Ειδήσεις

“Ενώνω τη φωνή μου με τους αστυνομικούς της Κω που διεκδικούν το αυτονόητο”

Τουρισμός σημαίνει ασφάλεια για τους πολίτες και τους επισκέπτες –

Ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης, με αφορμή την καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Yπαλλήλων Β. Δωδεκανήσου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Η πολύ σοβαρή καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών για την οικτρή κατάσταση που επικρατεί σε ότι αφορά στην υποστελέχωση της Ελληνικής Αστυνομίας στην Κω αλλά και την διαλυτική κατάσταση που επικρατεί στον εξοπλισμό της, λόγω της υποχρηματοδότησης, πρέπει να μας κινητοποιήσει όλους.

Είναι απαράδεκτο να είναι ακινητοποιημένα εκτός λειτουργίας περιπολικά, λόγω των οφειλών προς τα συνεργεία αλλά και λόγω των οφειλών προς το πρατήριο καυσίμων.

Είναι απαράδεκτο να επικρατεί αυτή η εικόνα στα κρατητήρια, να μην έχουν καλυφθεί οι οφειλές προς τα εστιατόρια που έχουν αναλάβει τη σίτιση των κρατουμένων.

Είναι απαράδεκτο να έχουν σταματήσει οι μεταγωγές κρατουμένων αλλά και η μεταφορά παράνομων μεταναστών λόγω έλλειψης χρημάτων, τη στιγμή που το ζητούμενο είναι η αποσυμφόρηση.

Κατά ένα περίεργο τρόπο, εξοφλούνται όλες οι δαπάνες στο hot spot αλλά δεν υπάρχουν χρήματα για τα απλά και τα αυτονόητα προκειμένου να κυκλοφορούν τα περιπολικά αλλά και για να εξοφλούνται οι επιχειρηματίες της Κω.

Είμαστε ο τρίτος κορυφαίος τουριστικός προορισμός, κάτι που σημαίνει ότι το αίσθημα της ασφάλειας του πολίτη αλλά και του επισκέπτη πρέπει να είναι ισχυρό.

Ως Δήμαρχος Κω, ενώνω τη φωνή μου με τους αστυνομικούς υπαλλήλους του νησιού, που έχουν φτάσει στα όρια της αντοχής τους.

Ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη εύχομαι και ελπίζω να δώσουν άμεση λύση.”

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου