Ειδήσεις

Απαντήσεις στην υπόθεση Πανούση ζητούν από τη Νέα Δημοκρατία

Μείζον θέμα συζήτησης στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας αποτελούν οι αποκαλύψεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση. Κορυφαία στελέχη, όπως ο υποψήφιος πρόεδρος της παράταξης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητούν… εδώ και τώρα πεντακάθαρες απαντήσεις, αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς για την έως τώρα σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ.

“Ανατριχιαστικές” χαρακτήρισε τις δηλώσεις Πανούση για στελέχη της Κουμουνδούρου που απειλούσαν τη ζωή του υπονοώντας ότι έχουν σχέση με την τρομοκρατία, ο κ. Μητσοτάκης. “Περιμένω αντίδραση από τη δικαιοσύνη και τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ. Εάν είναι αληθείς οι καταγγελίες του τέως υπουργού Προστασίας του Πολίτη, τότε επιβεβαιώνουν τους χειρότερους φόβους μας”, σημείωσε χαρακτηριστικά, σε ομιλία του στο Βόλο.

Ερωτηματικά για το γεγονός ότι επί τόσους μήνες ο Γιάννης Πανούσης δεν είχε πραγματοποιήσει αναφορά σε όσα καταγγέλλει από χθες εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νικήτας Κακλαμάνης. “Ορθώς έχει τεθεί το ερώτημα γιατί τόσους μήνες που ήταν υπουργός δεν τα έλεγε αυτά αλλά επειδή θεωρώ τον κ. Πανούση σοβαρό, θεωρώ σοβαρότερο ότι πρέπει άμεσα και η Δικαιοσύνη αλλά και ο κ. Τσίπρας να βγουν και να απαντήσουν και όχι δια διαρροών να λένε είναι “έξαλλο το Μαξίμου με τον Πανούση”. Αυτό δεν λέει τίποτε”, τόνισε, μιλώντας στα “Παραπολιτικά fm”, την ίδια ώρα που ο βουλευτής, Δημήτρης Σταμάτης επεσήμανε πως η Νέα Δημοκρατία πρέπει να αντιδράσει και πολιτικά και κοινοβουλευτικά.

“Από τις καταγγελίες του κ. Πανούση προκύπτουν δύο τεράστια ερωτηματικά. Ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός; Ο κ. Πανούσης αφήνει σαφείς υπόνοιες ότι ήταν ενημερωμένος ο κ. Τσίπρας, όπως ενημερωμένη ήταν και η ΕΥΠ. Εάν ήταν ενημερωμένος ο πρωθυπουργός, τι έκανε και πώς αντέδρασε; Όπως επίσης υπάρχει ένας τεράστιος προβληματισμός για το πώς το Μαξίμου περιέβαλε αυτήν την υπόθεση. Και βέβαια η λογική “αν έχετε κάτι, πηγαίνετε στον εισαγγελέα”, δεν καλύπτει την πολιτική διάσταση του προβλήματος. Η πολιτική διάσταση άπτεται της λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος. Η καταγγελία του κ. Πανούση, όπως τουλάχιστον τις έχει δηλώσει από χθες το μεσημέρι μέχρι και σήμερα που πήγε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, εμφανίζεται να εμπλέκει και πολιτικά πρόσωπα, βουλευτές και στελέχη υψηλόβαθμα του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σοβαρότατη η καταγγελία”, είπε ο κ. Σταμάτης, σε συνέντευξή του στο “Βήμα fm”.

Το ΒΗΜΑ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου