Οι πλούσιοι της Ελλάδας να βάλουν το χέρι στην τσέπη

Ανθρώπινο πρόσωπο και με άρωμα επανάστασης από την Γερμανίδα Καγκελάριο στην ετήσια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου προς τους Γερμανούς συντάκτες.
“Προσπαθώ να βοηθήσω την Ευρώπη και όχι να εξοργίζω τους ανθρώπους”, είπε η γερμανίδα Καγκελάριος και αναφερόμενη στην Ελλάδα είπε:
“Είναι σημαντικό οι πλούσιοι Έλληνες να πληρώσουν το μερίδιο που πρέπει για να στηρίξουν την πατρίδα τους”, είπε χαρακτηριστικά και επανέλαβε :”Η καρδιά μου ματώνει για τους Έλληνες που περνάνε δύσκολα λόγω της κρίσης. Δεν βοηθά καθόλου την Ελλάδα να καθυστερεί και η κυβέρνηση πρέπει να επικεντρωθεί στην συλλογή όσο το δυνατόν περισσότερων φόρων.”
Και συνέχισε: “Ξεκαθάρισα στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ότι θέλω να συνεχίσει η Ελλάδα να είναι στην Ευρωζώνη”.
Η κα Μέρκελ είπε ότι οι αγορές ανησυχούν εάν η Ευρώπη θα μπορέσει να ξεπληρώσει τα χρέη της.
Εκανε λόγο για στενότερο πολιτικό συντονισμό της ΕΕ έως τα τέλη του έτους και για μηχανισμούς βοήθειας για τις χώρες του ευρώ που δεν είναι ανταγωνιστικές.
«Έχουμε ακόμα βήματα να κάνουμε. Μια και αυτή η κρίση πρέπει να λυθεί ως επί το πλείστον πολιτικά, χρειάζεται να κάνουμε ό,τι δεν κάναμε επαρκώς όταν δημιουργήθηκε το ευρώ, κυρίως να έχουμε περισσότερο συντονισμό και λογοδοσία».
Η Γερμανίδα καγκελάριος πρόσθεσε ότι απαιτούνται περισσότεροι δεσμευτικοί μηχανισμοί για να βοηθούνται οι χώρες της Ευρωζώνης που δεν είναι αρκετά ανταγωνιστικές.
Τετάρτη ή Πέμπτη η σύσκεψη των τριών αρχηγών
Να κλείσει το πακέτο των 11,9 δισ. ευρώ το συντομότερο θέλει το Μέγαρο Μαξίμου
Να κλείσει το πακέτο των μέτρων το συντομότερο δυνατόν θέλει ο Αντώνης Σαμαράς εν όψει της Συνόδου Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου, όπου ο Έλληνας πρωθυπουργός θα πρέπει να δώσει απτά δείγματα γραφής στους Ευρωπαίους ηγέτες. Το πακέτο των μέτρων θα πρέπει να εγκριθεί από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους Ευ.Βενιζέλο και Φ.Κουβέλη σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το πιθανότερο την Τετάρτη ή την Πέμπτη.
Κεντρικός στόχος του κ. Σαμαρά είναι να καθαρίσει το τοπίο εν όψει και της έκθεσης της τρόικας.
Ο κ. Σαμαράς υποστηρίζει σε συνομιλητές του ότι όσο παρατείνεται η συζήτηση για το πακέτο των μέτρων τόσο θα αυξάνονται οι αντιδράσεις των βουλευτών και θα εντείνεται ο εκνευρισμός στην ελληνική κοινωνία.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Μαξίμου, το πακέτο θα έχει κλειδώσει τις επόμενες δέκα ημέρες και σε κάθε περίπτωση θα έχει ψηφισθεί μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου για να αρχίσει η φάση της υλοποίησης. Και αυτό, διότι ο κ. Σαμαράς επιθυμεί να πάει ο κ. Στουρνάρας στην τακτική σύνοδο του Eurogroup στις 8 Οκτωβρίου με το πακέτο των μέτρων ψηφισμένο.
Τα μέτρα θα κατατεθούν ως ενιαίο σχέδιο νόμου σε ένα άρθρο, προκειμένου να περιοριστούν οι διαρροές, αλλά είναι ακόμα ανοικτό εάν θα ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Ο πρωθυπουργός δεν θεωρεί ότι θα έχει κοινοβουλευτικές απώλειες, αλλά τόσο ο ίδιος, όσο και οι κκ. Βενιζέλος και Κουβέλης, επιθυμούν να υπάρξει ικανή πλειοψηφία έτσι ώστε να μην αμφισβητηθεί η πολιτική νομιμοποίηση του πακέτου των μέτρων.
Εν όψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, ο κ. Σαμαράς δίνει βάρος και στην καλλιέργεια των κατάλληλων συμμαχιών. Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής θα επισκεφθεί την Παρασκευή τη Ρώμη, σε ένα ταξίδι-αστραπή για να συναντηθεί με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι.
Απολύσεις
Μία στις δύο εταιρείες θα απολύσει υπαλλήλους μέχρι τον Δεκέμβριο, δύο στις πέντε θα μειώσουν τους μισθούς και μία στις τέσσερις έχουν ήδη κάνει περικοπές στους μισθούς άνω του 20%, σύμφωνα με έρευνα
Μία στις δύο εταιρείες θα απολύσει υπαλλήλους μέχρι τον Δεκέμβριο, δύο στις πέντε θα μειώσουν τους μισθούς, ενώ μία στις τέσσερις έχουν ήδη κάνει περικοπές στους μισθούς άνω του 20%. Μία στις δύο εταιρείες έχει ξεκινήσει να χρησιμοποιεί ευέλικτες μορφές εργασίας πολύ πριν το 2012, ενώ η αδήλωτη εργασία, που πιστεύεται ότι ξεπερνάει ακόμα και το 10% σε κάποιους κλάδους, διχάζει τις εταιρείες για την ανταγωνιστικότητά τους στον κλάδο.
Ο Δείκτης Τάσεων Αγοράς Εργασίας για το δεύτερο εξάμηνο του 2012, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε το τμήμα Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας του ALBA Graduate Business School at the American College of Greece και διεξάγεται κάθε έξι μήνες με τη χορηγία της Peoplecert Group και του Kariera.gr, παραμένει χαμηλός και για το επόμενο εξάμηνο.
Ο Δείκτης συνεχίζει, για έβδομο εξάμηνο να είναι κάτω από την τιμή του 100, διαμορφούμενος στο 75,3, γεγονός που μεταφράζεται σε μείωση και στασιμότητα των δραστηριοτήτων προσέλκυσης και επιλογής νέων στελεχών.
Η έρευνα έχει ως στόχο την καταγραφή των τάσεων που επικρατούν στις διαδικασίες προσέλκυσης και επιλογής στελεχών, αλλά και την καταγραφή των προσδοκιών για τους επόμενους έξι μήνες, στην Ελλάδα. Η έρευνα διεξήχθη, το χρονικό διάστημα Ιούνιος-Αύγουστος 2012 και τα αποτελέσματα συνοψίζονται ως εξής:
– Το 49,3% των επιχειρήσεων του δείγματος ενδέχεται να προβεί σε μείωση του εργατικού δυναμικού μέχρι το τέλος του χρόνου (41%, το προηγούμενο εξάμηνο). Μόνον το 9,2% των εταιρειών θα πραγματοποιήσει προσλήψεις. Το 41,5% δε θα προβεί σε καμία ενέργεια.
– Το 66,4% των εταιρειών δηλώνει ότι έχει επηρεαστεί πολύ ή και δραματικά, από την παρούσα οικονομική κρίση. Μόνον το 0,7% των εταιρειών δηλώνει ότι έχει μείνει τελείως ανεπηρέαστο.
– Το 49% των εταιρειών έχει προβεί σε απολύσεις, ενώ το 35,7% έχει μειώσει μισθούς.
– Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει δραματικά περισσότερο τον κλάδο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τις Μεταφορές, το Εμπόριο και τον κλάδο της Εκπαίδευσης.
– Το 49,7% των εταιρειών θεωρεί πιθανό ή πολύ πιθανό να μειώσει την εκπαίδευση των εργαζομένων τους, ενώ στο 46,9% των εταιρειών θα επηρεαστεί αρνητικά και η εκπαίδευση των διευθυντικών στελεχών. Επίσης, το 38,5% θα προβεί σε μειώσεις μισθών (το 16,8% το σκέφτεται επίσης).
– Το 64,7% των εταιρειών που έκαναν μείωση μισθών το έκαναν σε όλο το προσωπικό ενώ το 31,4% μείωσε τους μισθούς μεμονωμένων ομάδων. Οι ομάδες εργαζομένων, στις οποίες έγιναν κυρίως περικοπές μισθών, ήταν τα υψηλόβαθμα στελέχη και η διευθυντική ομάδα.
– Το 25% των εταιριών που έκαναν μειώσεις μισθών έκαναν περικοπές άνω του 20%, το 43,8% μείωσε μισθούς κατά 10-20% και το 31,3% των εταιριών έκοψε τις μισθολογικές δαπάνες έως 10%.
– Σε αντίθεση με το γενικότερο οικονομικό κλίμα, μία στις δύο επιχειρήσεις εξακολουθεί να εμφανίζεται αισιόδοξη (48,3%), παρουσιάζοντας όμως σταδιακή μείωση της αισιοδοξίας, τα τελευταία τρία χρόνια.
– ¶νοδος, περίπου 20% στις ενέργειες προσέλκυσης και επιλογής προσωπικού, αναμένεται μόνον στον κλάδο της Βιομηχανίας και των Φαρμακευτικών. Στους κλάδους της Εκπαίδευσης, των ΜΜΕ/Εκδόσεις, των Μεταφορών, στις Τράπεζες και στις εταιρείες Τηλεπικοινωνιών/Πληροφορικής οι προσδοκίες αύξησης ενεργειών προσέλκυσης νέου προσωπικού είναι μηδενικές. Εξίσου πολύ χαμηλό ποσοστό ενεργειών προσέλκυσης και επιλογής προσωπικού παρουσιάζει και ο κλάδος των Κατασκευαστικών και το Εμπόριο.
– Και σε αυτό το εξάμηνο συνεχίζεται η προτίμηση των επιχειρήσεων προς τα νεαρά στελέχη/αποφοίτους (29,4%).
– Όσες εταιρείες προχωρήσουν σε προσλήψεις, θα στραφούν κυρίως στους τομείς των Πωλήσεων, της Εξυπηρέτησης Πελατών, των Οικονομικών/Λογιστικής και της Παραγωγής.
– Τα websites αναζήτησης εργασίας παραμένουν, για τις εταιρείες, η πιο δημοφιλής μέθοδος προσέλκυσης και αναζήτησης προσωπικού. Ακολουθούν, οι εταιρικές βάσεις βιογραφικών, η ενδοεταιρική αναζήτηση για εσωτερική κάλυψη θέσεων, τα εταιρικά websites και η μέθοδος αναζήτησης που σχετίζεται με το κοινωνικό περιβάλλον των εργαζομένων (από στόμα σε στόμα). Η πιο επιτυχημένη μέθοδος, σε σχέση με το πλήθος των εταιριών που την χρησιμοποίησαν, είναι οι head hunters ενώ τα ψυχομετρικά τεστ και τα τεστ δεξιοτήτων παρουσιάζονται ως πιο επιτυχημένα εργαλεία επιλογής προσωπικού συγκριτικά με τις συνεντεύξεις.
– Το 49,7% των εταιρειών χρησιμοποιεί τις συνεντεύξεις ως το βασικό εργαλείο επιλογής προσωπικού, ενώ το 34,3% χρησιμοποιεί και άλλα εργαλεία όπως ψυχομετρικά τεστ και τεστ δεξιοτήτων (Η/Υ, ξένων γλωσσών κλπ)
– Περίπου το 30% των εταιρειών απάντησε ότι στις αγγελίες που αφορούν θέσεις γραμματείας, λογιστηρίου, τεχνικούς Η/Υ, και υπάλληλους γραφείου, ζητούν πιστοποιημένη γνώση Η/Υ. Η πλειοψηφία των εταιρειών κρίνει σημαντική την ύπαρξη πιστοποίησης γνώσης Η/Υ, αγγλικών ή άλλων επαγγελματικών δεξιοτήτων για την τελική επιλογή νέου προσωπικού.
– Το 58,6% των εταιρειών θεωρεί βασική προϋπόθεση για την επιλογή νέου προσωπικού την ύπαρξη Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών.
– Τέλος, το 42% των εταιρειών πιστεύει ότι η αδήλωτη εργασία στον κλάδο τους ξεπερνάει το 10%.