“Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά κι αρχή καλός μας χρόνος”!

Με κάλαντα και παραδοσιακούς σκοπούς, με χαμόγελα και ευχές αποχαιρέτησαν τον παλιό χρόνο και καλωσόρισαν το νέο έτος τα παροικιακά σωματεία, οι Σύλλογοι, ο Στρατός και ηγεσία του Λιμενικού Σώματος που ευχήθηκαν στο δήμαρχο και στους συνεργάτες τους όπως αρμόζει στις ημέρες.
Το πρωί ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος επισκέφτηκε τη λαϊκή αγορά του Αγίου Δημητρίου όπου όπως και την παραμονή των Χριστουγέννων η Φιλαρμονική του Δήμου Ρόδου έπαιξε τα κάλαντα μεταφέροντας το γιορταστικό κλίμα στους εργαζόμενους και τον κόσμο.
Από τις 10:30 το πρωί ο Σύλλογος Κρητών Ρόδου με το χορευτικό του συγκρότημα, τους μουσικούς του και τη διοίκηση του Συλλόγου χόρεψαν,τραγούδησαν κι έψαλλαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα.
Στη συνέχεια ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απολλώνων “Νέοι Ορίζοντες” με τα παιδιά του Εργαστηρίου Βυζαντινής Παραδοσιακής Μουσικής έψαλλαν τα κάλαντα και αντήλλαξαν ευχές.
Ακολούθησαν κάλαντα και πρωτοχρονιάτικα τραγούδια από τη Φιλαρμονική του Δήμου ενώ ο κ. Χατζηδιάκος τόνισε ότι “αισθάνεται την υποχρέωση σε συνεργασία με τους Συλλόγους να δημιουργήσει γιορταστικό κλίμα προκειμένου ο κόσμος να υποδεχτεί με χαρά το νέο έτος” και κάλεσε εκ νέου στη γιορτινή βραδιά που διοργανώνεται το βράδυ έξω από το Δημαρχείο για την υποδοχή του νέου έτους.
Φέτος τις ευχές τους είπαν και οι ποδοσφαιριστές του “Διαγόρα” συνοδευόμενοι από τον αντιπρόεδρο του συλλόγου κ. Μανόλη Γλυνό.

Στη συνέχεια η Αδελφότητα Ολυμπιτών με το μουσικό της συγκρότημα είπε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, έπαιξε σκοπούς της Ολύμπου κι ο κ. Χατζηδιάκος αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς που διατηρεί με τον τόπο αυτό ο οποίος έχει μια ιδιαίτερη φυσιογνωμία.
Η χορωδίας του Στρατού συνόδευσε στο Δημαρχείο το Διοικητή της 95 ΑΔΤΕ υποστράτηγο κ. Αλκιβιάδη Στεφανή μαζί με υψηλόβαθμα στελέχη του Στρατού που έψαλλαν τα κάλαντα ενώ ευχές αντήλλαξε Δήμαρχος και με την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος με επικεφαλής τον κ. Αργυρίου.
Τα κάλαντα έψαλλαν ακόμα ο Σύλλογος Κασιωτών Ρόδου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων “Ο Διγενής”, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχαγγέλου “Ο Αίθωνας”, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κοσκινού “Η Καλλιθέα”, Ο Σύλλογος Αιμοδοτών Ρόδου ο Ροδιακός Όμιλος Ταχύπλοων Σκαφών (ΡΟΤΑ), καθώς και τα μέλη του ΚΑΠΗ Ρόδου τα οποία υποδέχτηκε με συγκίνηση ο Δήμαρχος .
Παρόντες και συμμετέχοντες στο γιορταστικό κλίμα ήταν οι αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Φωτορεπορτάζ:

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ