Ρεπορτάζ

Αισιοδοξία για αύξηση των αφίξεων από την Τουρκία

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον που δείχνουν για τη Ρόδο οι τουριστικοί πράκτορες της Τουρκίας που λαμβάνουν μέρος στην έκθεση ΕΜΙΤΤ που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη.
Αν μάλιστα η συνάντηση που θα έχουν σήμερα το πρωί οι τουριστικοί φορείς της περιοχής μας με τη διοίκηση αεροπορικής εταιρείας τσάρτερ, η οποία δραστηριοποιείται στη γειτονική χώρα, καταλήξει σε συμφωνία, τότε θα δημιουργηθούν νέες προοπτικές για τις αφίξεις Τούρκων τουριστών.
Η έκθεση είναι από τις μεγαλύτερες της Μεσογείου και παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για τη Ρόδο και τα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων.
Στην Κωνσταντινούπολη έχουν μεταβεί ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, ο αντιπρόεδρος κ. Άρης Σουλούνιας, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Λίτσα Φτακλάκη και ο διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ κ. Μπάμπης Παλογιαννίδης.

«Δεν ήταν διαθέσιμη για το κοινό σήμερα η έκθεση ΕΜΙΤΤ. Πρόσβαση είχαν στη διοργάνωση μόνο οι επιχειρηματίες του τουρισμού. Διαπιστώσαμε πως οι τουριστικοί πράκτορες της Τουρκίας που επισκέφθηκαν το χώρο, στον οποίο βρισκόμαστε ενδιαφέρονται για τη Ρόδο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Άρης Σουλούνιας.
Σε ερώτηση σχετικά με τα αποτελέσματα των συναντήσεων που έχουν γίνει στην έκθεση, ο κ. Σουλούνιας δήλωσε πως είναι θετικά.
«Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τη Ρόδο. Κάποιοι τουριστικοί πράκτορες με τους οποίους συνομιλήσαμε μας διαβεβαίωσαν πως η φετινή σεζόν θα πάει καλά αφού θα σημειώσουν αύξηση οι αφίξεις Τούρκων επισκεπτών στα νησιά», δήλωσε ο κ. Άρης Σουλούνιας.
Καθοριστικής σημασίας για τις αφίξεις των τουριστών από την Τουρκία, όπως δήλωσε ο κ. Σουλούνιας, είναι η συνάντηση που θα γίνει σήμερα στα γραφεία αεροπορικής εταιρείας.

«Αύριο το πρωί θα έχουμε συνάντηση με εκπροσώπους της διοίκησης αεροπορικής εταιρείας τσάρτερ. Θα συζητήσουμε για την αεροπορική σύνδεση της Ρόδου με την Κωνσταντινούπολη. Θα μας παρουσιάσουν στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους. Η επίτευξη συμφωνίας θα είναι πολύ σημαντική για τη Ρόδο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΞΡ.
Σε ερώτηση αν θα στηρίξουν και οι τουριστικοί πράκτορες της γειτονικής χώρας το εγχείρημα αυτό, ο κ. Α. Σουλούνιας δήλωσε:
«Υπάρχουν και τουριστικοί πράκτορες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και μπορούν να καλύψουν τις θέσεις στις πτήσεις τσάρτερ προς τη Ρόδο».

Επισημαίνεται πως προσπάθεια έγινε και στο παρελθόν για την αεροπορική σύνδεση της Ρόδου με την Κωνσταντινούπολη, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Σημαντικό στοιχείο από την ώρα που θα επιτευχθεί η συμφωνία με την αεροπορική εταιρεία είναι και η περαιτέρω απλούστευση των διαδικασιών για την χορήγηση θεωρήσεων εισόδου. Επισημαίνεται πως τα τελευταία χρόνια η Ρόδος έχει περιληφθεί στο πιλοτικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται από τα αρμόδια υπουργεία για την χορήγηση θεωρήσεων εισόδου στους λιμένες.
«Δώσαμε τις μάχες και για το θέμα της visa, αφενός για την απλούστευση των διαδικασιών έκδοσης και αφετέρου για τη μείωση του κόστους. Πετύχαμε το 2013 τη δημιουργία και νέων πυλών εισόδου για την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος Schengen καθώς προστέθηκαν αλλά δυο νησιά, η Σύμη και το Καστελόριζο και το 2014 προσδοκούμε να προστεθούν κι άλλα νησιά», επεσήμανε για το θέμα αυτό στον απολογισμό του πρόσφατα, ο περιφερειάρχης κ. Γιάννης Μαχαιρίδης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου