ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε διαρκή επαφή με τις ισπανικές αρχές το ΥΠΕΞ για τους Ελληνες τραυματίες

news room 1 λεπτό ανάγνωση
987

Μία Ελλη­νίδα πολίτης είναι μεταξύ των τραυ­μα­τιών, σύμφωνα με ανα­κοί­νωση του ελλη­νι­κού υπουρ­γείου Εξω­τε­ρι­κών, με την οποία κατα­δι­κά­ζει «απε­ρί­φρα­στα την αιμα­τηρή τρο­μο­κρα­τική επίθεση που σημειώ­θηκε προ ολίγου στη Βαρ­κε­λώνη».

«Η Πρε­σβεία της Ελλάδας στη Μαδρίτη και το προ­σω­πικό του άμισθου Προ­ξε­νείου μας στη Βαρ­κε­λώνη είναι σε διαρκή επαφή με τις Ισπα­νι­κές Αρχές και μερι­μνούν για την παροχή προ­ξε­νι­κής αρωγής. Σύμφωνα με τις, μέχρι στιγμής, επί­ση­μες πλη­ρο­φο­ρίες των ισπα­νι­κών Αρχών υπάρχει, μεταξύ των τραυ­μα­τιών μία Ελλη­νίδα πολίτης» σημειώ­νει στην ανα­κοί­νωσή του το υπουρ­γείο Εξω­τε­ρι­κών.

 Tι είπε η η γραμ­μα­τέας του Έλληνα προ­ξέ­νου στη Βαρ­κε­λώνη Θεώνη Ζησι­μο­πού­λου

Μέλη μιας οικο­γέ­νειας Ελλήνων είναι μεταξύ των τραυ­μα­τιών της επί­θε­σης στη Βαρ­κε­λώνη, όπως ανέφερε στον ραδιο­φω­νικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρα­κτο­ρείου Ειδή­σεων “Πρα­κτο­ρείο 104,9 FM” η γραμ­μα­τέας του Έλληνα προ­ξέ­νου στη Βαρ­κε­λώνη Θεώνη Ζησι­μο­πού­λου.

«Ο πατέρας είναι καλά, η μητέρα και τα δύο παιδιά έχουν τραυ­μα­τι­στεί» είπε η κ. Ζησι­μο­πού­λου και σημεί­ωσε πως ακόμη είναι πολύ νωρίς για να ξέρουμε αν υπάρ­χουν τυχόν άλλοι Έλληνες μεταξύ των τραυ­μα­τιών.

«Ο πατέρας ήταν πολύ ταραγ­μέ­νος» ανέφερε η γραμ­μα­τέας του Έλληνα προ­ξέ­νου, επι­ση­μαί­νο­ντας πως το περι­στα­τικό έγινε σ’ έναν πεζό­δρομο που μαζεύει πάρα πολύ κόσμο, κυρίως του­ρί­στες αυτές τις ημέρες του Αυγού­στου.

Σύμφωνα με την κ. Ζησι­μο­πού­λου, αυτή την εποχή δεν υπάρ­χουν πολλά γκρουπ Ελλήνων του­ρι­στών στη Βαρ­κε­λώνη. «Τα γκρουπ είναι συνήθως τον χειμώνα, αυτή την εποχή ταξι­δεύ­ουν κυρίως μεμο­νω­μέ­νες οικο­γέ­νειες ή νέα άτομα» είπε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.