Ένα απίστευτο περιστατικό, που ευτυχώς δεν εξελίχθηκε σε κάτι περισσότερο σοβαρό, συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης στο Ενωσιακό γήπεδο «Καλλιπάτειρα» στο Κορακόνερο. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου του παιχνιδιού μεταξύ του ΑΣ Αρένα και του Ευκλή Σορωνής για το παιδικό πρωτάθλημα Ρόδου, ορισμένοι νεαροί που βρίσκονταν στις εξέδρες του γηπέδου, άναψαν καπνογόνα, προφανώς για να πανηγυρίσουν και στη συνέχεια τα πέταξαν στον περιβάλλοντα χώρο πίσω από την εξέδρα, όπου υπήρχαν αρκετά κλαδιά και ξερά χόρτα που δεν είχαν καθαριστεί.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά, η οποία μετά από λίγη ώρα έλαβε μεγάλες διαστάσεις, ενώ πυκνός καπνός κάλυψε το γήπεδο. Το παιχνίδι, όπως ήταν αναμενόμενο, διεκόπη και οι ομάδες αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια. Η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής σε συνδυασμό με τις προσπάθειες παρευρισκόμενων γονέων ποδοσφαιριστών, αλλά και ανθρώπων του γηπέδου, της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου και αθλητών που προπονούνταν εκείνη τη στιγμή, αποσόβησε τα χειρότερα και η φωτιά έσβησε χωρίς να δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα.

Μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα και αφού η ατμόσφαιρα είχε καθαρίσει από τον καπνό, ο διαιτητής του αγώνα Αλεξίου έδωσε εντολή να συνεχισθεί και να ολοκληρωθεί η αναμέτρηση, κάτι που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες και αντιδράσεις γονέων ποδοσφαιριστών που ζητούσαν να διακοπεί οριστικά το ματς, καθώς φοβούνταν, όπως είναι λογικό, για την υγεία των παιδιών τους.

Μάλιστα, ορισμένοι γονείς, μετά το τέλος του αγώνα μετέφεραν τα παιδιά που είχαν παραπονεθεί για αναπνευστικό πρόβλημα, στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις, χωρίς πάντως να έχει δημιουργηθεί κάποιο σοβαρό θέμα.

Από την πυρκαγιά που προκλήθηκε σε καλαμιές και θάμνους που υπάρχουν πίσω από την εξέδρα του γηπέδου, κινδύνευσαν και οι εγκαταστάσεις του στίβου που βρίσκονται ακριβώς από πίσω, με ορισμένους αθλητές μάλιστα που εκείνη τη στιγμή έκαναν προπόνηση να συμβάλλουν στην κατάσβεση της φωτιάς.

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για το συμβάν:

«Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου θέλει να ευχαριστήσει τους ανθρώπους της, τα σωματεία της, τους φίλους αθλούμενους και όλους τους αθλητές της που βρέθηκαν τη στιγμή της πυρκαγιάς στο σημείο και με συντονισμένες προσπάθειες βοήθησαν να κατασβεστεί η φωτιά που ξέσπασε από βεγγαλικό που πετάχτηκε κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα, στο γήπεδο δίπλα στο στάδιο του στίβου και πίσω από τις εξέδρες, όπου υπάρχουν καλαμιές και θάμνοι. Ευτυχώς αποφύγαμε τα χειρότερα. Μπράβο στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ρόδου για την άμεση ανταπόκριση της για τον έλεγχο και ασφάλεια της πυρκαγιάς μέχρι και την τελική κατάσβεση της. Να είναι όλοι καλά. Ελπίζουμε αυτό το συμβάν να είναι ο λόγος να μην ξανασυμβεί κάτι άσχημο. Εάν ήταν Κυριακή, η ζημιά θα ήταν μεγάλη, καθώς δεν θα υπήρχαν αθλητές μας στο στάδιο. Μπράβο και πάλι και σας ευχαριστούμε θερμά!».

Για το συμβάν τοποθετήθηκε μέσω ανακοίνωσης και ο Ευκλής Σορωνής:

«Σχετικά με τον αγώνα για την τελική φάση του παιδικού πρωταθλήματος μεταξύ της ομάδας μας και του Αρένα στο Ε.Α.Κ θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

Καταρχάς θα θέλαμε να συγχαρούμε την ομάδα του Αρένα για την καθαρή νίκη της και την δίκαιη κατάκτηση του παιδικού πρωταθλήματος!

Mε αφορμή το ατυχές περιστατικό του χτεσινού αγώνα κατά την διάρκεια του Β ημιχρόνου και μετά την φωτιά που προκλήθηκε στις εξέδρες του γηπέδου μετά από εγκληματική αμέλεια και ανευθυνότητα κάποιων ΄΄φιλάθλων’’ ,ο διαιτητής αποφάσισε την προσωρινή διακοπή του παιχνιδιού και όλα τα παιδιά της ομάδας μας αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια. Στη συνέχεια μετά από πολλή ώρα και αφού η φωτιά σβήστηκε  από την πυροσβεστική, ο διαιτητής ο οποίος από την πρώτη στιγμή έλεγε ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί κανονικά, και παρουσία παραγόντων της ΕΠΣΔ, κάλεσε τις ομάδες να συνεχίσουν τον αγώνα γιατί αποφάσισε ότι δεν υπήρχε λόγος οριστικής διακοπής, αφού είχε καθαρίσει η ατμόσφαιρα!
Οι υπεύθυνοι της ομάδας μας ζήτησαν από τον διαιτητή, αφού το αποτέλεσμα του αγώνα είχε κριθεί, χωρίς καμιά υπαιτιότητα της ομάδας του Αρένα και χωρίς να αμφισβητήσουν την καθαρή νίκη της αντίπαλης ομάδας, παρά μόνο για την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ των παιδιών και των 2 ομάδων καθώς υπήρχαν και πολλές διαμαρτυρίες γονιών που ανησύχησαν για την υγεία των παιδιών τους, να συνεχίσει τον αγώνα και να σφυρίξει ΑΜΕΣΩΣ μετά την ΛΗΞΗ του κάτι που ΑΡΝΗΘΗΚΕ, λέγοντας ότι θα παίξουμε κανονικά τα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα!

Στη συνέχεια ο διαιτητής κάλεσε τις ομάδες στο γήπεδο και η ομάδα μας συνεκτιμώντας όλες τις παραμέτρους, με ΗΘΟΣ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ αποφάσισε να συνεχίσει τον αγώνα κανονικά κάτι που έτσι κι αλλιώς μετά την απόφαση του διαιτητή ήταν μονόδρομος.

Ο Α.Ε.Σ ΕΥΚΛΗΣ ΣΟΡΩΝΗΣ συνεχίζει την προσπάθεια του με σεβασμό και υπευθυνότητα , με κύριο και μοναδικό  στόχο την καλύτερη δυνατή εξέλιξη των παιδιών σε όλα τα επίπεδα!».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ