Σχετικά με την ανακοινωθείσα επιστημονική συνεργασία μεταξύ του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ, ο καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για τη συνεργασία του Νοσοκομείου της Ρόδου με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ. Ήταν ένα όνειρο που είχα από ετών. Είχα μάλιστα επισκεφθεί με τον τότε Δήμαρχο Ρόδου, τον κ. Γιώργο Γιαννόπουλο, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου της Αθήνας, κ. Δημόπουλο, προκειμένου να δρομολογήσουμε τις απαραίτητες διαδικασίες. Όμως, το Νοσοκομείο Ρόδου δεν υπέβαλε ποτέ επίσημο αίτημα προς το ΑΤΤΙΚΟΝ κι έτσι η συνεργασία αυτή έμενε απραγματοποίητο όνειρο.
Αντιλαμβάνεσθε λοιπόν την ικανοποίησή μου όταν, ύστερα από επίσημο αίτημα του Νοσοκομείου Ρόδου, ο Διοικητής του Νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ καθηγητής Ηλίας Λαμπίρης με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, με ενημέρωσε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΤΤΙΚΟΝ αποδέχτηκε την επιστημονική σύνδεση του ΑΤΤΙΚΟΝ με το Νοσοκομείο Ρόδου. Κάτι τέτοιο κατ’ αρχάς σημαίνει ότι θα υπάρχει προτεραιότητα στη νοσηλεία των Δωδεκανησίων στο ΑΤΤΙΚΟΝ. Εκείνο όμως που θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό είναι ότι ανοίγει ο δρόμος για την πανεπιστημιακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Ρόδου, με τη συνεχή εκπαίδευση ιατρών και νοσηλευτών, εφόσον το επιθυμούν οι ίδιοι. Θα έχουμε δηλαδή καλύτερα καταρτισμένους γιατρούς και νοσηλευτές. Ακόμα, δίνεται η δυνατότητα – εφόσον το θελήσουν – να κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές οι γιατροί και οι νοσηλευτές μας. Είναι ευνόητο ότι η συνεχής επιστημονική επαφή διακεκριμένων καθηγητών με τους γιατρούς μας, θα ανεβάσει το επιστημονικό επίπεδο του Νοσοκομείου μας.
Ευχαριστώ θερμά το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ και τον Διοικητή του καθηγητή Ηλία Λαμπίρη για την άμεση ανταπόκρισή τους, που υπήρξε συνέχεια της υπόσχεσης που έδωσε ο Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του ΙΣΤΑΜΕ που έγινε προ μηνών στη Ρόδο για την αναβάθμιση των Υπηρεσιών Υγείας στη Δωδεκάνησο.
Η εξέλιξη αυτή σε συνδυασμό με την επικείμενη δημιουργία Αιμοδυναμικού και Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος για την αντιμετώπιση των καρδιοπαθειών και των καρκίνων, θα αναβαθμίσει σημαντικά το Νοσοκομείο Ρόδου και τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στη Δωδεκάνησο.»
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/diloni-ikanopiimenos-gia-ti-sinergasia-metaxi-tou-attikon-ke-tou-g-n-rodou/













