ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρόδος-Δωδεκάνησα – Πρόγνωση καιρού για τον εορτασμό της ενσωμάτωσης και προοπτική ως το τέλος της εβδομάδας

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΚΥΚΛΩΝΑΣ ΡΟΔΟΥ

 Υπο βροχή ο εορ­τα­σμός της 71ης επε­τείου της Ενσω­μά­τω­σης της Δωδε­κα­νή­σου σε κάποια νησιά  – Πως θα κυλή­σουν οι επό­με­νες μέρες ;

Ανα­λυ­τικά

Τρίτη 6 Μαρτίου

Με αραιές νεφώ­σεις και δια­στή­ματα με ανοίγ­ματα θα ξεκι­νή­σει θα κυλάει και θα τελειώ­σει το 24ώρο σε όλα τα τμήματα.

Δεν προ­βλέ­πο­νται φαι­νό­μενα.

Οι άνεμοι θα εξα­σθε­νή­σουν και δεν ξεπερ­νούν τα 3-4 μποφόρ απο μετα­βλη­τές διευ­θύν­σεις.

Απο την νύχτα θα στα­θε­ρο­ποιού­νται σε νοτιά­δες και θα αρχί­σουν να ανε­βά­ζουν και πάλι στροφές φτά­νο­ντας τα μεσά­νυ­χτα τα 6-7 μποφόρ σε Καρ­πά­θιο και βορειο­δυ­τικά τμήματα ενώ απο την Κώ και νοτιό­τερα δεν θα ξεπερ­νούν τα 4-5 μποφόρ.

Οι θερ­μο­κρα­σίες δεν θα μετα­βλη­θούν ιδιαί­τερα

Βόρεια : απο 14.. έως 18°C

Νότια : απο 15.. έως 19°C

Ορεινά : απο 14.. έως 17°C

Υγρασία : 60% – 95%

Τετάρτη 7 Μαρτίου – 71η επέ­τειος ενσω­μά­τω­σης των Δωδε­κα­νή­σων στην μητέρα Ελλάδα

Αραιές νεφώ­σεις που ανα δια­στή­ματα θα πυκνώ­νουν σε κάποια νησιά προ­βλέ­πο­νται καθ όλο το 24ώρο.

Πιθα­νό­τητα κάτω του 50% για πολύ τοπικά φαι­νό­μενα με την μορφή ψιχάλας υπάρ­χουν για την Κώ την Κάλυμνο την Λέρο και την Πάτμο μεταξύ των ωρών 11:00 και 14:00.

Στα υπό­λοιπα νησιά καθώς και στην Πρω­τεύ­ουσα του νομού την Ρόδο οι παρε­λά­σεις θα πραγ­μα­το­ποι­θούν με αρκετά ανοίγ­ματα και αραιές νεφώ­σεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν απο νότιες διευ­θύν­σεις και θα ακου­μπάνε τα 5-6 και τοπικά στα βορειό­τερα νησιά τα 7 μποφόρ. Στα­διακή εξα­σθέ­νηση προ­βλέ­πε­ται απο το από­γευμα.

Αμε­τά­βλη­τες παρα­μέ­νουν οι θερ­μο­κρα­σίες με μικρή εξαί­ρεση τα ορεινά :

Βόρεια : απο 14.. έως 18°C

Νότια : απο 15.. έως 19°C

Ορεινά : απο 15.. έως 20°C

Υγρασία : 60% – 95%

Πέμπτη 8 Μαρτίου

Σχεδόν αίθριος καιρός στο μεγα­λύ­τερο μέρος του νομού καθ όλο το 24ώρο με κάποιες αραιές νεφώ­σεις να έχουν λίγες πιθα­νό­τη­τες να πυκνώ­σουν και να δώσουν τις μεσημ­βρι­νές ώρες σύντομη μπόρα.

Συγκε­κρι­μένα μικρή πιθα­νό­τητα για φαι­νό­μενα με την μορφή μπόρας η σύντο­μης καται­γί­δας θα υπάρχει τις μεσημ­βρι­νές ώρες στα κεντρικά και ορεινά της Ρόδου καθώς και στα τμήματα της Ιξιάς της πόλεως και της Καλ­λι­θέας τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες.

Επίσης δεν απο­κλεί­ε­ται να επη­ρα­στεί απο σύντομη μπόρα η Κώς η Λέρος και η Κάλυ­μνος.

Τίποτα το ανη­συ­χη­τικό ενώ και η πιθα­νό­τητα να εκδη­λω­θούν τα προ­α­να­φερ­θέ­ντα φαι­νό­μενα βρί­σκε­ται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Οι άνεμοι το πρωί θα πνέουν απο δυτικές διευ­θύν­σεις με ένταση 5-6 μποφόρ οι οποίοι απο το μεση­μέρι και μετά θα στρέ­φο­νται σε βορειο­δυ­τι­κούς με την ίδια ένταση.

Τα μεσά­νυ­χτα θα εξα­σθε­νή­σουν παντού.

Μικρή άνοδο θα σημειώ­σουν οι θερ­μο­κρα­σίες :

Βόρεια : απο 14.. έως 19°C

Νότια : απο 15.. έως 20°C

Ορεινά : απο 15.. έως 18°C

Υγρασία : 55% – 88%

Παρα­σκευή 9 Μαρτίου

Αραιές νεφώ­σεις καθ’ όλο το 24ώρο σε όλα τα τμήματα. Κυρίως θύσ­σα­νοι θα βρί­σκο­νται στον ουράνιο θόλο με απο­τέ­λε­σμα να υπάρχει και ηλιο­φά­νεια.

Άνεμοι απο βορειο­δυ­τι­κές διευ­θύν­σεις θα φτάσουν το μεση­μέρι τα 4-5 μποφόρ , το βράδυ θα εξα­σθε­νή­σουν.

Πτώση θα σημειώ­σουν οι θερ­μο­κρα­σίες :

Βόρεια : απο 14.. έως 17°C

Νότια : απο 15.. έως 18°C

Ορεινά : απο 13.. έως 16°C

Υγρασία : 50% – 85%

Να είσαστε καλά , καλό υπό­λοιπο εβδο­μά­δας και χρόνια πολλά.

Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2018

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.