Τοπικές Ειδήσεις

Βρέθηκε λύση για τα πρόστιμα που επιβάλλονται στα rent a car

Ικανοποίηση εκφράζει ο κλάδος των ενοικιαζομένων αυτοκινήτων για την συμφωνία με τον Δήμο Ρόδου και συγκεκριμένα με τις Τεχνικές Υπηρεσίες, στο χρόνιο αίτημα για την πληρωμή των προστίμων που επιβάλλονται κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.
Το πρόβλημα που απασχολούσε τους ιδιοκτήτες των γραφείων με ενοικιαζόμενα οχήματα, αφορούσε στα υπέρογκα ποσά που καλούνταν να πληρώσουν οι ίδιοι, από πρόστιμα τα οποία επιβάλλονταν κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών και αφορούσαν παράνομη στάθμευση.
Όπως αποκάλυψε στην «δημοκρατική» ο πρόεδρος του Σωματείου Γραφείων Επιχειρηματιών Ενοικιάσεως Οχημάτων Ρόδου, κ. Στέργος Γιαννάς:

«Με την συνδρομή των αντιδημάρχων Οικονομικών και Τεχνικών Υπηρεσιών, βρέθηκε λύση στο χρόνιο αίτημά μας. Ήταν μεγάλη αδικία να καλούνται οι ιδιοκτήτες των γραφείων ενοικιαζομένων αυτοκινήτων να πληρώνουν τα υπέρογκα πρόστιμα που επιβάλλονταν για παράνομη στάθμευση κ.λπ. όταν οι ξένοι επισκέπτες μας, χρησιμοποιούν τα οχήματά μας. Δυστυχώς, δεν λαμβάναμε ειδοποιήσεις και μετά, μας έστελναν τον… λογαριασμό. Πολλοί από εμάς έπρεπε να καταβάλουμε μέχρι και 200.000 ευρώ μόνο για συσσωρευμένα πρόστιμα! Καταλαβαίνετε ότι σίγουρα, αυτό δεν μπορούσε να συνεχιστεί. Τελικά, με καλή διάθεση και συνεργασία, η δημοτική αρχή, μας έδωσε λύση. Με το μισθωτήριο συμβόλαιο που θα προσκομίζουμε στο Δήμο, θα διαγράφονται και τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε καθένα από εμάς. Βεβαίως, υπάρχουν και πολλά πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από την Τροχαία, αλλά τουλάχιστον έγινε ένα βήμα…»
Ένα ακόμη πολύ σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, αλλά παραμένει άλυτο, είναι η επαρκής έλλειψη χώρων στάθμευσης.
Όπως αναφέρει ο κ. Γιαννάς: «Αυτό, δεν αποτελεί μόνον πρόβλημα του δικού μας κλάδου. Έχει άμεσο αντίκτυπο και στην τοπική αγορά, στον επιχειρηματικό κόσμο και στην οικονομία. Δυστυχώς, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, δεν δίδεται οριστική λύση από τους αρμόδιους. Όταν οι επισκέπτες μας δεν βρίσκουν πάρκινγκ, φεύγουν από την πόλη, απομακρύνονται, με συνέπεια να μην μπορούν να κάνουν μία βόλτα, να ψωνίσουν, να καθίσουν σε ένα καφέ, εστιατόριο κ.λπ. με την ησυχία τους. Κατά την άποψή μου, είναι κρίμα να χάνονται χρήματα από την αγορά. Οι τουρίστες, αναγκάζονται να γυρίσουν πίσω στα ξενοδοχεία τους και παραπονιούνται σ’ εμάς, ότι δεν μπορούν να σταθμεύσουν τα οχήματα. Επιπλέον, θα πρέπει να υπάρχει ενημέρωση για τους χώρους και τις ώρες όπου μπορούν να σταθμεύουν τα ενοικιαζόμενα. Όλα αυτά έχουν σαν συνέπεια να σημειώνονται και πολλές ζημιές στα οχήματα. Ευελπιστούμε ότι θα βρεθεί μια λύση, κάποια στιγμή, προς όφελος όλων μας».
Ο κ. Γιαννάς, ανέφερε ακόμη πως οι ξένοι επισκέπτες μας, κάνουν συνεχώς παράπονα για την έλλειψη επαρκούς σήμανσης στους δρόμους μας: «Σε κάποια σημεία, οι σημάνσεις δεν είναι τοποθετημένες στην σωστή θέση ενώ οι διαβάσεις, είναι στην πλειονότητά τους, σβησμένες. Ακόμη και αν υπάρχει σήμα για διάβαση, είναι σβησμένη και δημιουργείται πρόβλημα. Μικρές λεπτομέρειες, που δημιουργούν τεράστια προβλήματα…».

Πάντως, η φετινή σεζόν ήταν πολύ καλή και για τους ιδιοκτήτες γραφείων ενοικιαζομένων αυτοκινήτων που δηλώνουν ότι μέχρι και τώρα που διανύουμε τον Σεπτέμβριο, υπάρχει αυξημένη ζήτηση -κυρίως σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

 • Menelaos Marakis    01.10.2022 19:32

  Αγαπητέ συντάκτη της Δημοκρατικής
  Το θέμα με την παράνομη στάθμευση που αφορά τους πελάτες ενοικιαζομένων αυτοκινήτων έχει επιλυθεί από το 2007 με τροποποίηση του ΚΟΚ με ενέργειες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας του κλάδου.
  Ας αφήσουν λοιπόν τις καλοσύνες οι δημοτικοί άρχοντες της Ρόδου και να εφαρμόζουν τον νόμο
  Με κάθε εκτίμηση
  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
  ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΜΑΡΑΚΗΣ

Σχολιασμός άρθρου