ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πάπας Φραγκίσκος: “Αδικη η ακραία αλλαγή της συντάξιμης ηλικίας”

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Πάπας

«Δεν είναι δίκαιη η επα­να­δια­πραγ­μά­τευση της συντά­ξι­μης ηλικίας με τρο­μα­κτικά ακραίο τρόπο», τόνισε ο πάπας Φρα­γκί­σκος απευ­θυ­νό­με­νος, με ειδική ακρόαση, στους υπαλ­λή­λους του ιτα­λι­κού οργα­νι­σμού κοι­νω­νι­κής ασφά­λι­σης Inps.

«Μέχρι πρό­τι­νος η στιγμή της συντα­ξιο­δό­τη­σης συν­δε­ό­ταν, συνήθως, με την είσοδο στη λεγό­μενη τρίτη ηλικία», ενώ «η σύγ­χρονη εποχή άλλαξε τους ρυθμούς αυτούς. Από τη μία η δυνα­τό­τητα ανά­παυ­σης έφτασε πιο γρήγορα, άλλες φορές παρα­τά­θηκε, ενώ σε κάποιες περι­πτώ­σεις υπήρξε επα­να­δια­πραγ­μά­τευση αγγί­ζο­ντας και τρο­με­ρές ακρό­τη­τες, όπως εκείνη που φθάνει να αλλοιώ­νει τη δυνα­τό­τητα να μπορεί να σταματά κανείς να εργά­ζε­ται», προ­σέ­θεσε ο ποντί­φι­κας.

Σύμφωνα με τον πάπα, «δεν πρέπει να αμφι­σβη­τη­θεί και να καταρ­γη­θεί ποτέ το δικαί­ωμα στη σύνταξη» διότι, όπως τόνισε, «πρό­κει­ται, ακριβώς, για ένα δικαί­ωμα».

Κάλεσε, τέλος, τους υπαλ­λή­λους του ιτα­λι­κού οργα­νι­σμού κοι­νω­νι­κής ασφά­λι­σης Inps, «να έχουν πάντα επί­γνωση της αξιο­πρέ­πειας του κάθε εργα­ζό­με­νου», από τη στιγμή που «στη­ρί­ζο­ντας τα εισο­δή­ματα των εργα­ζο­μέ­νων, κατά τη διάρ­κεια και μετά την εργα­σιακή τους περίοδο», οι υπάλ­λη­λου του Inps «συμ­βάλ­λουν στο να αντα­πο­κρί­νε­ται η ζωή στις ανάγκες των ανθρώ­πων».

Θ. Ανδρεάδης-Συγγελάκης, Αθη­ναϊκό Πρα­κτο­ρείο

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.