Ειδήσεις

Κ. Μητσοτάκης: Θα υπάρξει δραστική μείωση φόρων

Τις δεσμεύσεις του για τα μέτρα αναθέρμανσης της ελληνικής οικονομίας, αναφέρει σε άρθρο του στον “Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής”, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, προαναγγέλλει δραστικές μειώσεις στη φορολογία, “για να αναπνεύσουν η οικονομία, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Επίσης, δηλώνει ότι θα υπάρξει μείωση του ΕΝΦΙΑ, κατά 30% μέσα σε δύο χρόνια, ενώ κάνει λόγο για επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων.

Ο κ. Μητσοτάκης εκφράζει την εμπιστοσύνη του προς του Έλληνες, δηλώνοντας ότι “μαζί θα φέρουμε ξανά αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση στην πατρίδα μας” και παράλληλα κάνει έκκληση να αφήσουμε πίσω μας ιδεοληψίες και κακές πρακτικές προηγούμενων 10ετιών.

Αναλυτικά το άρθρο του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέρει τα εξής:

“Στο τέλος του 2016 οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έχουμε το θλιβερό προνόμιο να είμαστε ο πιο απαισιόδοξος λαός της Ευρώπης.

Η αίσθηση μιας συνολικής εθνικής κατάθλιψης είναι, δυστυχώς, κυρίαρχη και αφορά τόσο στην ατομική όσο και στη συλλογική μας προοπτική. Αυτό είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης. Κυρίως όμως είναι αποτέλεσμα της απογοήτευσης από τη μεγαλύτερη επιχείρηση πολιτικής εξαπάτησης που γνώρισε ποτέ ο τόπος μας.

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ κυβέρνηση υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες. Δεν υπήρξε πολίτης και κοινωνική ομάδα που δεν κορόιδεψε, ψέμα που δεν είπε. Για να φέρει εν τέλει πρόσθετες επιβαρύνσεις, δέσμευση για λιτότητα για πολλά ακόμα χρόνια, υποβάθμιση σε κάθε τομέα του κράτους και της δημόσιας ζωής. Η σημερινή κυβέρνηση έχει μετατρέψει τη δική της αποτυχία σε αποτυχία της χώρας. Αυτό είναι μια επικίνδυνη αντίληψη που πρέπει να ανατρέψουμε. Είναι δική της αποτυχία, όχι των Ελλήνων.

ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ της Ελλάδας είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές των σημερινών κυβερνώντων. Η δημιουργικότητα, η νοικοκυροσύνη, το ταλέντο των πολιτών της είναι αναμφισβήτητα. Σε αυτά πρέπει να στηριχθούμε για να κάνουμε ξανά την Ελλάδα δυνατή και περήφανη. Αυτός θα είναι ο μεγάλος μας στόχος τη χρονιά που έρχεται: Το 2017 να αρχίζει να αλλάζει η ψυχολογία των Ελλήνων. Θα τα καταφέρουμε επενδύοντας στην αλήθεια και στην ελπίδα που αυτή δημιουργεί. Η ελπίδα της αλήθειας είναι στέρεη. Και είναι και απαραίτητη για να ξαναβρούμε όλοι μας, πολίτες και πολιτικοί, τη δύναμη να προχωρήσουμε μπροστά.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ, ωστόσο, ένας καταλύτης για να πάρουν μπρος η χώρα και η οικονομία. Μια μεγάλη πολιτική αλλαγή και μια νέα κυβέρνηση με σχέδιο που θα ξεκολλήσει τη χώρα. Το σχέδιο αυτό το έχουμε. Δεν έχει ψεύτικες υποσχέσεις, δεν υπόσχεται θαύματα με ένα νόμο και ένα άρθρο. Έχει όμως συγκεκριμένες δεσμεύσεις και θα στηριχθεί σε 4 βασικούς πυλώνες.

ΠΡΩΤΟΝ, στη δραστική μείωση των φόρων. Για να αναπνεύσουν η οικονομία, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις. Για να απελευθερωθούν πόροι και να αυξηθεί το διαθέσιμο εισόδημα πολιτών και επιχειρήσεων που θα αναζωογονήσει την οικονομία. Δέσμευσή μας είναι να προχωρήσουμε άμεσα στη μείωση του φόρου εισοδήματος από το 29% στο 20% μέσα σε δύο χρόνια. Στη μείωση του συντελεστή φορολόγησης μερισμάτων από το 15% στο 5% και σε μείωση του ΕΝΦΙΑ, κατά 30% μέσα σε δύο χρόνια.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ, στην επιτάχυνση των αλλαγών στην οικονομία και στο κράτος. Επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και της προσέλκυσης επενδύσεων. Για να μπορούν να βρουν δουλειά στη χώρα μας όσοι σήμερα αναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό. Αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στο κράτος. Στη δημόσια διοίκηση, που πρέπει να αξιολογείται. Στην Παιδεία, που χρειάζεται περισσότερη ελευθερία σε κάθε εκπαιδευτική μονάδα. Στη Δικαιοσύνη, που πρέπει να απονέμεται πολύ πιο γρήγορα.

ΤΡΙΤΟΝ, στην ενίσχυση της ρευστότητας στην οικονομία. Με την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου και τη ρύθμιση των “κόκκινων” δανείων πολιτών και επιχειρήσεων σε τράπεζες, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Η διατήρηση του σημερινού καθεστώτος κρατάει την οικονομία καθηλωμένη. Θέλουμε όσοι έπεσαν στα χρόνια της κρίσης να μπορέσουν να σηκωθούν. Να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία να προχωρήσουν στη ζωή τους.

ΤΕΤΑΡΤΟΝ, στην επέκταση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος σε κάθε συμπολίτη μας που έχει ανάγκη. Είναι το πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό μέσο κοινωνικής πολιτικής και αφορά σχεδόν ενάμισι εκατομμύριο συμπολίτες μας. Στο νέο ξεκίνημα για τη χώρα μας κανένας δεν θα μείνει πίσω.

ΑΥΤΟ, ΕΞΑΛΛΟΥ, είναι η μόνιμη και σταθερή προτεραιότητα μας: τα συμφέροντα και τα όνειρα των πολλών, Η μέση ελληνική οικογένεια. Οι μικροί επαγγελματίες, οι μικρές επιχειρήσεις. Τα δημόσια σχολεία, τα δημόσια νοσοκομεία. Όλοι όσοι αισθάνονται ξεχασμένοι τα χρόνια της κρίσης. Είναι η ώρα ως κοινωνία να αλλάξουμε όσα μας κρατάνε πίσω. Να ανακαλύψουμε ξανά τις αξίες της ελευθερίας, της μεθοδικότητας, της αλληλεγγύης, της ατομικής ευθύνης. Να προχωρήσουμε σε υπερβάσεις, να συγκρουστούμε ακόμα και με τον ίδιο μας τον εαυτό. Να αφήσουμε πίσω μας ιδεοληψίες και κακές πρακτικές προηγούμενων 10ετιών.

Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΑΣ αφορά όλους τους Έλληνες. Από όπου και αν προέρχονται ό,τι και αν ψήφιζαν στο παρελθόν. Έπειτα από μια περίοδο έντασης και διχασμού είναι καιρός να ενώσουμε δυνάμεις σε μια εθνική προσπάθεια. Όσες φορές παρασυρθήκαμε από το νοσηρό δημαγωγικό λαϊκισμό η πατρίδα μας βίωσε καταστροφές. Όσες φορές όμως εργαστήκαμε με σχέδιο και αυτοπεποίθηση, κάναμε θαύματα. Ξεπεράσαμε εθνικές τραγωδίες πολύ μεγαλύτερες από την κρίση των τελευταίων ετών. Σε σύντομο χρόνο καταφέραμε να σηκώσουμε τη χώρα μας και πάλι όρθια. Μπήκαμε στην ένωση ισχυρών χωρών. Κατακτήσαμε πολιτική σταθερότητα και ένα υψηλό επίπεδο δημοκρατίας και ποιότητα ζωής.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΝ οι παππούδες και οι πατεράδες μας μπορεί και πρέπει να το πετύχει και η δική μας γενιά. Αυτό είναι το νέο πατριωτικό όραμα που θέλω να υπηρετήσω. Να κάνουμε ξανά την Ελλάδα δυνατή και υπερήφανη. Να κάνουμε καλύτερη τη ζωή όλων μας. Να εκπλήξουμε και πάλι θετικά όλο τον κόσμο. Να δείξουμε ότι το πνεύμα της δημιουργίας των Ελλήνων που μεγαλούργησε μέσα στο χρόνο παραμένει ζωντανό. Εμπιστεύομαι τους Έλληνες και τις δυνατότητες τους. Και πιστεύω βαθιά ότι μέσα από τη σχέση εμπιστοσύνης που χτίζουμε μέρα με τη μέρα μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μαζί θα φέρουμε ξανά αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση στην πατρίδα μας”.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου