Ειδήσεις

Γεωγραφικά συστήματα πληροφοριών στο Δήμο Ρόδου

Πλήθος εφαρμογών μπορεί να εξασφαλίσει στο Δήμο Ρόδου η λειτουργία των Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών.

Σε αυτές αναφέρθηκαν χθες, ομιλώντας στους δημοσιογράφους, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος κ. Β. Καρνάβας και η ειδική σύμβουλος του δημάρχου κ. Δ. Μπρόκου.
Επισημαίνεται πως ενημέρωση σε στελέχη του Δήμου για τη χρήση των Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών έκανε χθες το στέλεχος της εταιρείας Marathon Data Systems κ. Γιάννης Κοντός.
«Προχωράμε σε ένα μεγάλο εγχείρημα. Ελάχιστοι δήμοι έχουν ωριμάσει τις συνθήκες για να καταστεί αυτό δυνατό. Η ωρίμανση των συνθηκών που θα επέτρεπαν την υλοποίηση των δράσεων αυτών δεν ήταν δυνατή πριν από δύο ή τρία χρόνια. ΄Επρεπε να υπάρξει στελέχωση, τεχνογνωσία και εκπαίδευση στον συγκεκριμένο τομέα”, δήλωσε ο κ.Βασίλης Καρνάβας.

«Τα οφέλη που θα προκύψουν από ένα νέο είδος διακυβέρνησης είναι πολύ μεγάλα. Η απόσβεση θα είναι εύκολη αν αναλογιστεί κανείς τα οφέλη που θα υπάρχουν για την τοπική αυτοδιοίκηση», τόνισε ο κ. Καρνάβας και πρόσθεσε πως με το θέμα αυτό θα πρέπει να ασχοληθεί και η επόμενη δημοτική αρχή.

«Τώρα ανοίγουν οι θύρες της ενδοεπικοινωνίας σε εξειδικευμένους τομείς της διοίκησης. Θα είναι δυνατό πλέον να υπάρχει καλύτερη και άμεση πληροφόρηση για μια σειρά σημαντικών θεμάτων», τόνισε ο κ. Β. Καρνάβας.
«Ενημερωθήκαμε ώστε να δούμε πωώς με τη βοήθεια της τεχνολογίας μπορούμε να βελτιώσουμε τη λειτουργία των λογισμικών συστημάτων του Δήμου. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Μέχρι τώρα ο Δήμος είχε το σύστημα GIS σε δεύτερη μοίρα. Να μην ξεχνάμε πως έπρεπε να ενοποιηθούν αρκετοί οργανισμοί και Νομικά Πρόσωπα. Τώρα, έχοντας τα πληροφοριακά συστήματα, θα μπορούμε να κάνουμε πολλά», δήλωσε η κ. Μπρόκου και πρόσθεσε πως στην παρούσα φάση γίνεται ενημέρωση των στελεχών του Δήμου.

Η Marathon Data Systems δραστηριοποιείται αποκλειστικά στο χώρο των Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (Γ.Σ.Π) ή Geographic Information Systems (G.I.S) πάνω από είκοσι χρόνια. Υπήρξε πρωτοπόρος στην εισαγωγή των GIS στον ελλαδικό και κυπριακό χώρο. Είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος της ESRI (ArcGIS ArcInfo – ArcView – ArcGIS Server), για την Ελλάδα και την Κύπρο.
Οι εγκαταστάσεις του ArcGIS βρίσκονται στο Δημόσιο, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στον ιδιωτικό και ακαδημαϊκό χώρο και καλύπτουν αρκετούς τομείς.
Εκτός από τα προϊόντα της ESRI η Marathon Data Systems είναι και αντιπρόσωπος άλλων προϊόντων που ανήκουν σε διάφορους τομείς όπως:
Τηλεπισκόπιση, Μεταφορές, Δίκτυα άρδευσης/ύδρευσης, Aποχέτευσης ακαθάρτων και αποχέτευσης ομβρίων, Δορυφορικά δεδομένα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου