ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήλωση Ελευθερίας Φτακλάκη, για την 7η Μαρτίου

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Φτακλάκη Λιτσα

Περι­φε­ρεια­κός Σύμ­βου­λος Ν.Αιγαίου και τ.αντι­πε­ρι­φε­ρειάρ­χης

«7 Μαρτίου 1948 – 7 Μαρτίου 2018: Πέρασαν 70 χρόνια από την εδαφική ολο­κλή­ρωση της σύγ­χρο­νης Ελλάδας, με την ενσω­μά­τωση της Δωδε­κα­νή­σου στην ελλη­νική επι­κρά­τεια. Η επέ­τειος αυτή σήμερα αποκτά μια δρα­μα­τική επι­και­ρό­τητα, με την τουρ­κική επι­θε­τι­κό­τητα σε έξαρση και την προ­σπά­θεια δημιουρ­γίας «γκρίζων ζωνών», ειδικά στην περιοχή της Δωδε­κα­νή­σου.

Όμως, όπως και τότε, έτσι και τώρα, όλοι οι Δωδε­κα­νή­σιοι, ενω­μέ­νοι, γνω­ρί­ζο­ντας την ιστο­ρική πραγ­μα­τι­κό­τητα, και με εφόδια τα δεδο­μένα του Διε­θνούς Δικαίου, την ύπαρξη της Ελλάδας στην ισχυρή οικο­γέ­νεια της Ευρω­παϊ­κής Ένωσης, αλλά κυρίως το φρόνημα και την ετοι­μό­τητα των Ελλη­νι­κών Ενόπλων Δυνά­μεων μαζί με την ακλό­νητη πεποί­θηση μας για την ορθό­τητα των θέσεων μας, τιμούμε την ιστο­ρική επέτειο της ενσω­μά­τω­σης των νησιών μας στην Ελλάδα και δηλώ­νουμε έτοιμοι να φανούμε αντά­ξιοι όλων όσων αγω­νί­στη­καν για αυτήν.»

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.