«Αλλαγή σκυτάλης» στην προεδρία της ΔΕΥΑΡ

Ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντά του, ως πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ρόδου, ο αντιδήμαρχος κ. Μανώλης Καμπουρόπουλος.
Η απόφαση για την αλλαγή ηγεσίας στη ΔΕΥΑΡ ελήφθη από το δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά και επικυρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από το δημοτικό συμβούλιο.
Στην τελετή παράδοσης, ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Παναγιώτης Κυριακούλης ευχαρίστηκε τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και τα στελέχη της επιχειρήσης για την καλή συνεργασία που αναπτύχθηκε στη διάρκεια της θητείας του.
“Η ΔΕΥΑΡ είναι από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του νησιού μας. Πρέπει να της δείξουμε όλοι τη δέουσα προσοχή καθώς υπάρχουν θέματα που χρήζουν αντιμετώπισης”, τόνισε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του, ο νέος πρόεδρος της επιχείρησης κ. Μανώλης Καμπουρόπουλος.
Στη συνέχεια έγινε αναφορά στις αιτήσεις για έκπτωσεις στα τιμολόγια, που υποβάλλουν οι καταναλωτές όταν διαπιστώνουν πως μια από τις αιτίες για τους φουσκωμένους λογαριασμούς, που καλούνται να πληρώσουν, είναι οι διαρροές του δικτύου.
Μετά τη συζήτηση του θέματος κρίθηκε πως δεν μπορεί να ληφθεί απόφαση καθώς θα πρέπει να κατατεθεί συγκεκριμένη εισήγηση που θα περιλαμβάνει και τα ποσοστά των εκπτώσεων που θα γίνονται ανάλογα με το πρόβλημα του κάθε πελάτη της επιχείρησης.
Το πιο κρίσιμο θέμα όμως ετέθη από τον δημοτικό σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας κ. Στέργο Στάγκα και αφορούσε τη λειτουργία των δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης και άρδευσης των πρώην Δήμων Καμείρου, Αταβύρου, Νότιας Ρόδου και Λίνδου.
Οι επιχειρήσεις αυτές έχουν ενοποιηθεί από τον περασμένο Ιούνιο με τη ΔΕΥΑΡ αλλά μόνο στα χαρτιά.
Στη πράξη δηλαδή δεν έχει λειτουργήσει η ενοποίηση αφού οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑΡ δεν κάνουν ούτε καν την είσπραξη των τιμολογίων. Αυτό σημαίνει απλά πως η Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης Αποχέτευσης Ρόδου παρέχει νερό αλλά δεν πληρώνεται για τις υπηρεσίες της από τον Ιούνιο του 2012 από τις συγκεκριμένες περιοχές.
“Το θέμα τέθηκε εκτός ημερησίας διατάξεως και είναι εξαιρετικά σοβαρό. Οι ΔΕΥΑ των τεσσάρων Δήμων του νησιού μας εντάχθηκαν στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ρόδου. Δεν γίνεται όμως τιμολόγηση για τη χρήση του νερού. Δεν έχει έσοδα δηλαδή η ΔΕΥΑΡ. Για να δούμε τι συμβαίνει και πώς θα πορευθούμε ζητήσαμε από τη νομική υπηρεσία να μας κάνει εισήγηση”, δήλωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΡ κ. Δ. Τσοπανάκης.
Επισημαίνεται πως οι πρώην Δήμοι δεν έχουν παραδώσει στοιχεία απογραφής για τη λειτουργία των επιχειρήσεων αυτών. Ετσι δεν δυσχεραίνονται οι εισπράξεις. Η ΔΕΥΑΡ όμως παρέχει νερό και προσωπικό για τη λειτουργία των υπηρεσιών στους πρώην ΟΤΑ.