ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στη Ρόδο θα διεξαχθεί το Μάρτιο το εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της ΓΣΕΕ

news room 3 λεπτά ανάγνωση
Χατζησάββας εργατικό κέντρο

Στο επί­κε­ντρο του ενδια­φέ­ρο­ντος θα βρεθεί τον  Μάρτιο του 2016 η Ρόδος εξαι­τίας της διε­ξα­γω­γής του εκλο­γο­α­πο­λο­γι­στι­κού   συνε­δρίου της ΓΣΕΕ.

Στη σημασία που θα έχει το συνέ­δριο για τη Ρόδο ανα­φέρ­θηκε  μεταξύ άλλων σε συνέ­ντευξή τύπου χθες, ο πρό­ε­δρος του Εργα­τι­κού Κέντρου κ. Σάββας Χατζη­σάβ­βας.

«Σε ημερίδα που διορ­γα­νώ­θηκε στη Ρόδο για θέματα που είχαν να κάνουν  με τον του­ρι­σμό  δώσαμε εξε­τά­σεις  και πήγαμε πολύ καλά. Για το λόγο αυτό θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί στο διά­στημα από τις 17 έως τις 20 Μαρτίου του 2016 στη Ρόδο το εκλο­γο­α­πο­λο­γι­στικό συνέ­δριο της ΓΣΕΕ», ανα­κοί­νωσε ο κ. Χατζη­σάβ­βας και πρό­σθεσε πως το συνέ­δριο  αυτό είναι πολύ σημα­ντικό όχι μόνο για το συν­δι­κα­λι­σμό αλλά και για τη Ρόδο.

«Θα αφι­χθούν  στη Ρόδο εκπρό­σω­ποι από όλα τα Εργα­τικά Κέντρα της χώρας και συν­δι­κα­λι­στές από άλλες χώρες και πολι­τεια­κοί παρά­γο­ντες . Πρέπει να δώσουμε όλοι τον καλύ­τερό μας εαυτό  και να διορ­γα­νώ­σουμε σωστά το συνέ­δριο. Οι σύνε­δροι  πρέπει να σχη­μα­τί­σουν τις καλύ­τε­ρες εντυ­πώ­σεις για τη Ρόδο. Για το λόγο αυτό επι­σκέ­φθηκα τον περι­φε­ρειάρχη κ. Γιώργο Χατζη­μάρκο και τον ενη­μέ­ρωσα σχετικά. Τις επό­με­νες ημέρες θα συνο­μι­λήσω και με το δήμαρχο κ. Φώτη Χατζη­διάκο για το ίδιο θέμα», δήλωσε ο κ. Σάββας Χατζη­σάβ­βας.

Ο πρό­ε­δρος του ΕΚΡ ανα­φέρ­θηκε και στην απεργία που έχουν προ­κη­ρύ­ξει στις 3 Δεκεμ­βρίου η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ και έκανε  έκκληση στους  εργα­ζό­με­νους του ιδιω­τι­κού και δημο­σίου τομέα  να συμ­με­τά­σχουν.

«Ζητάμε να μην ψηφι­στούν  αυτά που  προ­βλέ­πει ο νέος προ­ϋ­πο­λο­γι­σμός. Δια­φο­ρε­τικά οι συνέ­πειες θα είναι επώ­δυ­νες  για όλους. Επι­πλέον με τις αλλαγές στο ασφα­λι­στικό θα μπει ταφό­πλακα στην κοι­νω­νική ασφά­λιση και θα  γίνουν νέες μειώ­σεις    των συντά­ξεων. Με τη συμ­με­τοχή στην απεργία  θέλουμε να στεί­λουμε μήνυμα στους ευρω­παί­ους ότι οι απαι­τή­σεις τους είναι υπερ­βο­λι­κές. Καμία χώρα δεν μπορεί να χρη­σι­μο­ποιεί­ται σαν πει­ρα­μα­τό­ζωο. Θα έχουμε πλήρη απε­λευ­θέ­ρωση των ομα­δι­κών απο­λύ­σεων. Θα αυξη­θούν οι άνεργοι και θα δημιουρ­γη­θεί ακόμη μεγα­λύ­τερο πρό­βλημα στα ασφα­λι­στικά ταμεία. Κάνω έκκληση σε όλους να μετά­σχουν στην απεργία», δήλωσε ο κ. Σάββας Χατζη­σάβ­βας.

Ο  κ. Χατζη­σάβ­βας στην  χθεσινή συνέ­ντευξή τύπου υπε­ρα­σπί­στηκε το έργο που έγινε στη διάρ­κεια της θητείας που πέρασε με αφορμή το απο­λο­γι­στικό συνέ­δριο του ΕΚΡ  που θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί στις 6 Δεκεμ­βρίου και τις εκλογές που θα διε­νερ­γη­θούν στις 13 Δεκεμ­βρίου.

«Είμαστε ήσυχοι με τη συνεί­δησή μας γιατί επι­τε­λέ­σαμε τον καθήκον μας έναντι των εργα­ζο­μέ­νων. Τιμή­σαμε την εμπι­στο­σύνη που μας έδειξαν το 2012 . Ο απο­λο­γι­σμός που θα παρου­σιά­σουμε την προσεχή Κυριακή 6 Δεκεμ­βρίου  θα είναι πλού­σιος αφού θα περι­λαμ­βά­νει όλες τις δράσεις που υλο­ποι­ή­θη­καν. Τώρα είναι η ώρα των αντι­προ­σώ­πων να κρίνουν την πορεία μας και να μας επι­βρα­βεύ­σουν. Εμείς είμαστε ήσυχοι ότι πράξαμε αυτά που έπρεπε. Αντα­πο­κρι­θή­καμε στις ευθύνες μας», τόνισε ο κ. Χατζη­σάβ­βας.

Σε ερώτηση  σχετικά με την συμ­με­τοχή και άλλης παρά­τα­ξης στις εκλογές ο κ. Χατζη­σάβ­βας δήλωσε πως πρώτα θα συγκρο­τη­θεί η αρμόδια εφο­ρευ­τική επι­τροπή.

«Θα συγκρο­τη­θεί η εφο­ρευ­τική επι­τροπή και μετά θα δούμε αν θα μετά­σχει και άλλη παρά­ταξη στις εκλογές», είπε ο κ. Χατζη­σάβ­βας.

Στην θητεία που πέρασε ανα­φέρ­θηκε και ο γραμ­μα­τέας του ΕΚΡ κ. Νίκος Τρι­πο­λί­της.

«Στη διάρ­κεια της θητείας που πέρασε η διοί­κηση του ΕΚΡ κλήθηκε να αντι­με­τω­πί­σει πολλά προ­βλή­ματα. Έδωσε αγώνες και ήταν πάντα δίπλα στους εργα­ζό­με­νους. Πιστεύω πως οι αντι­πρό­σω­ποι θα μας δώσουν και πάλι τη δύναμη να  αγω­νι­στούμε για να μην περά­σουν τα τερα­τουρ­γή­ματα της κυβέρ­νη­σης», τόνισε ο κ. Νίκος Τρι­πο­λί­της και πρό­σθεσε πως η παρά­ταξη του κ. Σάββα Χατζη­σάββα δεν απέ­κλεισε κανένα και έδωσε βήμα σε όλους.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.