Ειδήσεις

ΕΣΠ. ΕΠΑΛ Ρόδου: Ο μόνος Βουλευτής που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας, μέχρι στιγμής, είναι ο κ. Κόνσολας

Όλοι εμείς μπήκαμε στα ΕΠΑΛ για να μάθουμε μια ειδικότητα, μια τέχνη για να μπορέσουμε να βρούμε αύριο μια δουλειά πάνω σε αυτό που μας αρέσει, να ακολουθήσουμε τα όνειρά μας. Όμως, η κυβέρνηση και ο υπουργός έχουν μεγάλο θράσος να μας λένε ότι δουλεύουν για το δικό μας καλό!. Αυτό που ζούμε εμείς τώρα δείχνει πως είναι μεγάλοι ψεύτες!
Είναι η κυβέρνηση που εφαρμόζει όλους τους προηγούμενους νόμους, που έβαλε και την παιδεία στο μνημόνιο. Για το καλό μας; Είναι η κυβέρνηση που όταν έλεγε στην αρχή της χρονιάς πως τα σχολεία λειτουργούν κανονικά εννοούσε χωρίς καθηγητές, χωρίς υποδομές, με καταργήσεις ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και πολλά άλλα… Για το καλό μας; Είναι η κυβέρνηση που τώρα ετοιμάζεται να φέρει νέες συγχωνεύσεις ειδικοτήτων και σχολείων, περισσότερες εξετάσεις πανελλαδικού τύπου, μεγαλύτερη αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη. Κι όλα αυτά για το καλό μας;
Μήπως για το καλό μας είναι να αποφοιτούμε από ειδικότητες των ΕΠΑΛ χωρίς να έχουμε επαγγελματικά δικαιώματα; Χωρίς να έχουμε τη δυνατότητα να εργαστούμε στο αντικείμενο της ειδικότητάς μας; Χωρίς να μπορούμε να συμμετέχουμε στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ;
Ως Μαθητικό Συμβούλιο Εσπ. ΕΠΑΛ Ρόδου, σηκώσαμε πανελλαδικά με αιτήματα και παρεμβάσεις το ζήτημα της μη ύπαρξης επαγγελματικών δικαιωμάτων σε συγκεκριμένες ειδικότητες των ΕΠΑΛ του Ν.4186/13. Απευθυνθήκαμε ακόμα και στους βουλευτές της περιοχής μας, ώστε να καταθέσουν ερωτήματα προς τους αρμόδιους Υπουργούς.
Ο μόνος Βουλευτής που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας, μέχρι στιγμής, είναι ο κ. Κόνσολας Μάνος, ο οποίος κατέθεσε σχετική ερώτηση στους αρμόδιους Υπουργούς. Μας προκαλεί ιδιαίτερη απορία η στάση των υπόλοιπων βουλευτών της περιοχής μας! Ελπίζουμε να ακολουθήσουν το παράδειγμά του και να μας ενημερώσουν για τις ενέργειές τους.
Είναι ντροπή για το Υπουργείο, εδώ και τέσσερα (4) χρόνια να μην προχωράει τις διαδικασίες για την έκδοση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων. Είναι απάτη όταν ο Υπουργός ισχυρίζεται ότι έχει αναβαθμιστεί την Τεχνικο-Επαγγελματική Εκπαίδευση!
ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΕΣΠ. ΕΠΑΛ ΡΟΔΟΥ
Ρόδος, 21-12-2017
Ο Πρόεδρος
Ο Γραμματέας
 
 
 
Μισσός Μιχαήλ
Αρβανίτης Δημήτρης

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου