ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φόβοι για εκατόμβη νεκρών, από τον σεισμό των 7,9 Ρίχτερ στο Νεπαλ

news room 1 λεπτό ανάγνωση
δημοσίευμα

Του­λά­χι­στον δύο παιδιά έχασαν τη ζωή τους στο Νεπάλ από την ισχυρή δόνηση μεγέ­θους 7,9 βαθμών που έπληξε σήμερα τη χώρα, όπως ανέ­φε­ραν αυτό­πτες μάρ­τυ­ρες. Μια 15χρονη σκο­τώ­θηκε κοντά στα σύνορα με την Ινδία όταν κατα­πλα­κώ­θηκε από τον τοίχο ενός σπιτιού που κατέρ­ρευσε. Άλλο ένα κορίτσι έχασε τη ζωή του όταν έπεσε επάνω του ένα άγαλμα, στο πάρκο μιας κωμό­πο­λης έξω από το Κατμα­ντού, μετέ­δωσε το κρατικό ραδιό­φωνο της χώρας.

Το Reuters μετέ­δωσε ότι στην πρω­τεύ­ουσα κατέρ­ρευσε ένας πύργος του 19ου αιώνα και από τα συντρίμ­μια του έχει ανα­συρ­θεί νεκρός ένας άνθρω­πος. Ο Πύργος Νταράρα, που χτί­στηκε το 1832, υπήρξε ένα από τα σημα­ντι­κό­τερα του­ρι­στικά αξιο­θέ­ατα της πόλης. Ήταν ανοι­χτός για το κοινό εδώ και δέκα χρόνια και στον όγδοο όροφό του είχε ένα μπαλ­κόνι από όπου οι επι­σκέ­πτες μπο­ρού­σαν να θαυ­μά­σουν τη θέα.

Εν τω μεταξύ, στο μεγα­λύ­τερο νοσο­κο­μείο της πρω­τεύ­ου­σας έχουν μετα­φερ­θεί πολλοί άνθρω­ποι που φέρουν κατάγ­ματα σε χέρια και πόδια. Ωστόσο, μέχρι στιγμής ο ακριβής αριθμός των νεκρών και των τραυ­μα­τιών παρα­μέ­νει αδιευ­κρί­νι­στος.

Ο σεισμός είχε επί­κε­ντρο μια περιοχή 80 χλμ. ανα­το­λικά της πόλης Ποκάρα. Σύμφωνα με τις πρώτες πλη­ρο­φο­ρίες, κτίρια έχουν καταρ­ρεύ­σει στην πρω­τεύ­ουσα Κατμα­ντού, ενώ ζημιές έχει υποστεί και το οδικό δίκτυο της χώρας. Σύμφωνα με το αμε­ρι­κα­νικό ινστι­τούτο USGS η δόνηση είχε εστιακό βάθος μόλις 2 χλμ., ενώ αρχικά ο σεισμός είχε εκτι­μη­θεί με ένταση 7,5 βαθμών της κλί­μα­κας Ρίχτερ και εστιακό βάθος 31 χλμ.

Όλα έτρεμαν για ένα λεπτό, ίσως και περισ­σό­τερο», δήλωσαν στο Reuters δημο­σιο­γρά­φοι του δικτύου NDTV με έδρα το Νέο Δελχί.

«Όλοι είναι στους δρόμους και ο κόσμος σπεύδει σε νοσο­κο­μεία», ανέ­φε­ραν μαρ­τυ­ρίες από το Κατμα­ντού.

Χιο­νο­στι­βά­δες στο Έβερεστ

Την ίδια στιγμή, το αμε­ρι­κα­νικό τηλε­ο­πτικό δίκτυο CNN ανέφερε ότι από τη δόνηση προ­κλή­θη­καν χιο­νο­στι­βά­δες στο όρος Έβερεστ.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.