Ανοικτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ στο «Ακταίον»

Από: 1 λεπτό ανάγνωση

Την ανατροπή της πολιτικής που εφαρμόζει η τρικομματική κυβέρνηση επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ.
Τα βήματα που θα γίνουν για να μην περιέλθει σε τραγικό αδιέξοδο η χώρα, όπως υποστηρίζεται, ανέλυσε στην ανοικτή συνέλευση του κόμματος που πραγματοποιήθηκε προχθές στο «ΑΚΤΑΙΟΝ», ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής κ. Δημήτρης Βίτσας που θεώρησε βέβαιο πως η σημερινή κυβέρνηση θα καταρρεύσει, από το βάρος της σκληρής πολιτικής που φαίνεται από τώρα ότι θα ασκήσει.
Στη συνέλευση παρέστη και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Γάκης.
Τη διαδικασία άνοιξε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νεκτάριος Σαντορινιός που αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου που ήταν ιδιαίτερα θετικό αφού αποκτήθηκε μια έδρα. Αναφορά έκανε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην περιοχή μας. Ο κ. Σαντορινιός αναφέρθηκε και στα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζει ο τομέας της Υγείας στη Ρόδο, στην Κω και στη Λέρο.
Με αφορμή την αξιοποίηση του γκολφ Αφάντου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί, έναντι πινακίου φακής, να ξεπουλήσει τη συγκεκριμένη έκταση.
Τόνισε πως θα πρέπει να δημιουργηθούν ομάδες προάσπισης της δημόσιας περιουσίας στη Ρόδο και στην Κω για να μην καταλήξουν σε λάθος χέρια τα αεροδρόμια. Ανάλογη κίνηση πρέπει να γίνει και για το Γκολφ Αφάντου.
Στο θέμα της αξιοποίησης της δημοσίας περιουσίας αναφέρθηκε στη συνέχεια και ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής κ. Δημήτρης Βίτσας. Επισημαίνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν συμφωνεί με τις επιχειρούμενες διαδικασίες. Ωστόσο αυτό που επισημάνθηκε ήταν η ανάγκη να κατατεθεί συγκεκριμένη πρόταση για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.
«Δεν είναι δικαίωμά τους να το κάνουν αυτό. Δεν έχει αυτή η κυβέρνηση τις δημόσιες επιχειρήσεις από τον παππού και τη γιαγιά της. Οι ίδιοι οδήγησαν το δημόσιο στην κατάσταση αυτή. Υπάρχει και το γενικό ξεπούλημα που αφορά και τη Ρόδο», τόνισε ο κ. Βίτσας και υπογράμμισε πως στην προσπάθεια της εξεύρεσης πόρων θα κινδυνεύσει ακόμη και ο ορυκτός πλούτος της χώρας μας.
Ο κ. Βίτσας, αναφέρθηκε και στις τακτικές που ακολούθησε στις εθνικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Συγκροτήσαμε ένα πρόγραμμα που μπορούσε να απαντήσει στη βάση των συμφερόντων της κοινωνίας και ειδικά των εργαζόμενων αλλά και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των αγροτών σε μια διέξοδο από την κρίση. Το βασικό ζήτημα που βάζαμε ήταν ότι η όποια πολιτική θα έπρεπε να έχει στόχο την ακύρωση του μνημονίου», είπε ο κ. Βίτσας και αναφέρθηκε και στο κάλεσμα που έγινε στις δυνάμεις της αριστεράς για να δοθεί μια κοινή μάχη ενάντια στο συντηρητικό μπλοκ.
«Η επιτυχία δεν έχει ολοκληρωθεί. Το βήμα που προσπαθούσαμε να κάνουμε είναι μετέωρο. Με αυτή τη λογική, στο επόμενο χρονικό διάστημα πρέπει να συνεχίσουμε για τη σωτηρία της χώρας. Μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου δημιουργήθηκε μια …τροϊκανή κυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Βίτσας και πρόσθεσε πως τα τρία κόμματα δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από το κείμενο της συμφωνίας που υπέγραψαν.
«Το κείμενο αυτό είναι στη χωματερή της πολιτικής του μνημονίου. ¶ρα είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει εμείς, να αναδεικνύουμε ότι οι τρεις τους έχουν την ευθύνη αφού και η ΔΗΜΑΡ ανακάλυψε τα θετικά της πολιτικής του μνημονίου», τόνισε ο κ. Βίτσας.
Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ξεγέλασε το λαό και τώρα ακολουθεί πιστά τη συνταγή του μνημονίου.
«Αυτή η κυβέρνηση πολύ γρήγορα μετά από ένα επικοινωνιακό δόλωμα, μας ξεκαθάρισε τι πρόκειται να κάνει. Ο κ. Σαμαράς στην επιστολή που έστειλε στους συμμετέχοντες στη Σύνοδο Κορυφής τόνισε πως το μνημόνιο είναι ιδιοκτησία μας ενώ ο κ. Γ. Στουρνάρας είπε ότι το μόνο που μπορεί να επιτευχθεί είναι μια ελαφρά επιμήκυνση του προγράμματος του μνημονίου. Η πολιτική αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα τα επώδυνα μέτρα που είχε αναγγείλει τον περασμένο Μάρτιο ο τότε πρωθυπουργός κ. Παπαδήμος», επεσήμανε ο κ. Βίτσας και πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσουν μειώσεις μισθών και συντάξεων.
«Το ζήτημα της διακυβέρνησης της αριστεράς είναι εξίσου επίμονο. Χωρίς να ζητάμε εκλογές θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα κίνημα για την ανατροπή όχι μόνο της πολιτικής που εφαρμόζεται αλλά της ίδιας της κυβέρνησης. Θα πέσουν υπό το βάρος της πολιτικής που εφαρμόζουν. Είναι πιο σημαντικό όμως να τους διώξει ένα ρωμαλέο λαϊκό κίνημα. Είναι σημαντικό επίσης, ότι το δικό μας πρόγραμμα δεν είναι μια εκφώνηση αλλά μια ανάγκη επιβίωσης και επαναθεμελίωσης της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της χώρας», τόνισε ο κ. Βίτσας.
Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ακόμα πως το κόμμα θα συνεχίσει ασυμβίβαστα να δίνει τη μάχη και να ασκεί σκληρή κριτική.
«Δεν θα αλλάξουμε. Ασυμβίβαστα θα ασκούμε σκληρή κριτική απέναντι στην πολιτική αυτή. Θα διογκώσουμε όμως και τις διαδικασίες αντίστασης», είπε.
Αναφορά έκανε και στις κοινωνικές δομές που θα δημιουργηθούν για να ανακουφιστούν οι πολίτες.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δημιουργήσει και δομές αλληλεγγύης για να βρίσκουν ανακούφιση οι πολίτες που τώρα δοκιμάζονται σκληρά», τόνισε.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Dimokratiki.gr on Google ↗ Ακολουθήστε μας στο Google News ★ ↗

Στο Google News πατήστε ★ Ακολουθήστε

Σχετικά