ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τραγωδία δίχως τέλος: Στους 28 οι νεκροί στο Φαρμακονήσι-Μεταξύ αυτών 4 βρέφη και 10 παιδιά

news room 1 λεπτό ανάγνωση
μεταναστες

Στους 28 έχουν ανέλθει οι νεκροί, μεταξύ των οποίων τέσσερα βρέφη και δέκα μικρά παιδιά, που έχουν ανα­συρ­θεί έως τώρα από τη θαλάσ­σια περιοχή ανα­το­λικά του Φαρ­μα­κο­νη­σίου, όταν λέμβος με άγνωστο αριθμό μετα­να­στών ανε­τράπη τα ξημε­ρώ­ματα της Κυρια­κής.

Μεταξύ των υπο­λοί­πων θυμάτων οι σοροί των οποίων έχουν ανα­συρ­θεί από τη θαλάσ­σια περιοχή, περι­λαμ­βά­νο­νται έξι γυναί­κες και οκτώ άντρες.

Σύμφωνα με τις τελευ­ταίες πλη­ρο­φο­ρίες, άνδρες της Μονάδας Υπο­βρυ­χίων Απο­στο­λών απε­γκλώ­βι­σαν οκτώ νεκρούς πρό­σφυ­γες μέσα από το αμπάρι του ανα­τρα­πέ­ντος σκάφους. Σύμφωνα με το Λιμε­νικό Σώμα από τη θαλάσ­σια περιοχή τα πρώτα πλωτά που έφθασαν στην περιοχή κατά­φε­ραν να δια­σώ­σουν 68 άτομα, ενώ άλλοι 29 είχαν κατα­φέ­ρει κατα­βάλ­λο­ντας υπε­ράν­θρω­πες προ­σπά­θειες να κολυ­μπή­σουν και φθάσουν μόνοι τους στο Φαρ­μα­κο­νήσι.

Στην περιοχή είναι σε εξέλιξη έρευνες από ελι­κό­πτερο Super Puma και πλωτό του λιμε­νι­κού για τον εντο­πι­σμό τυχόν αγνο­ου­μέ­νων.

Από το πρωί η ηγεσία του σώματος είναι επί ποδός για το συντο­νι­σμό της όλης επι­χεί­ρη­σης που γίνεται στο Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διά­σω­σης του υπουρ­γείου Ναυ­τι­λίας. Για το συμβάν έχει ενη­με­ρω­θεί από την πρώτη στιγμή ο υπουρ­γός Ναυ­τι­λίας, Χρήστος Ζώης, ο οποίος σήμερα συμ­με­τείχε σε σύσκεψη για το μετα­να­στευ­τικό στη Μυτι­λήνη.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.