Ειδήσεις

SZ: Η Ελλάδα εκτός Σένγκεν; Πόσο κουτή ιδέα

Σένγκεν

Η απειλή για αποπομπή της Ελλάδας από τη ζώνη του Σένγκεν έχει διατυπωθεί ανοικτά από ορισμένες χώρες-μέλη. «Η Ελλάδα εκτός Σένγκεν; Πόσο κουτή ιδέα», υπογραμμίζει στον τίτλο σχετικού σχολίου της η Süddeutsche Zeitung.

Όπως τονίζει η ιστοσελίδα της εφημερίδας του Μονάχου, «ο αποκλεισμός της Αθήνας από τον χώρο Σένγκεν δεν θα άλλαζε τίποτα στην κινητικότητα των προσφύγων».

Η γερμανίδα σχολιάστρια εκτιμά ακόμη ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το Σένγκεν «θα έκανε ακόμη λιγότερο ελκυστική τη χώρα από οικονομικής άποψης, κάτι που δεν μπορεί να θέλει κανείς», υπογραμμίζει και προσθέτει ένα ακόμη επιχείρημα:

«Τρίτον, προδιαγράφεται ήδη ότι το δράμα των προσφύγων και το γεγονός ότι παραμένει σύνθετη η υπέρβαση της εμπλοκής που παρατηρείται στο πεδίο των ελληνικών μεταρρυθμίσεων – βλέπε τις τελευταίες διαμαρτυρίες για τις συντάξεις- θα μπορούσαν να συνδεθούν δημιουργώντας ένα εκρηκτικό μείγμα που θα έθετε σε κίνδυνο την ύπαρξη της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα».

Όπως τονίζει η γερμανίδα δημοσιογράφος, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών κα το συνακόλουθο κενό εξουσίας που θα επέφεραν αυτές θα είχαν σοβαρές επιπτώσεις στο πεδίο της διαχείρισης των προσφυγικών ροών.

enikonomia.gr

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Dimokratiki.gr on Google ↗ Ακολουθήστε μας στο Google News ★ ↗

Στο Google News πατήστε ★ Ακολουθήστε

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.