ΕΙΔΗΣΕΙΣ

550 μέχρι τώρα οι αιτήσεις για μια θέση στην καθαριότητα! Καλπάζει η ανεργία στη Ρόδο

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Δημαρχείο Ρόδου

Περισ­σό­τε­ροι από 550 Ροδίτες έσπευ­σαν μέχρι και χθες, να συμπλη­ρώ­σουν αιτή­σεις και να κατα­θέ­σουν τα σχετικά έγγραφα για τις μόλις 92 επο­χι­κές θέσεις στην Διεύ­θυνση Καθα­ριό­τη­τας.

Καθη­με­ρινά στο Δημαρ­χείο, στη διάρ­κεια της περα­σμέ­νης εβδο­μά­δας συνω­στί­ζο­νταν άνθρω­ποι όλων των ηλικιών και δια­φό­ρων μορ­φω­τι­κών επι­πέ­δων προ­κει­μέ­νου να διεκ­δι­κή­σουν μία θέση για 8 μήνες στην Υπη­ρε­σία Καθα­ριό­τη­τας.

Οι αιτή­σεις θα κατα­τί­θε­νται μέχρι την ερχό­μενη Δευτέρα και εκτι­μά­ται ότι θα ξεπε­ρά­σουν ακόμα και τις 650. Ο αριθμός είναι ενδει­κτι­κός της κατά­στα­σης που επι­κρα­τεί στη Ρόδο, όπου παρά το γεγονός ότι η σεζόν έχει ανοίξει, αρκετοί συμπο­λί­τες παρα­μέ­νουν χωρίς εργασία.

Όπως δήλωσε στην «δ» ένας από τους ενδια­φε­ρό­με­νους, 37 ετών, από­φοι­τος Πανε­πι­στη­μίου, απο­φά­σισε να κατα­θέ­σει τα χαρτιά του για την εποχική απα­σχό­ληση των 8 μηνών, διότι είναι εδώ και αρκε­τούς μήνες χωρίς δουλειά.

«Από τότε που έχασα τη δουλειά μου, γιατί το γραφείο στο οποίο εργα­ζό­μουν έκλεισε, κάνω δου­λειές του ποδα­ριού. Ειμαι 37 ετών, μένω με τους γονείς μου και είμαι άνεργος εδώ και πολλούς μήνες. Οι περισ­σό­τε­ροι εργο­δό­τες εκμε­ταλ­λεύ­ο­νται την κρίση, δίνουν χαμη­λούς μισθούς και για ασφά­λιση ούτε λόγος. Εκανα τα χαρτιά μου γιατί έχω ανάγκη τα χρήματα, έστω και για 8 μήνες. Κάτι είναι κι αυτό» δήλωσε ο Λ. Π., ο οποίος λέει ότι δεν βλέπει φως στο τούνελ. «Πώς να ζήσουμε; Οι γονείς μας πρό­λα­βαν και έκαναν κάποια πράγ­ματα, η δικιά μας γενιά είναι κατα­δι­κα­σμένη. Πώς να κάνεις οικο­γέ­νεια και να την στη­ρί­ξεις; Ακόμα και για να πιω έναν καφέ μια στο τόσο, ζητάω λεφτά από τον πατέρα μου. Και τώρα που θα ακρι­βύ­νει κι άλλο, όπως άκουσα, άστα… Ντρέ­πο­μαι που με συντη­ρούν οι γονείς μου στα 37 μου χρόνια. Εκαναν τόσες θυσίες για να σπου­δάσω και δεν μπορώ να βρω μια δουλειά. Δεν είμαι μόνο εγώ, πολλοί φίλοι μου είμαστε στην ίδια κατά­σταση. Πού θα πάει αυτό;», ανα­ρω­τή­θηκε.

Ανάλογα προ­βλή­ματα έχει ο καθένας ξεχω­ρι­στά από τους 550 συμπο­λί­τες μας που έκαναν την αίτησή τους, διεκ­δι­κώ­ντας μία από τις 92 θέσεις στην Διεύ­θυνση Καθα­ριό­τη­τας.

Να σημειω­θεί ότι ο Δήμος Ρόδου θα προ­σλά­βει:

Συνο­δούς Απορ­ριμ­μα­το­φό­ρων: Άτομα 30

Εργάτες Καθα­ριό­τη­τας: Άτομα 45

Χει­ρι­στές Μηχ/των Έργων:  2

Οδηγούς Απορ­ριμ­μα­το­φό­ρων: Άτομα 15

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.