ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε πέντε χώρες το 90% τo darknet των παιδεραστών

news room 2 λεπτά ανάγνωση
παιδική πορνογραφία

Σε πέντε σημεία του πλανήτη είναι συγκε­ντρω­μένο το 90% των ιστο­σε­λί­δων που προ­ω­θούν τη σεξουα­λική κακο­ποί­ηση παιδιών, σύμφωνα με τη Unicef: Στον Καναδά, στη Γαλλία, στις Κάτω Χώρες, στη Ρωσία και στις Ηνω­μέ­νες Πολι­τείες.

Την ίδια στιγμή, η ανά­πτυξη ψηφια­κών δικτύων, όπως του Dark Web και των κρυ­πτο­νο­μι­σμά­των, επι­τρέ­πει τις χει­ρό­τε­ρες μορφές εκμε­τάλ­λευ­σης και κακο­ποί­η­σης ανη­λί­κων σε απευ­θείας σύνδεση, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νων της δια­κί­νη­σης και της σεξουα­λι­κής κακο­ποί­η­σης παιδιών.

Οι ανή­λι­κοι είναι παντε­λώς απρο­στά­τευ­τοι στους κιν­δύ­νους του ψηφια­κού κόσμου που ανοί­γε­ται πλέον απλό­χερα μπροστά τους. Αυτό καταγ­γέλ­λει σε έκθεσή της η οργά­νωση με αφορμή την αυριανή Ημέρα Παιδιού. Όπως ανα­φέ­ρε­ται σε αυτήν, το 2017 ένας στους τρεις χρήστες του Δια­δι­κτύου ήταν παιδιά κι όμως, σύμφωνα με τη Unicef, καμία μέριμνα δεν έχει ληφθεί για να δια­σφα­λι­στεί η πρό­σβασή τους σε απο­κλει­στικά ασφαλές δια­δι­κτυακό περιε­χό­μενο.

Στην έκθεση της οργά­νω­σης με τίτλο «Η κατά­σταση των παιδιών στον κόσμο 2017: τα παιδιά σε έναν ψηφιακό κόσμο» επι­ση­μαί­νε­ται επίσης ότι περίπου το ένα τρίτο της παγκό­σμιας νεο­λαίας – περίπου 346 εκα­τομ­μύ­ρια άτομα- δεν έχουν δυνα­τό­τητα πρό­σβα­σης στο Δια­δί­κτυο, γεγονός που ενι­σχύει τις ανι­σό­τη­τες και περιο­ρί­ζει το δικαί­ωμα συμ­με­το­χής σε μια ολοένα αυξα­νό­μενη ψηφιακή οικο­νο­μία.

«Για το καλύ­τερο και για το χει­ρό­τερο η ψηφιακή τεχνο­λο­γία είναι πλέον ένα μη ανα­στρέ­ψιμο γεγονός στη ζωής μας», δήλωσε ο εκτε­λε­στι­κός διευ­θυ­ντής της Unicef, Anthony Lake. «Σε έναν ψηφιακό κόσμο, η διπλή μας πρό­κληση είναι πώς να μετριά­σουμε τις ζημιές, μεγι­στο­ποιώ­ντας παράλ­ληλα τα οφέλη του Δια­δι­κτύου για κάθε παιδί».

Μερικά από τα σημα­ντι­κό­τερα σημεία της έκθεσης ανα­φέ­ρουν ότι:

  • Οι νέοι είναι η πιο συν­δε­δε­μένη ηλι­κιακή ομάδα. Σε παγκό­σμιο επίπεδο, το 71% είναι συν­δε­δε­μένο στο δια­δί­κτυο, σε σύγκριση με το 48% του συνο­λι­κού πλη­θυ­σμού.
  • Οι αφρι­κα­νι­κές νεο­λαίες είναι οι λιγό­τερο συν­δε­δε­μέ­νες, με περίπου 3 στους 5 νέους εκτός σύν­δε­σης, σε σύγκριση με μόλις 1 στους 25 στην Ευρώπη.
  • Περίπου το 56% όλων των ιστο­τό­πων είναι στα αγγλικά και πολλά παιδιά δεν μπορούν να βρουν περιε­χό­μενο που να κατα­λα­βαί­νουν ή που να είναι πολι­τι­στικά σχετικό.

Το ΒΗΜΑ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.