ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε «τροχιά» διάλυσης και το Ταχυδρομείο! Κλείνουν το ένα μετά το άλλο τα καταστήματα σε νησιά και χωριά

news room 3 λεπτά ανάγνωση
Ταχυδρομείο Ρόδου

Τις μεγάλες ελλεί­ψεις σε προ­σω­πικό που έχουν συνέ­πειες στην σωστή εξυ­πη­ρέ­τηση του πολίτη στα νησιά της Δωδε­κα­νή­σου, επι­σή­μα­ναν σε συνέ­ντευξη Τύπου που έδωσαν χτες, τα μέλη του δ.σ. του Σωμα­τείου Εργα­ζο­μέ­νων των ΕΛΤΑ.

Ο πρό­ε­δρος του Σωμα­τείου κ. Μανώλης Φραν­τζής περιέ­γραψε τις απα­ρά­δε­κτες συν­θή­κες που επι­κρα­τούν στα νησιά, όπου οι εργα­ζό­με­νοι δεν μπορούν να καλύ­ψουν τις ανάγκες, καθώς παρου­σιά­ζε­ται ένας αριθμός μειω­μέ­νος κατά 48 άτομα περίπου.

«Τα τελευ­ταια χρόνια από τα ταχυ­δρο­μικά κατα­στή­ματα του νομού Δωδε­κα­νή­σου έχουν απο­χω­ρή­σει με συντα­ξιο­δό­τηση και μετα­θέ­σεις πάνω από 70 άτομα. Μέρος αυτών των ελλεί­ψεων, τα ΕΛΤΑ φρό­ντι­ζαν και τις κάλυ­πταν με προ­σλή­ψεις επο­χι­κού προ­σω­πι­κού. Μέσω ΑΣΕΠ  και τα τελευ­ταία τρία χρόνια, μέσω ΚΟΙΝΣΕΠ. Και ενώ η του­ρι­στική περί­ο­δος ξεκί­νησε, με μια αιφ­νι­δια­στική απόφαση που ελήφθη την Μεγάλη Πέμπτη, ενη­με­ρω­θή­καμε ότι δεν ανα­νε­ώ­θη­καν 14 συμ­βά­σεις. Με αυτή την απόφαση τα γραφεία στα νησιά των Λειψών και του Αγα­θο­νη­σίου, έκλει­σαν εδώ και 11 εργά­σι­μες ημέρες».

Ο κ. Φραν­τζής, υπο­γράμ­μισε πως τα ΕΛΤΑ της Καλύ­μνου δεν λει­τουρ­γούν επαρκώς, καθώς στα­μά­τη­σαν τέσ­σε­ρις υπάλ­λη­λοι ενώ υπο­λει­τουρ­γούν εδώ και καιρό τα ΕΛΤΑ στην Αντι­μά­χεια της Κω, και τα δύο υπο­κα­τα­στή­ματα στις Καλυ­θιές και στο Παρα­δείσι της Ρόδου και πρό­σθεσε: «Ο υπάλ­λη­λος  από το υπο­κα­τά­στημα της Λέρου ανα­γκά­στηκε να μεταβεί στο Αγα­θο­νήσι, αφού έπρεπε να εφο­διά­σει το μονα­δικό ΑΤΜ του νησιού με χρήματα. Κανένας εργα­ζό­με­νος δεν θέλει να απο­σπα­στεί γιατί φοβάται ότι θα μείνει σε ένα από αυτά τα νησιά –χωρίς επι­στροφή με ό,τι αυτό συνε­πά­γε­ται».

Οι εργα­ζό­με­νοι στα ΕΛΤΑ της περιο­χής μας, τόνισαν ότι η κατά­σταση είναι πράγ­ματι δρα­μα­τική όσον αφορά τις ελλεί­ψεις και η δυσλει­τουρ­γία τους προ­κα­λεί προ­βλή­ματα στην δια­κί­νηση αλλη­λο­γρα­φίας σε όλα τα νησιά.

«Η λύση που προ­τεί­νουμε είναι η ανα­νέ­ωση των 14 συμ­βά­σεων μέσω ΚΟΙΝΣΕΠ και έως ότου βγει η νέα προ­κή­ρυξη μέσω ΑΣΕΠ να ανα­νε­ω­θούν και οι άλλες 15 συμ­βά­σεις μέσω ΚΟΙΝΣΕΠ. Δεν κατα­λα­βαί­νουμε για ποιους λόγους συμ­βαί­νουν αυτά. Μήπως κάποιοι προ­σπα­θούν να αρπά­ξουν από τα ΕΛΤΑ το ταχυ­δρο­μικό έργο στα νησιά; Ποιους αλήθεια εξυ­πη­ρε­τεί το κλεί­σιμο των γρα­φείων στα νησιά μας;

Σημειώ­νε­ται ότι τα ΕΛΤΑ λει­τουρ­γούν ως Α.Ε. από το 1998 ενώ τα χρέη του κράτους από την παροχή καθο­λι­κών υπη­ρε­σιών και την δια­κί­νηση της αλλη­λο­γρα­φίας του Δημο­σίου, ανέρ­χο­νται στα 150εκ. ευρώ.

Παρό­ντες στην συνέ­ντευξη ήταν οι κ.κ. Τσα­μπί­κος Δια­κο­στα­μα­τίου –γραμ­μα­τέας του δ.σ. του σωμα­τείου των εργα­ζο­μέ­νων, Νίκος Ζωγρά­φος –αντι­πρό­ε­δρος δ.σ. και Χάρης Μιχαη­λί­δης –μέλος του δ.σ.  Τέλος, ο κ. Φραν­τζής είπε ότι το σωμα­τείο τάσ­σε­ται υπέρ των προ­σλή­ψεων μόνιμου προ­σω­πι­κού για την περιοχή μας και προ­α­νήγ­γειλε δυνα­μι­κές κινη­το­ποι­ή­σεις με κατα­λή­ψεις κ.λπ.

Ο ΣΑΒΒΑΣ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ

Αρωγός στον αγώνα των εργα­ζο­μέ­νων στα ΕΛΤΑ δήλωσε ο πρό­ε­δρος του Εργα­το­ϋ­παλ­λη­λι­κού Κέντρου Ρόδου κ. Σάββας Χατζη­σάβ­βας: «Βρί­σκο­μαι εδώ για να εκφράσω με τον πιο κατη­γο­ρη­μα­τικό τρόπο την στήριξη της διοί­κη­σης του ΕΚΡ στον αγώνα του σωμα­τείου των εργα­ζο­μέ­νων στα ΕΛΤΑ της Δωδε­κα­νή­σου για τα αυτο­νό­ητα. Οι συνά­δελ­φοι δεν ήρθαν για να ζητή­σουν αυξή­σεις ή για να βάλουν συντε­χνιακά αιτή­ματα. Ήρθαν για το θέμα της λει­τουρ­γίας των ΕΛΤΑ στα νησιά. Περι­μένω και από τον δήμαρχο και από τον περι­φε­ρειάρχη και από τους άλλους δημάρ­χους να πάρουν θέση. Είναι απα­ρά­δε­κτο να συμ­βαί­νει τόση συρ­ρί­κνωση και να προ­ω­θεί­ται η ιδιω­τι­κο­ποί­ηση με τέτοιο τρόπο. Σίγουρα ο ιδιώτης δεν θα ενδια­φερ­θεί για τα μικρά νησιά. Υπάρ­χουν λύσεις, όπως η πρόταση για μόνιμο προ­σω­πικό και πρέπει να εξε­τα­στούν».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.