ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαμαρτυρία Δημάρχου Λέρου προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΚΟΛΙΑΣ

Αξιό­τιμε κύριε Υπουργέ,

Σε συνέ­χεια της συνά­ντη­σης που είχαμε στο Υπουρ­γείο την 9.10.2017, θα ήθελα να σας επι­ση­μάνω ότι η Λέρος έχει δεχθεί χιλιά­δες πρό­σφυ­γες – μετα­νά­στες τα τελευ­ταία τρία έτη. Οι κάτοι­κοι του νησιού δεί­χνο­ντας την αγάπη και την αλλη­λεγ­γύη προς τον συνάν­θρωπο, στά­θη­καν δίπλα σε όλους αυτούς τους ανθρώ­πους που μπό­ρε­σαν και έφυγαν από τις δομές φιλο­ξε­νίας του νησιού, αλλά και στους περίπου χίλιους που βρί­σκο­νται εγκλω­βι­σμέ­νοι τη συγκε­κρι­μένη χρονική περίοδο στη Λέρο.

Οι δομές υγείας του νησιού μας και ειδι­κό­τερα το Κρατικό Θερα­πευ­τή­ριο – Κέντρο Υγείας Λέρου, δέχεται καθη­με­ρινά περι­στα­τικά πολύ περισ­σό­τερα από όσα δεχόταν πριν την προ­σφυ­γική κρίση ενώ παράλ­ληλα εξυ­πη­ρε­τεί και τους ασθε­νείς από τα γει­το­νικά νησιά (Πάτμος – Λειψοί).

Ειδι­κό­τερα το ιατρικό και νοση­λευ­τικό προ­σω­πικό του νοσο­κο­μείου προ­σπα­θεί να παρέχει υπη­ρε­σίες υψηλού επι­πέ­δου προς όλους, χωρίς δια­κρί­σεις, τιμώ­ντας τον όρκο του Ιππο­κράτη. Όπως σας ανέφερα και στην κατ’ ιδίαν συνά­ντηση που είχαμε, οι ανάγκες ιατρο­φαρ­μα­κευ­τι­κής περί­θαλ­ψης του Κ.Θ. Λέρου έχουν αυξηθεί σημα­ντικά και κρί­νε­ται άκρως απα­ραί­τητη η στε­λέ­χωσή του με επι­πλέον ιατρικό και νοση­λευ­τικό προ­σω­πικό όλων των ειδι­κο­τή­των.

Ακόμα, κρί­νε­ται επι­βε­βλη­μένη η δια­τή­ρηση κινή­τρων προ­σέλ­κυ­σης και παρα­μο­νής του Ν.1881/90 που αφορά στους ιατρούς του Νοσο­κο­μείου Λέρου, η προ­μή­θεια νέων μηχα­νη­μά­των για την κάλυψη αναγκών του νοσο­κο­μείου, καθώς και η επι­σκευή των κτι­ρια­κών εγκα­τα­στά­σεων του Νοσκο­μείου.

Επίσης με είχατε δια­βε­βαιώ­σει ότι θα μερι­μνή­σετε για την άμεση προ­μή­θεια και λει­τουρ­γία αξο­νι­κού τομο­γρά­φου που θα βοη­θή­σει τόσο τους συμπο­λί­τες μας ώστε να απο­φεύ­γουν την ταλαι­πω­ρία, όσο και το κράτος στην εξοι­κο­νό­μηση χιλιά­δων ευρώ που δαπα­νώ­νται στις αερο­δια­κο­μι­δές.

Δυστυ­χώς, πέρασαν περίπου δύο μήνες από τη συνά­ντησή μας και με λύπη δια­πι­στώνω ότι το Υπουρ­γείο Υγείας όχι μόνο δεν έχει δρο­μο­λο­γή­σει καμία λύση σε όλα όσα σας ανέφερα, αλλά του­να­ντίον ενέ­κρινε την έκτακτη επι­χο­ρή­γηση 790.000 ευρώ από πιστώ­σεις του τακτι­κού προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού του υπουρ­γείου Υγείας, για τα νοσο­κο­μεία των νησιών του Αιγαίου που δέχο­νται προ­σφυ­γι­κές ροές, εξαι­ρώ­ντας το νοσο­κο­μείο της Λέρου!

Σας παρα­καλώ όπως με ενη­με­ρώ­σετε για τους λόγους που εξαι­ρέ­θηκε το Κρατικό Θερα­πευ­τή­ριο – Κέντρο Υγείας Λέρου από την έκτακτη επι­χο­ρή­γηση, και τις ενέρ­γειες στις οποίες προ­τί­θε­στε να προ­βείτε ανα­φο­ρικά με τα προ­βλή­ματα που σας επι­ση­μαίνω με την παρούσα επι­στολή.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΡΟΥ

Κόλιας Μιχάλης

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.