Τοπικές Ειδήσεις

Η Ενεργειακή ΑΕ γνωστοποίησε ότι επιθυμεί την πρόοδο της ποινικής διαδικασίας εις βάρος του Χαράλαμπου Κόκκινου

Με δήλωση ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου, κατ’ άρθρο 464 του Ποινικού Κώδικα, η εταιρεία «Ενεργειακή ΑΕ», γνωστοποίησε χθες ότι επιθυμεί την πρόοδο της ποινικής διαδικασίας, η οποία εκκρεμεί σε βάρος του πρώην αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπου Κόκκινου.
Ο κ. Κόκκινος έχει ασκήσει έφεση κατά της αποφάσεως του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου με την οποία κηρύχθηκε ένοχος εξακολουθητικής απάτης και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με 3ετή αναστολή, η οποία δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.
Οπως αναφέρεται στην δήλωση, που υπέβαλε χθες η Ενεργειακή ΑΕ στην υπόθεση που εκκρεμεί, ζημιώθηκε άμεσα από τις πράξεις του κατηγορουμένου. Η ως άνω απόφαση βρίσκεται στο στάδιο της θεώρησης.
Στο Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο, όπως εκθέτει, η εταιρεία Ενεργειακή Α.Ε. παραστάθηκε νομίμως ως πολιτικώς ενάγουσα και στην κατ’ έφεση δίκη θα παραστεί προς υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος του κατηγορουμένου επιθυμώντας την πρόοδο της ποινικής διαδικασίας σε βάρος του και της νόμιμης τιμωρίας του για τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται.
Θυμίζουμε ότι η εταιρεία διευκρίνισε ότι η περιουσιακή ζημία που υπέστη από τις 30 περιπτώσεις του κατηγορητηρίου είναι 3.959,44€, μείον τα ποσά των 70 και 82 €, που επέστρεψε ο κ. Κόκκινος, άρα τελικώς 3807,44 €, τα οποία ο κατηγορούμενος μέχρι σήμερα δεν έχει επιστρέψει.
O κ. Kόκκινος κατηγορείται συγκεκριμένα για το ό,τι στο χρονικό διάστημα από 11 Σεπτεμβρίου 2014 έως 15 Σεπτεμβρίου 2015, παρέστησε κατ’ εξακολούθηση ψευδώς στους υπαλλήλους της αναπτυξιακής εταιρείας Ενεργειακή Α.Ε., βασικός μέτοχος της οποίας είναι η Περιφέρεια Nοτίου Aιγαίου, ότι είχε πραγματοποιήσει για την εκπλήρωση των καθηκόντων του ως πρόεδρος της, 30 ταξίδια και υπέβαλε προς είσπραξη τα αντίστοιχα δικαιολογητικά.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο είτε δεν είχε επιβιβαστεί στις αντίστοιχες πτήσεις της αεροπορικής εταιρείας, είτε είχε μεν επιβιβαστεί, αλλά είχε υποβάλει τα ίδια δικαιολογητικά, εισπράττοντας την αξία των εισιτηρίων και από την Διδασκαλική Oμοσπονδία Eλλάδος ή και απευθείας από την Περιφέρεια Nοτίου Aιγαίου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου