ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εισαγγελία Παρισιού: Και δεύτερος καμικάζι είχε περάσει από την Ελλάδα

news room 2 λεπτά ανάγνωση
επίθεση γαλλία

Δύο από τους βομ­βι­στές αυτο­κτο­νίας που ανα­τι­νά­χθη­καν κοντά στο Σταντ ντε Φρανς την περα­σμένη Παρα­σκευή είχαν περάσει από την Ελλάδα, όπου είχαν ληφθεί τα απο­τυ­πώ­ματά τους στις αρχές Οκτω­βρίου, ανα­κοί­νω­σαν απόψε οι εισαγ­γε­λι­κές αρχές του Παρι­σιού.

Ο δεύ­τε­ρος από τους καμι­κάζι είχε ελεγ­χθεί στην Ελλάδα στις 3 Οκτω­βρίου, ταυ­τό­χρονα με τον άνδρα που είχε ανα­μι­χθεί με μια ομάδα προ­σφύ­γων από τη Συρία. Ο άνθρω­πος αυτός “ταυ­το­ποι­ή­θηκε επι­σή­μως ως το πρόσωπο του οποίου τα δακτυ­λικά απο­τυ­πώ­ματα αντι­στοι­χούν σε εκείνα που είχαν ληφθεί σε έλεγχο στην Ελλάδα στις 3 Οκτω­βρίου 2015”, διευ­κρι­νί­ζε­ται στην ανα­κοί­νωση της εισαγ­γε­λίας.

Δια­ψεύ­δει η Αθήνα το Παρίσι για το πέρασμα του «εγκέ­φα­λου» τζι­χα­ντι­στή από την Ελλάδα

Ανα­κοί­νωση με την οποία δια­ψεύ­δει τον Γάλλο υπουργό Εσω­τε­ρι­κών, Μπερνάρ Καζνέβ, σχετικά με τον ισχυ­ρι­σμό του ότι ο «εγκέ­φα­λος» της επί­θε­σης στο Παρίσι πέρασε από την Ελλάδα, εξέδωσε την Παρα­σκευή το ελλη­νικό υπουρ­γείο Προ­στα­σίας του Πολίτη.

«Η πλη­ρο­φο­ρία αυτή ουδέ­ποτε επι­βε­βαιώ­θηκε, και ως σήμερα από ουδεμία πηγή μας έχει δια­βι­βα­στεί οποιο­δή­ποτε στοι­χείο που να επι­βε­βαιώ­νει τον εν λόγω ισχυ­ρι­σμό, ο οποίος στη­ρί­ζε­ται απο­κλει­στικά σε δημο­σιεύ­ματα ανοι­κτών πηγών της περιό­δου Ιανουα­ρίου 2015, τα οποία ανα­πα­ρά­γο­νται διαρκώς», ανα­φέ­ρε­ται χαρα­κτη­ρι­στικά στην ανα­κοί­νωση, με το υπουρ­γείο να ζητά παράλ­ληλα «άμεσα διευ­κρι­νί­σεις» από τις Γαλ­λι­κές Αρχές.

Ανα­λυ­τικά η ανα­κοί­νωση:

«Mε λύπη ενη­με­ρω­θή­καμε από ανοι­κτές πηγές, ότι ο ΥΠ.ΕΣ. της Γαλλίας, κος Bernard CΑZNEUVE, στο πλαίσιο ανα­κοί­νω­σης τύπου ανέφερε ότι, Υπη­ρε­σία πλη­ρο­φο­ριών «εκτός Ευρώπης», τους ενη­μέ­ρωσε πως ο φερό­με­νος εγκέ­φα­λος του σχε­δια­σμού των πρό­σφα­των τρο­μο­κρα­τι­κών επι­θέ­σεων στο Παρίσι, Βέλγο-Μαροκινός υπήκοος και κάτοι­κος Βελγίου στο Molenbeek Saint Jean, ABDELHAMID ABBOUD, διήλθε από την Ελλάδα.

Η πλη­ρο­φο­ρία αυτή ουδέ­ποτε επι­βε­βαιώ­θηκε, και ως σήμερα από ουδεμία πηγή μας έχει δια­βι­βα­στεί οποιο­δή­ποτε στοι­χείο που να επι­βε­βαιώ­νει τον εν λόγω ισχυ­ρι­σμό, ο οποίος στη­ρί­ζε­ται απο­κλει­στικά σε δημο­σιεύ­ματα ανοι­κτών πηγών της περιό­δου Ιανουα­ρίου 2015, τα οποία ανα­πα­ρά­γο­νται διαρκώς.

Παρα­κα­λούμε τις αρμό­διες Γαλ­λι­κές Αρχές όπως στο πλαίσιο της άριστης συνερ­γα­σίας μας στην κατα­πο­λέ­μηση της τρο­μο­κρα­τίας, προβούν δημο­σίως άμεσα, στις σχε­τι­κές διευ­κρι­νή­σεις»

Καθη­με­ρινή

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.