Τοπικές Ειδήσεις

Διημερίδα Εργατικών Κέντρων Ρόδου και Κρήτης

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ε.Κ.Ρ, μεταξύ των Προέδρων των Εργατικών Κέντρων Ρόδου, Εγγλέζου Παναγιώτη, Λασιθίου, Πεπόνη Μανώλη, Ηρακλείου, Βοργιά Στέλιου, Ρεθύμνου, Λιολάκη Γιώργου και Χανίων, Μανωλικάκη Γιάννη, και μελών της Διοίκησης του Ε.Κ.Ρ, με τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Κόνσολα Μάνο στα πλαίσια της διημερίδας των Εργατικών Κέντρων Ρόδου και Κρήτης.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η πορεία της τουριστικής περιόδου και η αδυναμία απασχόλησης όλων των εποχικά εργαζομένων στον τουρισμό λόγω της πανδημίας καθώς και η ανάγκη στήριξής τους και ειδικά αυτών που δεν θα απασχοληθούν φέτος.

Συζητήθηκε η προοπτική στήριξης όλων των εποχικά απασχολούμενων μετά τη λήξη της τουριστικής περιόδου καθώς και η πορεία της εξέλιξης του κοινού αιτήματος, το οποίο ο ίδιος ο Υφυπουργός προώθησε στον Υπουργό Εργασίας, σχετικά με τη διεύρυνση των δικαιούχων της τρίμηνης επιδότησης στους εποχικά απασχολούμενους που δεν είχαν δικαίωμα επαναπρόσληψης.

Συζητήθηκε ακόμη η ανάγκη αναβάθμισης της τουριστικής εκπαίδευσης μέσα από την αναβάθμιση των Α.Σ.Τ.Ε. Ρόδου και Κρήτης, των Κέντρων Τουριστικής Εκπαίδευσης καθώς και η λειτουργία σχολών μετεκπαίδευσης την επόμενη χρονιά.

Ζητήθηκε η παρέμβαση του Υφυπουργού και δεσμεύτηκε πως θα την πραγματοποιήσει προς το Υπουργείο Εργασίας για την υπογραφή της Σ.Σ.Ε. των οδηγών τουριστικών λεωφορείων Κρήτης αναγνωρίζοντας ότι αυτή η περίοδος απαιτεί εργασιακή ειρήνη και στήριξη των εργαζομένων που για τριάντα μέρες βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις στον αερολιμένα Ηρακλείου ενόψει δε και της επικείμενης τριμερούς συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 4 Αυγούστου 2020 και ώρα 15:00μμ στο Υπουργείο Εργασίας.

Για ακόμη μία φορά, οι πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων Ρόδου και Κρήτης ευχαρίστησαν τον Υφυπουργό Τουρισμού για τις μέχρι τώρα παρεμβάσεις του στα αιτήματα που του έχουν κατατεθεί.

Στα πλαίσια της πρώτης ημέρας της διημερίδας πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις στην Περιφέρεια με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Φλεβάρη Γιάννη, λόγω απουσίας του Περιφερειάρχη, και στο Δήμου Ρόδου με τους Αντιδημάρχους κ. Καμπούρη Τηλέμαχο και κ. Καρίκη Ευστράτιο, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη δική τους παρέμβαση για τη στήριξη των ασθενέστερων οικονομικά νοικοκυριών, μακροχρόνια ανέργων, ευπαθών

ομάδων και γενικά στους εργαζόμενους που πλήττονται από την πανδημία, με μειώσεις δημοτικών τελών, λογαριασμών ύδρευσης και ενίσχυσης κοινωνικών δομών όπως το κοινωνικό παντοπωλείο.

ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΡΟΔΟΥ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΕΠΟΝΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ                ΒΟΡΓΙΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ        ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΝΙΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΛΙΟΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ                              ΜΑΝΩΛΙΚΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΕΓΓΛΕΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου