Στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου προσέφυγε η οικογένεια Καψή

Eνώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων προσέφυγε χθες η ξενοδοχειακή εταιρεία “Τουριστικό Συγκρότημα ΚΑΨΗ AE”, που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής, κατά της ανώνυμης εταιρείας «EFG EUROBANK ERGASIAS Χρηματοδοτικές Μισθώσεις» και της υπ’ αριθμ. 3655 Β’/2012 έκθεσης αναγκαστικής κατάσχεσης κινητής περιουσίας ως και του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του Δικαστικού Επιμελητή του Πρωτοδικείου Ρόδου Μιχαήλ Σ. Μελλίνη. Η ξενοδοχειακή εταιρεία επιδιώκει με την ανακοπή που έχει ασκήσει τη διόρθωση της έκθεσης αναγκαστικής κατάσχεσης της περιουσίας της στο ποσό των 2.611.309 ¤.
Ο πλειστηριασμός έχει αναγγελθεί για την 27η Ιουνίου 2012 και σύμφωνα με τη δημοσιευθείσα περίληψη η πρώτη τιμή εκκίνησής του για το σύνολο των εκπλειστηριαζομένων ειδών καθορίσθηκε στο ποσό των 466.333 ¤.
Tο ξενοδοχείο είχε περιέλθει κατά κυριότητα στην ακίνητη περιουσία της δανείστριας τράπεζας με τη διαγραφή ισόποσου χρέους της οικογένειας Καψή, η οποία τότε αντιμετώπιζε τεράστιες οικονομικές δυσχέρειες.
Στο διάστημα που μεσολάβησε η διοίκηση της Eurobank επέτρεψε στην οικογένεια τη διαχείριση του ξενοδοχείου με ειδικό συμφωνητικό πώλησης-μίσθωσης και με την ελπίδα ανάκαμψης της εταιρείας, πράγμα όμως που δεν έγινε λόγω κυρίως της οικονομικής ύφεσης.
Η ξενοχοδοχειακή εταιρεία επισημαίνει στην αίτησή της ότι σύμφωνα με την εκτίμηση του ως άνω δικαστικού επιμελητή, η συνολική αξία των κατασχεθέντων κινητών, ήτοι ο μηχανολογικός εξοπλισμός, η επίπλωση, οι κοινόχρηστοι χώροι και ο εν γένει εξοπλισμός ως ενιαίο σύνολο ανέρχεται στο ποσό των 699.500 ¤. Η τιμή πρώτης προσφοράς των κατασχεθέντων ορίστηκε στα 2/3 της εκτιμηθείσας αξία αυτών, ήτοι στο ποσό των 466.333,33 ¤.
Υποστηρίζει ότι στην έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης κινητών η περιγραφή των κατασχεθέντων κινητών πραγμάτων είναι ελλιπής και σ’ αυτήν δεν αναγράφεται ούτε η εκτιμηθείσα αξία ούτε η τιμή πρώτης προσφοράς εκάστου τεμαχίου, παρά μόνο αναγράφεται η συνολική τους αξία ανά ομάδα πραγμάτων, καθιστώντας με αυτόν τον τρόπο ιδιαίτερα δυσχερή τον προσδιορισμό της αξίας και της τιμής πρώτης προσφοράς για κάθε κατασχεθέν αντικείμενο.
Υποστηρίζει παραπέρα ότι ο προσδιορισμός της τιμής των κατασχεθέντων κινητών ουδόλως ανταποκρίνεται αλλά αντιθέτως υπολείπεται κατά πολύ της πραγματικής εμπορικής αξίας αυτών και διατείνεται ότι η αξίας τους ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 2.611.309 ευρώ.
Επισημαίνει εξάλλου ότι όλα τα κατασχεθέντα πράγματα, τα οποία αποτελούν μέρος του πάγιου εξοπλισμού της ξενοδοχειακής μονάδας είναι άριστης ποιότητας, εφάμιλλα της φήμης και της κατηγορίας του. Είναι πράγματα πολυτελείας ώστε να ανταποκρίνονται στο χαρακτήρα και το επίπεδο του ξενοδοχείου μας.

Την ξενοδοχειακή εταιρεία εκπροσωπεί το δικηγορικό γραφείο Μαρίνου και Μάρας Μακρίδη.