ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνεδριάζει η ΕΚΤ-Reuters: Συνέχιση του ELA και αυξημένο “κούρεμα” εξετάζει η ΕΚΤ

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΕΚΤ

Kαι ενώ βρί­σκε­ται σε εξέλιξη η κρίσιμη συνε­δρί­αση της ΕΚΤ το δ.σ. της οποίας θα απο­φα­σί­σει για την συνέ­χιση ή μη του ELA, σύμφωνα με το Reuters αύξηση των haircuts με συνέ­χιση της παροχής έκτα­κτης ρευ­στό­τη­τας στις ελλη­νι­κές τρά­πε­ζες μέσω του ELA εξε­τά­ζει η ΕΚΤ

Το διοι­κη­τικό συμ­βού­λιο της ΕΚΤ εξε­τά­ζει μεγα­λύ­τερο “κούρεμα” στα ενέχυρα που προ­σφέ­ρουν οι ελλη­νι­κές τρά­πε­ζες ως αντάλ­λαγμα για την παροχή έκτα­κτης ρευ­στό­τη­τας, συνε­χί­ζο­ντας όμως την παροχή του ELA, σύμφωνα με πηγές που επι­κα­λεί­ται το Reuters.

Αυξη­μένο “κούρεμα” στην αξία των ομο­λό­γων τα οποία κατα­θέ­τουν οι τρά­πε­ζες στην ΕΚΤ ως εγγύηση για να λάβουν ρευ­στό­τητα, σημαί­νει λιγό­τερο χρήμα και νέα στα­διακή πίεση από το ευρω­σύ­στημα στο ρευστό των τρα­πε­ζών.

Τα σενάρια μιλάνε για “κούρεμα” από 5%-20%…

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.