ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Bloomberg: Συμφωνία ως την Κυριακή, με παρέμβαση Τσίπρα

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Bloomberg

Αν και η Ελλάδα στέλνει αντι­κρουό­με­νες ενδεί­ξεις για την προ­θυ­μία της να συμ­φω­νή­σει, οι δύο πλευρές θα φθάσουν σε μία αρχική συμ­φω­νία ως την ερχό­μενη Κυριακή» – «Παράγοντας-κλειδί η απόφαση Τσίπρα να παρέμ­βει»

Η Ελλάδα και οι πιστω­τές της επι­τα­χύ­νουν τις συζη­τή­σεις σε μία προ­σπά­θεια να υπάρξει πρόοδος για την επί­τευξη συμ­φω­νίας ακόμα και στις αρχές της επό­με­νης εβδο­μά­δας, παρά το γεγονός ότι η χώρα στέλνει αντι­κρουό­με­νες ενδεί­ξεις για την προ­θυ­μία της να συμ­φω­νή­σει πάνω στις κολ­λη­μέ­νες μεταρ­ρυθ­μί­σεις, γράφει σήμερα το Bloomberg.

Σύμφωνα με δύο πηγές με γνώση των δια­πραγ­μα­τεύ­σεων, που επι­κα­λεί­ται το ειδη­σε­ο­γρα­φικό πρα­κτο­ρείο, η Ελλάδα βρί­σκε­ται πολύ κοντά στο να ξεμεί­νει από ρευστό με τα λεφτά, όπως ανα­φέ­ρουν, να φθάνουν ως την άλλη εβδο­μάδα. Προς τούτο το δημο­σί­ευμα ανα­φέ­ρει πως οι δύο πλευρές έχουν συμ­φω­νή­σει να επι­διώ­ξουν μέσω εντα­τι­κών δια­πραγ­μα­τεύ­σεων, που ξεκι­νούν σήμερα, ώστε να φθάσουν σε μία αρχική συμ­φω­νία ως την ερχό­μενη Κυριακή 3 Μαϊου.
Στόχος είναι οι υπουρ­γοί Οικο­νο­μι­κών του Eurogroup να υπο­γρά­ψουν τη συμ­φω­νία στην επόμενη τακτική συνε­δρί­αση τους, στις 11 Μαϊου, όπως δηλώ­νουν οι δύο αξιω­μα­τού­χοι που ζήτησαν να παρα­μεί­νουν ανώ­νυ­μοι.

Σύμφωνα με το Bloomberg το κλειδί παρά­γο­ντας για πρόοδο στις συζη­τή­σεις πιθανόν να είναι η απόφαση του πρω­θυ­πουρ­γού Αλέξη Τσίπρα να παρέμ­βει και να παίξει σημα­ντικό ρόλο στις δια­πραγ­μα­τεύ­σεις, ώστε αυτές να ξεκολ­λή­σουν. Αυτό, όπως σημειώ­νει το δημο­σί­ευμα, έδωσε το σήμα ότι η κυβέρ­νηση του επι­τέ­λους δείχνει την προ­θυ­μία να κάνει ότι χρεια­στεί προ­κει­μέ­νου να ξεκλει­δώ­σουν οι δόσεις του δανείου.

Πηγή newmoney.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.