ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έκτακτο σχέδιο ΕΛΠΕ για τα καύσιμα σε περίπτωση Grexit

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Πετρέλαιο

Σχέδιο έκτα­κτης ανάγκης για την επάρ­κεια των καυ­σί­μων σε περί­πτωση Grexit έχουν εκπο­νή­σει τα διυ­λι­στή­ρια μετά από αίτημα του αρμό­διου υπουρ­γού Πανα­γιώτη Λαφα­ζάνη, σύμφωνα με ρεπορ­τάζ των «Νέων».

Όπως σημειώ­νε­ται το σχέδιο χωρί­ζε­ται σε τρία στάδια και εξα­σφα­λί­ζει επάρ­κεια για το επόμενο εννε­ά­μηνο ακόμη και στην απευ­κταία περί­πτωση ενός Grexit:

Tο πρώτο στάδιο αφορά στη χρήση των στρα­τη­γι­κών απο­θε­μά­των που υπάρ­χουν για ανά­λο­γες περι­πτώ­σεις ή κρίσεις σε όλες τις χώρες του κόσμου και τα οποία επαρ­κούν για τρεις μήνες.

Το δεύτερο στη διο­χέ­τευση στην αγορά ποσό­τη­τες καυ­σί­μων από μελ­λο­ντικά συμ­βό­λαια που ήδη έχουν υπο­γρά­ψει τα ΕΛΠΕ

και το τρίτο προ­βλέ­πει την αγορά επι­πλέον ποσο­τή­των από το εξω­τε­ρικό και πληρωμή μέσω έτοιμων προ­ϊ­ό­ντων που θα διυ­λί­σουν τα ΕΛΠΕ (π.χ. ντίζελ κίνησης).

Το κάθε ένα από αυτά τα στάδια εξα­σφα­λί­ζει επάρ­κεια στην ελλη­νική αγορά για τρεις μήνες κάτι που σύμφωνα με το ρεπορ­τάζ της εφη­με­ρί­δας επι­τρέ­πει στα ΕΛΠΑ να δια­βε­βαιώ­νουν ότι ακόμη και σε περί­πτωση Grexit η χώρα έχει για του­λά­χι­στον για εννέα μήνες καύσιμα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.