Τοπικές Ειδήσεις

Σε δεινή οικονομική θέση ο Σύλλογος Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδ/σου – Aδυνατεί να στηρίξει άλλους ασθενείς

Σε δεινή οικονομική θέση έχει περιέλθει ο Σύλλογος Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου, εξαιτίας των αυξημένων αναγκών στήριξης ασθενών η θεραπεία και τα νοσήλια των οποίων καλύπτονται αποκλειστικά από τον Σύλλογο.
Παρ΄ό,τι η Ρόδος περιστρέφεται στη δίνη του δεύτερου γύρου των εκλογών και η χώρα εισέρχεται σε νέα προεκλογική περίοδο ενόψει της αναμέτρησης της 7ης Ιουλίου, υπάρχουν θέματα που δεν μπορούν να περιμένουν, καθώς πρόκειται κυριολεκτικά για ζητήματα ζωής ή θανάτου.
Ο Σύλλογος Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου αυτή την περίοδο καλύπτει τα έξοδα για τη θεραπεία 20 ασθενών η οποία κινδυνεύει να διακοπεί λόγω έλλειψης πόρων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους 20 συμπολίτες μας.
Η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μαρία Κρητικού, ανέφερε στη «δ» πως σύμφωνα με τον απολογισμό του τελευταίου τριμήνου έχουν διατεθεί 5.200 ευρώ για μεταφορές, νοσήλια, εξετάσεις άπορων ογκολογικών ασθενών. «Δυστυχώς η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, όχι μόνο δεν μπορούμε να βοηθήσουμε άλλους ασθενείς αλλά αναγκαστικά θα διακοπεί η θεραπεία και των 20 ασθενών που στηρίζουμε σήμερα.
Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Αθήνα για ακτινοβολίες δύο ασθενείς, η μία -ευτυχώς- είναι στο νοσοκομείο “Μεταξά” το οποίο διαθέτει ξενώνα και ο άλλος ασθενής είναι στο “Α. Συγγρός” που όμως δεν διαθέτει χώρο φιλοξενίας.
Η οικογένειά του δεν έχει να διαθέσει ούτε ένα ευρώ κι έτσι καλύψαμε ως Σύλλογος τα έξοδα μεταφοράς και τη διαμονή του για δύο εβδομάδες, σύνολο 500 ευρώ. Χθες ο γιατρός με ενημέρωσε ότι ο συμπολίτης μας θα χρειαστεί ακτινοβολίες για άλλον ένα μήνα αλλά δυστυχώς το ταμείο μας είναι άδειο και δεν μπορούμε να του καλύψουμε τα έξοδα διαμονής», λέει η κ. Μαρία Κρητικού η οποία εξομολογείται ότι είναι στη δυσάρεστη θέση να διακόψει κάθε παροχή βοήθειας σε καρκινοπαθείς διότι δεν υπάρχουν άλλα χρήματα στα ταμεία του Συλλόγου.


Ο Σύλλογος Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου αριθμεί 500 μέλη, ασθενείς και φροντιστές, και εκτός από τους 20 ασθενείς που στηρίζει οικονομικά για τις θεραπείες τους, παρέχει δωρεάν ψυχολογική στήριξη σε ακόμα 30 ασθενείς και τους φροντιστές τους, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που μισθώνει ο Σύλλογος.
Όπως δηλώνει η πρόεδρος του Συλλόγου, τα έσοδα προέρχονται κυρίως από δωρεές και μπαζάρ, όμως οι ασθενείς αυξάνονται καθημερινά και τα χρήματα δεν επαρκούν.
«Ερχομαι στη δυσάρεστη θέση να λέω σε ασθενείς που χρήζουν θεραπειών ότι δεν υπάρχουν χρήματα.
Είναι βέβαιον ότι οι ασθενείς αυτοί θα επιστρέψουν στο σπίτι τους και δεν θα κάνουν τις θεραπείες τους με ο,τι συνεπάγεται αυτό για την πορεία της υγείας τους και της ζωής τους.
Δεν μπορείτε να καταλάβετε τι δράματα κρύβονται πίσω από ασθενείς, που η ασθένεια τούς στερεί τη δυνατότητα να εργαστούν. Για πολλούς είμαστε η τελευταία τους ελπίδα να παλέψουν για να ζήσουν. Καλύπτουμε από τρόφιμα, λογαριασμούς μέχρι και κηδείες που οι συγγενείς αδυνατούν να αποπληρώσουν.
Πλέον τα ταμεία άδειασαν και για το λόγο αυτό, απευθύνομαι στην κοινωνία που πάντοτε μας στήριζε και μας στηρίζει, ακόμα και το ένα ευρώ είναι πολύτιμο για να συνεχίσουμε να στηρίζουμε καρκινοπαθείς συμπολίτες μας για να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στη ζωή».

Για όσους επιθυμούν να βοηθήσουν το IBAN του Συλλόγου είναι: GR8801727180005718087566729.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου