ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αταλάντευτη η Περιφέρεια στον στόχο υλοποίησης του δικτύου υδατοδρομίων στα νησιά

news room 2 λεπτά ανάγνωση
συσκεψη υδατοδρόμια

Εθνικό στόχο χαρα­κτή­ρισε τα υδα­το­δρό­μια η ΓΓ του Υπουρ­γείου Υπο­δο­μών, Μετα­φο­ρών και Δικτύων

Σε ευρεία σύσκεψη στο Υπουρ­γείο Υπο­δο­μών, Μετα­φο­ρών και Δικτύων συμ­με­τείχε σήμερα, Πέμπτη, ο Περι­φε­ρειάρ­χης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζη­μάρ­κος, παρου­σία της Γενικής Γραμ­μα­τέως του Υπουρ­γείου κ. Πέτης Πέρκα και υπη­ρε­σια­κών παρα­γό­ντων.

Αντι­κεί­μενο της σύσκε­ψης ήταν η απο­τύ­πωση των εξε­λί­ξεων σε ό,τι αφορά την ήδη δρο­μο­λο­γη­μένη υλο­ποί­ηση του δικτύου υδα­το­δρο­μίων και τα θεσμι­κού χαρα­κτήρα ζητή­ματα που έχουν προ­κύ­ψει στην πορεία και απαι­τούν άμεση διευ­θέ­τηση, προ­κει­μέ­νου το δίκτυο να προ­χω­ρή­σει με ταχύ­τε­ρους ρυθμούς.

Κοινός τόπος, όπως προ­έ­κυψε στην διάρ­κεια της σύσκε­ψης, είναι η ανάγκη αλλαγής του θεσμι­κού πλαι­σίου που διέπει την ίδρυση και λει­τουρ­γία υδα­το­δρο­μίων , καθώς το υφι­στά­μενο θεσμικό πλαίσιο δημιουρ­γεί ανυ­πέρ­βλητα εμπόδια, ειδικά στα νησιά του Αιγαίου, όπου ο μονα­δική μορφή δια­χεί­ρι­σης των υδα­το­δρο­μίων είναι μέσω των Δημο­τι­κών Λιμε­νι­κών Ταμείων.

Η ΓΓ του Υπουρ­γείου Υπο­δο­μών, Μετα­φο­ρών και Δικτύων, η οποία ανα­γνώ­ρισε τα προ­σκόμ­ματα που δημιουρ­γεί το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, χαρα­κτή­ρισε τα υδα­το­δρό­μια ως εθνικό στόχο και ως εκ τούτου δεσμεύ­τηκε ότι εντός δια­στή­μα­τος 10 έως 15 ημερών θα είναι έτοιμο το σχέδιο νόμου για το νέο θεσμικό πλαίσιο, το οποίο θα δοθεί στην Περι­φέ­ρεια Νοτίου Αιγαίου, προ­κει­μέ­νου να δια­τυ­πώ­σει τις δικές της προ­τά­σεις και παρα­τη­ρή­σεις, πριν αυτό λάβει την τελική του μορφή.

Ο Περι­φε­ρειάρ­χης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζη­μάρ­κος , από την πλευρά του δήλωσε ότι για την Περι­φέ­ρεια, η δημιουρ­γία του Δικτύου Υδα­το­δρο­μίων, απο­τε­λεί ζήτημα μεί­ζο­νος προ­τε­ραιό­τη­τας, ένα φιλό­δοξο εγχεί­ρημα που από την πρώτη στιγμή ανέλαβε να φέρει εις πέρας, ανα­γνω­ρί­ζο­ντας τόσο την εθνική του σημασία, όσο και την κατα­λυ­τικό ρόλο που θα δια­δρα­μα­τί­σει στην ανά­πτυξη των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, τόσο από πλευράς του­ρι­στι­κής, όσο και από απόψεως καθη­με­ρι­νό­τη­τας των νησιω­τών.

«Από την πρώτη στιγμή δεσμεύ­σαμε πόρους και οικο­νο­μι­κούς και ανθρώ­πι­νους, για να φέρουμε εις πέρας αυτό το εγχεί­ρημα, προς όφελος των νησιών μας αλλά και της εθνικής οικο­νο­μίας. Πλην όμως δεν κρύ­βουμε την απο­γο­ή­τευσή μας από την γρα­φειο­κρα­τία και τα θεσμικά εμπόδια που παρεμ­βάλ­λο­νται και καθι­στούν την υλο­ποί­ηση αυτού του εθνικού, για όλους μας, στόχου, εξαι­ρε­τικά επι­σφαλή. Χαί­ρο­μαι που ανα­γνω­ρί­ζετε την σημασία των υδα­το­δρο­μίων και για την πρόθεσή σας να διευ­κο­λύ­νετε την ίδρυση και λει­τουρ­γία τους» ανέφερε ο κ. Χατζη­μάρ­κος ο οποίος δεσμεύ­τηκε ότι μέσα σε διά­στημα δύο εβδο­μά­δων, από την ημέρα που η Περι­φέ­ρεια θα λάβει στα χέρια της το νέο σχέδιο νόμου, θα κατα­θέ­σει με αρτιό­τητα και σαφή­νεια τις δικές της προ­τά­σεις προ­κει­μέ­νου να προ­χω­ρή­σει η υλο­ποί­ηση του φιλό­δο­ξου αυτού εγχει­ρή­μα­τος.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.