Ειδήσεις

Ο Δημήτρης Γάκης στο φεστιβάλ θρησκευτικής μουσικής Πάτμου

Στην έναρξη του 17ου φεστιβάλ θρησκευτικής μουσικής Πάτμου που διεξάγεται στον υπαίθριο χώρο του Ιερού Σπηλαίου της Αποκάλυψης από την Τετάρτη 29 Αυγούστου έως τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, παραβρέθηκε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης.

Στην ομιλία του ο βουλευτής Δωδεκανήσου, αφού συνεχάρη τον καλλιτεχνικό διευθυντή Άλκη Μπαλτά και τους συντελεστές του υψηλής ποιότητας, μοναδικό στο είδος του και απόλυτα ταυτισμένο με το νησί της Πάτμου, φεστιβάλ, αναφέρθηκε στη σημασία του πολιτιστικού θεσμού – όπως είναι το φεστιβάλ θρησκευτικής μουσικής Πάτμου- σαν το ιδανικό σημείο συνάντησης τέχνης και πνευματικότητας σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Η Πάτμος, είναι το ιδανικότερο σημείο σ’ όλη τη Γη για αυτή την πνευματική και συνάμα πολιτιστική συνάντηση. Μέσα από τα χορωδιακά έργα πολυπρόσωπων συνόλων σε ένα χώρο – μνημείο της παγκόσμιας κληρονομίας, το Ιερό νησί της Αποκάλυψης αναδεικνύεται ως ένας προορισμός παγκόσμιας εμβέλειας που συνδυάζει τον προσκυνηματικό τουρισμό με σημαντικές εκδηλώσεις θρησκευτικών έργων της βυζαντινής και δυτικής μουσικών παραδόσεων. Και αυτό είναι αποτέλεσμα όλων των διοργανωτών αλλά κυρίως της επίμονης και αποτελεσματικής προσπάθειας του μαέστρου Άλκη Μπαλτά, της ψυχής αυτής της καλλιτεχνικής εκδήλωσης προέδρου του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Πάτμου Νομικής Μαύρου και του δημάρχου Πάτμου Γρηγόρη Στόικου. Θέλω επίσης να τονίσω ότι η παρουσία μου στο Θρησκευτικό Φεστιβάλ της Πάτμου, αποτελεί και ένα φόρο τιμής στη μνήμη του φίλου μου, Θανάση Αναπολιτάνου, που είχε οραματιστεί το διεθνές άνοιγμα του φεστιβάλ θρησκευτικής μουσικής της Πάτμου. Είμαι σίγουρος ότι οι βυζαντινές νότες που θα γεμίσουν το Σπήλαιο και θα διαχυθούν τον ουρανό της Πάτμου, θα φτάσουν εκεί ψηλά που βρίσκεται ο Θανάσης», είπε στον χαιρετισμό του ο βουλευτής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου