ΕΙΔΗΣΕΙΣ

To Iσλαμικό Κράτος πίσω από την επίθεση στη Βαρκελώνη – 13 νεκροί, 100 τραυματίες

news room 1 λεπτό ανάγνωση
455

Την ευθύνη για την τρο­μο­κρα­τική επίθεση στη Βαρ­κε­λώνη ανέλαβε το Ισλα­μικό Κράτος, λίγες μόλις ώρες αφότου ένα βανάκι έπεσε πάνω στο πλήθος στον πολυ­σύ­χνα­στο, κεντρικό δρόμο Las Ramplas, σκο­τώ­νο­ντας του­λά­χι­στον 13 ανθρώ­πους και τραυ­μα­τί­ζο­ντας άλλους 100.

Η ανα­κοί­νωση της ανά­λη­ψης ευθύνης έγινε μέσα από το πρα­κτο­ρείο προ­πα­γάν­δας των τζι­χα­ντι­στών του ISIS, το Amaq.

«Οι άνθρω­ποι που έκαναν την επίθεση στη Βαρ­κε­λώνη είναι στρα­τιώ­τες του Ισλα­μι­κού Κράτους και εξε­τέ­λε­σαν την επι­χεί­ρηση, αντα­πο­κρι­νό­με­νοι στις εκκλή­σεις να στο­χο­θε­τη­θούν τα κράτη του συνα­σπι­σμού» μετέ­δωσε το Amaq, ανα­φε­ρό­μενο στον διεθνή συνα­σπι­σμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, ο οποίος πολεμά ενα­ντίον του Ισλα­μι­κού Κράτους στο Ιράκ και στη Συρία.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής από την κατα­λα­νική αστυ­νο­μία, ένας δράστης έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυ­νο­μι­κών, ενώ έχουν γίνει και δύο συλ­λή­ψεις.

Αν και επι­σή­μως δεν υπάρ­χουν περισ­σό­τε­ρες πλη­ρο­φο­ρίες, καθώς οι επί­ση­μες αρχές έχουν φανεί εξαι­ρε­τικά φει­δω­λές, νεκρός, έπειτα από ανταλ­λαγή πυρών με αστυ­νο­μι­κούς, είναι κατά πάσα πιθα­νό­τητα ο οδηγός που επι­τέ­θηκε με Ford Focus σε μπλόκο της αστυ­νο­μίας, επι­χει­ρώ­ντας να χτυ­πή­σει τρεις αστυ­νο­μι­κούς.

Οι τελευ­ταίοι αντέ­δρα­σαν με πυρο­βο­λι­σμούς. Ο οδηγός βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτο­κί­νητό του, σε από­σταση τριών χιλιο­μέ­τρων από το σημείο, έχοντας κατά πάσα πιθα­νό­τητα υπο­κύ­ψει στα τραύ­ματά του.

Νωρί­τερα, η αστυ­νο­μία είχε προ­χω­ρή­σει στη σύλληψη του Ντρις Ουκα­μπίρ, ο οποίος είναι ο άνθρω­πος που είχε νοι­κιά­σει το λευκό βαν, που χρη­σι­μο­ποι­ή­θηκε για την επίθεση στον πεζό­δρομο της Las Ramplas.

Η αστυ­νο­μία είχε προ­χω­ρή­σει στη σύλληψη και ενός ακόμα οδηγού, ο οποίος χτύπησε σε μπλόκο έναν αστυ­νο­μικό με το αυτο­κί­νητό του

Οι αρχές επι­βε­βαί­ω­σαν αργά το βράδυ τον αριθμό των 13 νεκρών, κάνο­ντας, παράλ­ληλα, λόγο για 80 τραυ­μα­τίες, 15 εκ των οποίων σε σοβαρή κατά­σταση. Μεταξύ των τραυ­μα­τιών συγκα­τα­λέ­γε­ται και μια Ελλη­νίδα, όπως ανα­κοί­νωσε επίσημα το ελλη­νικό ΥΠΕΞ.

Καθη­με­ρινή/protothema.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.