ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Να χάσει η Ρωσία στη Eurovision ευχήθηκε ο Πατριάρχης Κύριλλος

news room 1 λεπτό ανάγνωση
δημοσίευμα

O πατριάρ­χης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλ­λος ευχή­θηκε η χώρα του να χάσει στο δια­γω­νι­σμό της Eurovision προ­κει­μέ­νου να απο­φευ­χθεί μία εισβολή των «τρα­γου­δι­στριών με τα γένια» στη Ρωσία τον επόμενο χρόνο, ανα­φε­ρό­με­νος στη νική­τρια του περ­σι­νού δια­γω­νι­σμού, την Κον­τσίτα Βουρστ από την Αυστρία.

Η Πολίνα Γκα­γκά­ρινα, που εκπρο­σω­πεί τη Ρωσία στον φετινό δια­γω­νι­σμό, θεω­ρεί­ται ένα από τα φαβορί του τελικού που θα διε­ξα­χθεί το Σάββατο στη Βιέννη. Στην περί­πτωση που νικήσει, η επόμενη Eurovision θα διε­ξα­χθεί στη Ρωσία, όπως προ­βλέ­πουν οι όροι του δια­γω­νι­σμού.

Ο επι­κε­φα­λής της ρωσικής ορθό­δο­ξης εκκλη­σίας αντι­πρό­τεινε ότι η χώρα του πρέπει να υπο­στη­ρί­ζει «τα νανου­ρί­σματα, τις θρη­σκευ­τι­κές ωδές και τα πατριω­τικά τρα­γού­δια».

«Πρέπει να οργα­νώ­σουμε το δικό μας δια­γω­νι­σμό που θα προ­έ­βαλε την κουλ­τούρα μας, με στόχο να την παρου­σιά­σουμε σε ολό­κληρο τον κόσμο» επι­σή­μανε ο ίδιος, όπως μετέ­δωσε το ρωσικό πρα­κτο­ρείο ειδή­σεων Ria Novosti.

Το 2014 η νίκη της Κον­τσίτα Βουρστ είχε κατα­δι­κα­στεί από πολλούς εκπρο­σώ­πους της πολι­τι­κής ζωής της Ρωσίας και η ορθό­δοξη Εκκλη­σία είχε κάνει λόγο για μία νίκη «που νομι­μο­ποιεί την αμαρτία».

Η Πολίνα Γκα­γκά­ρινα εξάλλου δέχθηκε σφοδρές επι­κρί­σεις αυτήν την εβδο­μάδα από τους χρήστες των ιστο­τό­πων κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης αφότου ανήρ­τησε στο λογα­ρια­σμό της στο Instagram μία φωτο­γρα­φία όπου απει­κο­νι­ζό­ταν να δίνει ένα φιλί στην τρα­γου­δί­στρια από την Αυστρία, ανα­φέ­ρει το Αθη­ναϊκό Πρα­κτο­ρείο.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.