Κλιμάκιο αποτελούμενο από τρεις υπαλλήλους της Διεύθυνσης Πολεοδομικών Εφαρμογών του Δήμου Ρόδου, δύο υπαλλήλους της 4η Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και τρεις αστυνομικούς του ΑΤ Ρόδου, παρουσία της Πταισματοδίκη Ρόδου κ. Αλ. Γαλάνη, πραγματοποίησε χθες το πρωί αυτοψία στο κατάστημα με την επωνυμία «Soho» στην πλατεία Ιπποκράτους, στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου.
Η όλη επιχείρηση τελούσε υπό την εποπτεία της Αντεισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Μαρίας – Σοφίας Βαϊτση, η οποία διενεργεί σχετική έρευνα μετά και τα όσα απίθανα έχουν καταγγελθεί από αξιωματικό του ΑΤ Ρόδου σχετικά με τη διαχείριση καταγγελιών που έγιναν για αυθαίρετες εργασίες στο συγκεκριμένο κατάστημα από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Το κατάστημα βρέθηκε κλειστό και ο αδελφός του ιδιοκτήτη δήλωσε ότι δεν είχε κλειδιά για να το ανοίξει προκειμένου να διενεργηθούν τα δέοντα. Η Πταισματοδίκης, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία, ζήτησε έτσι τη συνδρομή κλειδαρά ο οποίος και άνοιξε το κατάστημα. Την ώρα εκείνη προσήλθε στο σημείο και ο ιδιοκτήτης του.
Από την αυτοψία αμφότερες οι υπηρεσίες διαπίστωσαν την βασιμότητα των καταγγελλόμενων περί καταστροφής μεσοτοιχίας μεταξύ του «Soho» και του «Dalux», καθαίρεσης κλίμακας πρόσβασης στον όροφο του ακινήτου και παράβαση των προβλεπόμενων από τις οικοδομικές άδειες που χορήγησε στον ιδιοκτήτη η 4η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και η Πολεοδομία. Σχετικώς αναμένεται να επιληφθεί και το ΤΑΠΑ, ιδιοκτησίας του οποίου είναι το κατάστημα «Dalux» σε ποσοστό ½.
Οι δύο υπηρεσίες προχωρούν στην έκδοση νέων σημάτων διακοπής εργασιών, στην έκδοση εκθέσεων αυθαιρέτου και υπολογισμού προστίμων και στην υποβολή μηνύσεων, ενώ προβλέπεται να κινηθεί και η διαδικασία αφαίρεσης της αδείας λειτουργίας λόγω ουσιωδών τροποποιήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος στα δύο καταστήματα.
Η υπόθεση αναμένεται να έχει και συνέχεια αφού σε βάρος του καταγγέλλοντος ο ιδιοκτήτης του «Soho» έχει υποβάλει 8 μηνύσεις στο ΑΤ Ρόδου (κάθε 48 ώρες και από μια με καταβολή του αναλογούντος παραβόλου των 100 ευρώ) ισχυριζόμενος ότι εκβιάζεται στην καταβολή χρημάτων με κλήσεις μέσω απόκρυψης στο κινητό του τηλέφωνο προκειμένου να μην συνεχίζουν οι καταγγελίες για τις εργασίες που εκτελεί!!
Ο καταγγέλλων απαντά με μηνύσεις για ψευδή καταμήνυση, δια του πληρεξουσίου δικηγόρου του κ. Γ. Παντελίδη.
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/epiveveothikan-i-katangelies-gia-aftheretes-kataskeves/













