νεκρών τηςπυρκαγιάς». Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στα κτίρια του πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ, που σήμερα είναι στη διάθεση του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 (ΣΦΕΑ).
Στο σημείο ο Προκόπης Παυλόπουλος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Σπύρου Μουστακλή, ενώ περιηγήθηκε στους χώρους. Είδε μέσα στα κελιά το γραφείο του Αλέκου Παναγούλη, το χώρο που βασανίστηκε ο Σπύρος Μουστακλής, επίσης αντικείμενα εξορισθέντων από διάφορους τόπους εξορίας, για παράδειγμα από την Αίγινα. Ο προεδρος του ΣΦΕΑ Κώστας Μανταίος περιέγραψε, τέλος, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τους τρόπους δράσης των αντιστασιακών ενάντια στη χούντα.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
































Σχολιασμός άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.
Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.