ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Tα νέα πρόσωπα στην ηγετική ομάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Μητσοτάκης Κυριάκος
Μέγεθος γραμμάτων

Στη ΝΔ η πο­ρεία προς τις εκλο­γές προ­κα­λεί μέ­γι­στο άγχος τόσο σε εκεί­νους που διεκ­δι­κούν τις πρώ­τες θέ­σεις όσο και σε εκεί­νους που πα­λεύ­ουν απλώς για να εκλε­γούν ή και να επα­νε­κλε­γούν, εκτός και εάν οι εκλο­γές γί­νουν πριν από τα μέσα Μαρ­τί­ου οπότε ισχύ­ει η λίστα και δεν υπάρ­χει το άγχος του σταυ­ρού.

Η πα­λαιά φρου­ρά των στε­λε­χών με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχει ου­σια­στι­κά πα­ρα­δώ­σει τη σκυ­τά­λη στους νε­ό­τε­ρους, οι οποί­οι δια­γκω­νί­ζο­νται για να κα­τα­γρά­ψουν τη μέ­γι­στη δυ­να­τή επιρ­ροή που θα τους εξα­σφα­λί­σει ένα πο­λι­τι­κό μέ­γε­θος ικα­νο­ποι­η­τι­κό για τις όποιες εξε­λί­ξεις.

Αν όλα εξε­λι­χθούν θε­τι­κά για τη ΝΔ, η σειρά εκλο­γής παί­ζει ­ κατά πα­ρά­δο­ση ­ ση­μα­ντι­κό ρόλο στην πίεση για χαρ­το­φυ­λά­κιο. Για να έχουν όμως δύ­να­μη, πρέ­πει να εξα­σφα­λί­σουν μια καλή κα­τά­τα­ξη στη σειρά εκλο­γής, ενώ τα λε­γό­με­να δυ­να­τά ονό­μα­τα στη ΝΔ έχουν συ­γκε­ντρω­θεί κυ­ρί­ως στις δύο εκλο­γι­κές πε­ρι­φέ­ρειες (Α’ και Β’) της Αθή­νας.

Στο ση­με­ρι­νό σύ­στη­μα εξου­σί­ας της Ν.Δ. έχουν δια­μορ­φω­θεί νέοι συ­σχε­τι­σμοί και τα δε­δο­μέ­να που ίσχυαν στο πα­ρελ­θόν έχουν αλ­λά­ξει πλή­ρως, καθώς ο Κυ­ριά­κος Μη­τσο­τά­κης δη­μιούρ­γη­σε επί της ου­σί­ας μιας νέα επε­τη­ρί­δα σε όλα τα επί­πε­δα.

Το δί­δυ­μο Μπε­κί­ρη – Θε­ο­δω­ρι­κά­κου

Η αρχή έγινε με τη συ­γκρό­τη­ση του στε­νού πυ­ρή­να εξου­σί­ας της Ν.Δ. και κυ­ρί­ως στην κο­ρυ­φή της πυ­ρα­μί­δας. Αναμ­φί­βο­λα στην με­τε­κλο­γι­κή ηγε­τι­κή ομάδα του Κυ­ριά­κου Μη­τσο­τά­κη, εάν όλα εξε­λι­χθούν όπως τα ανα­μέ­νει, δηλ. η Ν.Δ. κερ­δί­σει τις εκλο­γές και ο ίδιος είναι Πρω­θυ­πουρ­γός, θα έχουν ρόλο πρό­σω­πα που και σή­με­ρα είναι δίπλα του.

Ένα από αυτά τα πρό­σω­πα είναι ο διευ­θυ­ντής του γρα­φεί­ου του Μι­χά­λης Μπε­κί­ρης, ένα πρό­σω­πο με το οποίο συν­δέ­ε­ται φι­λι­κά επί πολλά χρό­νια ο Κυρ. Μη­τσο­τά­κης, από την πε­ρί­ο­δο που ο Αχαιός πο­λι­τι­κός ήταν βου­λευ­τής, ενώ αυτή η σχέση σφυ­ρη­λα­τή­θη­κε και με κου­μπα­ριά των δυο.

Το άλλο πρό­σω­πο που θα έχει κομ­βι­κό ρόλο την επό­με­νη μέρα στο σύ­στη­μα εξου­σί­ας θα είναι ο…«στα­χα­νο­βί­της» της Πει­ραιώς ο Τάκης Θε­ο­δω­ρι­κά­κος που είναι από τα κε­ντρι­κά στε­λέ­χη που πη­γαί­νει σχε­δόν πρώ­τος στα γρα­φεία της Ν.Δ. και φεύ­γει τε­λευ­ταί­ως, έχο­ντας πλήρη ει­κό­να και πολ­λα­πλές αρ­μο­διό­τη­τες για σειρά ζη­τη­μά­των. Ο επι­κε­φα­λής του στρα­τη­γι­κού και επι­κοι­νω­νια­κού σχε­δια­σμού ανα­μέ­νε­ται να είναι από τα πρό­σω­πα που θα έχουν αυ­ξη­μέ­νες αρ­μο­διό­τη­τες και ευ­ρύ­τε­ρο ρόλο.

Δεν θα πρέ­πει να λη­σμο­νεί κα­νείς και τον νυν διευ­θυ­ντή της Ν.Δ. Νίκο Πα­πα­θα­νά­ση που σε εν­δε­χό­με­νη νίκη του Κυρ. Μη­τσο­τά­κη και ανά­λη­ψη της Πρω­θυ­πουρ­γί­ας θα με­τα­κι­νη­θεί στο Μέ­γα­ρο Μα­ξί­μου με ρόλο σε θέση κομ­βι­κή.

Από το κάδρο, δεν θα απου­σιά­ζει ο νυν διευ­θυ­ντής του γρα­φεί­ου τύπου της Ν.Δ. Μα­κά­ριος Λα­ζα­ρί­δης που αν και θα πο­λι­τευ­θεί στην Κα­βά­λα και θε­ω­ρεί­ται πως θα εκλε­γεί εάν το κόμμα είναι πρώτο, θα έχει πα­ρου­σία και στον πρω­ι­νό καφέ του Με­γά­ρου Μα­ξί­μου.

Στο Μέ­γα­ρο Μα­ξί­μου θα βρε­θούν, σε πε­ρί­πτω­ση νίκης της Ν.Δ., και πρό­σω­πα που είναι δίπλα στον Κυρ. Μη­τσο­τά­κη αυτή την πε­ρί­ο­δο και έχουν ρόλο είτε στη Βουλή είτε στην Πει­ραιώς, όπως π.χ. ο Στέ­λιος Πέ­τσας και ο Γιώρ­γος Μυ­λω­νά­κης.

Η νέα ηγε­τι­κή ομάδα των επό­με­νων υπουρ­γών

Στη νέα ηγε­τι­κή ομάδα, όπως αυτή φαί­νε­ται από σή­με­ρα, θα είναι οι δυο αντι­πρό­ε­δροι του κόμ­μα­τος, ο Κω­στής Χα­τζη­δά­κης και ο Άδω­νις Γε­ωρ­γιά­δης, αλλά και άλλοι βου­λευ­τές, με μακρά εμπει­ρία, όπως η συ­ντο­νί­στρια Ανά­πτυ­ξης, Ντόρα Μπα­κο­γιάν­νη, ο νυν εκ­πρό­σω­πος τύπου της Ν.Δ. Βα­σί­λης Κι­κί­λιας, ο κοι­νο­βου­λευ­τι­κός εκ­πρό­σω­πος Νίκος Δέν­διας, ο το­μέ­αρ­χης Δη­μό­σιας Διοί­κη­σης και Εσω­τε­ρι­κών, Μάκης Βο­ρί­δης, ο το­με­άρ­χης Οι­κο­νο­μι­κών Χρή­στος Σταϊ­κού­ρας, κ.α.

Από εκεί και πέρα και εκτός του πλαι­σί­ου της ση­με­ρι­νής Κ.Ο. της Ν.Δ. ο κύ­κλος της νέας ηγε­τι­κής ομά­δας του κόμ­μα­τος θα εξαρ­τη­θεί και σε με­γά­λο βαθμό από την κα­τά­τα­ξη ορι­σμέ­νων βου­λευ­τών στις εκλο­γές.

Η συ­ζή­τη­ση σή­με­ρα γί­νε­ται με βάση τα δε­δο­μέ­να που υπάρ­χουν με την υφι­στά­με­νη Κ.Ο. καθώς μετά τις εκλο­γές θα αλ­λά­ξουν πολλά, ενώ ήδη υπάρ­χει και ένας δεύ­τε­ρος κύ­κλος συ­νο­μι­λη­τών του Κυρ. Μη­τσο­τά­κη, εκτός Ν.Δ. με πρό­σω­πα που κι­νού­νται στο χώρο της αγο­ράς, της κοι­νω­νί­ας, των ΑΕΙ, κ.α.

thetoc.gr

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.