ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο σφυρί βγάζει η Alpha Bank το Hilton, προσδοκώντας καλύτερες προσφορές από τον Τζον Κατσιμάδη

news room 1 λεπτό ανάγνωση
hilton

Μια από τις υπο­χρε­ώ­σεις που έχουν οι συστη­μι­κές τρά­πε­ζες είναι να επι­κε­ντρω­θούν στο βασικό τους αντι­κεί­μενο και να «απαλ­λα­χθούν» από τρίτες δρα­στη­ριό­τη­τες.

Κάπως έτσι η Alpha Bank θα πρέπει να που­λή­σει το «πετράδι του στέμ­μα­τος», το ακρι­βό­τερο ακίνητο που δια­θέ­τει στο χαρ­το­φυ­λά­κιο της: το ξενο­δο­χείο που ανήκει στην θυγα­τρική της Ιονική Ξενο­δο­χειακή – προίκα όταν εξα­γό­ρασε την τράπεζα «Ιονική και Λαϊκη» στην δεκα­ε­τία του ’90- και που εκμε­ταλ­λεύ­ε­ται ο διεθνής όμιλος Hilton.

Σύμφωνα με πλη­ρο­φο­ρίες η Alpha Bank ξεκί­νησε την δια­δι­κα­σία πώλησης του ξενο­δο­χείου ανα­θέ­το­ντας στην Citigroup τον ρόλο του συμ­βού­λου πώλησης. Η τελευ­ταία φέρεται να έχει ξεκι­νή­σει τον πρώτο διε­ρευ­νη­τικό κύκλο και σύμφωνα με τις ίδιες πλη­ρο­φο­ρίες έχει εκδη­λω­θεί ενδια­φέ­ρον από μεγάλα private equity funds.

Εδώ αξίζει να ανα­φερ­θεί ότι δεν είναι πρώτη προ­σπά­θεια για πώληση του ξενο­δο­χείου. Πριν από ένα περίπου χρόνο τον Οκτώ­βριο του 2014 τηλε­γρά­φημα του πρα­κτο­ρείου Bloomberg παρου­σί­αζε την δια­δι­κα­σία πώλησης να είναι πολύ πιθανή με το τίμημα να προσ­διο­ρί­ζε­ται στα 180 εκατ. ευρώ.

Πέρυσι ενδια­φέ­ρον για την από­κτηση του ξενο­δο­χείου που δια­χει­ρί­ζε­ται η «Hilton» είχε δείξει και ο Ελλη­νο­α­με­ρι­κά­νος επι­χει­ρη­μα­τίας, και πρώην υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος της Νέας Υόρκης, Τζον Κατσι­μά­δης. Το τίμημα που φέρεται να πρό­σφερε (100 εκατ. ευρώ) κρίθηκε ιδιαί­τερα χαμηλό και για τον λόγο αυτό η συμ­φω­νία δεν προ­χώ­ρησε.

Με βάση τα τελευ­ταία οικο­νο­μικά στοι­χεία στο εννιά­μηνο του 2015, τα κέρδη προ φόρων, χρη­μα­το­δο­τι­κών, επεν­δυ­τι­κών απο­τε­λε­σμά­των και απο­σβέ­σεων, της Ιονικής Ξενο­δο­χεια­κής που έχει ως αντι­κεί­μενο την μίσθωση του Hilton στην Αθήνα, δια­μορ­φώ­θη­καν σε 5,4 εκατ. ευρώ έναντι 5 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ ο κύκλος εργα­σιών δια­μορ­φώ­θηκε σε 23,1 εκατ. ευρώ, έναντι 22,3 εκατ. ευρώ κατά την αντί­στοιχη περίοδο του 2014. Αντί­στοιχα τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 2,3 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 0,4 εκατ. ευρώ την αντί­στοιχη περίοδο του 2014, ενι­σχυ­μένα από την αλλαγή του συντε­λε­στή φορο­λο­γίας.

Πηγή: News247

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.