ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε αναβρασμό οι φαρμακοποιοί, δεν έχουν πάρει ούτε ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ

news room 1 λεπτό ανάγνωση
φαρμακείο

Σε ανα­βρα­σμό βρί­σκο­νται οι φαρ­μα­κο­ποιοί, δεδο­μέ­νου ότι δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ από την αρχή του έτους. Για τον Ιανουά­ριο του 2015 πρέπει να λάβουν από τον ΕΟΠΥΥ 162 εκατ. ευρώ και περίπου άλλα 150 εκατ. για τον Φεβρουά­ριο.

Η λύση που έδωσε σήμερα, Δευτέρα, ο πρό­ε­δρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δημή­τρης Κοντός, να κατα­βλη­θεί το μισό χρη­μα­τικό ποσό στα τέλη Απρι­λίου με αρχές Μαΐου, δεν ικα­νο­ποί­ησε τους φαρ­μα­κο­ποιούς οι οποίοι ανα­μέ­νε­ται να συνα­ντη­θούν την Τετάρτη με τους εκπρο­σώ­πους των λοιπών φορέων από τον χώρο του φαρ­μά­κου.

«Οι ανα­φο­ρές για μερική εξό­φληση των φαρ­μα­κο­ποιών μέχρι τα τέλη του μήνα δεν ικα­νο­ποιούν τον κλάδο δεδο­μέ­νου ότι οι υπο­χρε­ώ­σεις όλων των παρόχων είναι συγκε­κρι­μέ­νες και όχι τμη­μα­τι­κές» σημειώ­νουν οι φαρ­μα­κο­ποιοί.

Ο πρό­ε­δρος του Πανελ­λη­νίου Φαρ­μα­κευ­τι­κού Συλ­λό­γου (ΠΦΣ) κ. Κων­στα­ντί­νος Λου­ρά­ντος ζήτησε εκ νέου συνά­ντηση με τον Πρω­θυ­πουργό, διότι «η Υγεία και το φάρμακο πρέπει να είναι στις άμεσες προ­τε­ραιό­τη­τες της κυβέρ­νη­σης».

Το ΒΗΜΑ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.