ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εικόνες μιας άλλης Ρόδου προχθές το βράδυ στις πιάτσες των ταξί

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΤΑΞΙ

Ει­κό­νες μιας άλλης επο­χής θύ­μι­ζε το βράδυ της πε­ρα­σμέ­νης Τρί­της η Ρόδος, με τους του­ρί­στες να σχη­μα­τί­ζουν ουρές δε­κά­δων μέ­τρων στους σταθ­μούς των ταξί. Για πε­ρί­που τέσ­σε­ρις ώρες δεν τε­λεί­ω­ναν οι ουρές όλων εκεί­νων των πα­ρα­θε­ρι­στών που ήθε­λαν να επι­στρέ­ψουν στα ξε­νο­δο­χεία τους. Τε­λι­κά, μετά τα με­σά­νυ­χτα η ζή­τη­ση μειώ­θη­κε στα γνω­στά επί­πε­δα της φε­τι­νής σαι­ζόν και οι οδη­γοί των ταξί επέ­στρε­ψαν στη συ­νή­θη ανα­μο­νή των λι­γο­στών πε­λα­τών τους.

Φέτος, για τους οδη­γούς ταξί, η σεζόν είναι απο­γοη­τευ­τι­κή. Τα λε­ω­φο­ρεία και τα μι­σθω­μέ­να “mini bus” έχουν υφαρ­πά­ξει το με­γα­λύ­τε­ρο μέρος της δου­λειάς τους. Η υφαρ­πα­γή αυτή δεν γί­νε­ται πά­ντο­τε με νό­μι­μα μέσα, ωστό­σο δεν υπάρ­χει ελεγ­κτι­κός μη­χα­νι­σμός που θα μπο­ρέ­σει να απο­τρέ­ψει την συ­νέ­χι­ση του φαι­νο­μέ­νου. Από μόνοι τους οι τα­ξι­τζή­δες προ­χω­ρούν σε κα­ταγ­γε­λί­ες κάθε φορά που δια­πι­στώ­νουν μια πα­ρα­νο­μία να εξε­λίσ­σε­ται μπρο­στά στα μάτια τους, όμως ακόμα και αυτό δεν είναι αρ­κε­τό, καθώς συ­νή­θως όταν οι Αρχές φθά­νουν στο πε­ρι­στα­τι­κό, οι πρω­τα­γω­νι­στές έχουν εξα­φα­νι­στεί.

Ετσι, οι ελά­χι­στοι πε­λά­τες που απέ­μει­ναν για να ανα­ζη­τή­σουν ταξί δεν είναι αρ­κε­τοί για να κα­λύ­ψουν τις οι­κο­νο­μι­κές ανά­γκες ολό­κλη­ρου του κλά­δου, που φέτος βιώ­νει την πιο δύ­σκο­λη σαι­ζόν από κα­τα­βο­λής της του­ρι­στι­κής Ρόδου.

Το «ξέ­σπα­σμα» της προ­χθε­σι­νής βρα­διάς ήταν μια έκ­πλη­ξη, που έδει­ξε σε όλους ότι υπάρ­χει εξαι­ρε­τι­κά πολύς κό­σμος στα ξε­νο­δο­χεία του νη­σιού κι αν όλοι είχαν με­γα­λύ­τε­ρη οι­κο­νο­μι­κή ευ­χέ­ρεια τότε η Ρόδος θα κέρ­δι­ζε συ­νο­λι­κά. Η αυ­ξη­μέ­νη κί­νη­ση, οφεί­λο­νταν στο πα­νη­γύ­ρι του Αγίου Πα­ντε­λε­ή­μο­να, που συ­γκέ­ντρω­σε χι­λιά­δες πι­στούς, οι οποί­οι με τη σειρά τους κά­λυ­ψαν όλες τις θέ­σεις στάθ­μευ­σης πε­ρι­με­τρι­κά της Με­σαιω­νι­κής Πόλης. Ετσι, όσοι είχαν ενοι­κια­σμέ­νο αυ­το­κί­νη­το, εκεί­νες τις ώρες το άφη­σαν στο ξε­νο­δο­χείο και με­τα­κι­νή­θη­καν με ταξί.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.