Εξέπνευσε χθες και ώρα 13.00 η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στην Ενωση Ξενοδόχων Ρόδου.
15 ξενοδόχοι υπέβαλαν υποψηφιότητα για το νέο 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο, 18 για την αντιπροσωπεία στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων και 3 για την Ελεγκτική Επιτροπή.
Προς επιβεβαίωση της «δημοκρατικής» ο κ. Αντώνης Καμπουράκης ηγείται του νέου σχήματος σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο μιας συμπαγούς ομάδας.
Χθες το απόγευμα, συνήλθε εξάλλου σε συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο προκειμένου να ανακηρύξει τους υποψήφιους ενώ ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι συζητήθηκε εισήγηση του προέδρου κ. Καμπουράκη για την διεύρυνση του σώματος και την αύξηση των μελών του από 11 σε 15, ενόψει και της οξύνσεως των προβλημάτων, λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσεως.
Το θέμα θα τεθεί σε ψηφοφορία στην γενική συνέλευση των ξενοδόχων αφού στόχος είναι να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά και με την μέγιστη δυνατή συμμετοχή τα σοβαρά προβλήματα του κλάδου στην Ρόδο, μετά την επιδείνωση των οικονομικών μεγεθών εξαιτίας της αύξησης του νησιωτικού ΦΠΑ, του φόρου οινοπνεύματος, της ΔΕΥΑΡ κ.α.
Η γενική συνέλευση αναμένεται να εγκρίνει την διεύρυνση και ακολούθως θα υποβληθεί προς έγκριση στο Πρωτοδικείο Ρόδου η τροποποίηση του καταστατικού. Μετά την ολοκλήρωση και της διαδικασίας αυτής τα 4 αναπληρωματικά μέλη, που θα αναδειχθούν στις εκλογές της 14ης Δεκεμβρίου 2017 θα αναλάβουν καθήκοντα ως τακτικά.
Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το καταστατικό και με βάση το ποσοστό συμμετοχής που προβλέπεται, οι πρώτες εκλογές θα διενεργηθούν την 4η Δεκεμβρίου, οι δεύτερες την 9η Δεκεμβρίου και οι τελικές την 14η Δεκεμβρίου 2017, όπου θα πραγματοποιηθεί και η τακτική γενική συνέλευση της Ενωσης Ξενοδόχων Ρόδου.
Πιο συγκεκριμένα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ξ.Ρ, που ελήφθη την 23η Νοεμβρίου 2017, αποφασίσθηκε η σύγκληση της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης 2017 των μελών, την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 17:30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου (ΕΒΕΔ).
Εάν κατά την παραπάνω ημερομηνία δεν υπάρξει η απαρτία που προβλέπεται από το Καταστατικό της Ε.Ξ.Ρ, η Γ.Σ. θα επαναληφθεί το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου και ώρα 17:30, στον ίδιο ακριβώς χώρο. Εάν δεν υπάρξει και πάλι η απαρτία που προβλέπεται από το Καταστατικό της Ε.Ξ.Ρ., η Γ.Σ. θα επαναληφθεί οριστικώς την Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 17:30 στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου ΕΒΕΔ.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα ακόλουθα:
-Έκθεση Πεπραγμένων 2016
-Έγκριση Οικονομικού Απολογισμού & Πεπραγμένων 2016,
-Έγκριση Έκθεσης Ελεγκτικής Επιτροπής 2016,
-Έγκριση Προϋπολογισμού 2017
-Τροποποίηση των Αρθρων 08 και 09 του Καταστατικού της Ενώσεως μας
-Εκλογή τριμελούς Εφορευτικής Επιτροπής
-Αρχαιρεσίες για την εκλογή: α) Διοικητικού Συμβουλίου β) Ελεγκτικής Επιτροπής, γ) Αντιπροσώπων στην Π.Ο.Ξ. (1 αντιπρόσωπος ανά 20 ξενοδοχεία, 1/20, που θα ψηφίσουν στη Γενική Συνέλευση).

Υποψήφιοι είναι οι ακόλουθοι:

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ