Τοπικές Ειδήσεις

Ο ροδιακός τουρισμός υπερβαίνει τα δεδομένα του 2019

Για τις εντυπωσιακές επιδόσεις της Ρόδου στον τουρισμό μίλησε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος κ. Θανάσης Βυρίνης σημειώνοντας ότι: «Η κίνηση στη Ρόδο, όπως μπορεί να δει κανείς είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Διαπιστώνουμε ότι υπερβαίνουμε τα δεδομένα του 2019. Καταφέραμε Ιούλιο και Αύγουστο να ξεπεράσουμε τους 500.000 επισκέπτες, πράγμα που δεν έχει ξανασυμβεί. Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα ξεπεράσουμε ελαφρώς τον αριθμό των επισκεπτών που προσέλκυσε συνολικά το 2019 ο προορισμός. Θα φθάσουμε δηλαδή τους 2.350.000 επισκέπτες ενώ όλο το 2019 η Ρόδος είχε προσελκύσει 2.344.000 επισκέπτες».
Σε επίπεδο αφίξεων, όπως είπε ο κ. Βυρίνης η σεζόν είναι αδιαμφισβήτητα καλή. Σε πρακτικό επίπεδο, η ενεργειακή κρίση, συνετέλεσε στην αύξηση των λειτουργικών εξόδων των επιχειρήσεων. Παρόλα αυτά όπως είπε, το οικονομικό αποτύπωμα της σεζόν, τείνει να είναι θετικό.
«Τους θερινούς μήνες κάθε εβδομάδα η Ρόδος δεχόταν έως 120.000 τουρίστες, όσο ο μόνιμος πληθυσμός της. Πλέον, η Ρόδος δέχεται περίπου 95.000 επισκέπτες ανά εβδομάδα και μέχρι τις 20 Οκτωβρίου στα περισσότερα ξενοδοχεία οι πληρότητες θα φθάσουν στο 80%», δήλωσε ο κ. Βυρίνης.

Είπε επίσης ότι η Διεύθυνση Τουρισμού έχει στενή συνεργασία με τον ΠΡΟΤΟΥΡ στηρίζοντας τις δράσεις προβολής με στόχο να μεγιστοποιηθούν τα αποτελέσματα. Επιπλέον, η Διεύθυνση τουρισμού υλοποίησε ή υποστήριξε μία σειρά από δημοσιογραφικά ταξίδια και φιλοξενίες bloggers. Προέκυψαν από τα δημοσιογραφικά ταξίδια μία σειρά από δημοσιεύματα για τη Ρόδο σε μεγάλα έντυπα και ΜΜΕ του εξωτερικού. Παράλληλα, συνεχίζεται το πρόγραμμα επιβράβευσης των επαναλαμβανόμενων τουριστών, τους οποίους ο κ. Βυρίνης χαρακτήρισε ως τους καλύτερους πρεσβευτές του νησιού μας.
Ένας από τους επόμενους στόχους είναι η αναγόρευση σε επίτιμο δημότη απογόνου του Ferruccio Lamborghini, αείμνηστου ιδρυτή της ιταλικής μάρκας πολυτελών αυτοκινήτων, ο οποίος ξεκίνησε την πορεία του από τη Ρόδο. Επίσης, ο κ. Βυρίνης είπε ότι συνεχίστηκε η μελέτη για το τουριστικό προϊόν της Ρόδου που έγινε για πρώτη φορά επί αντιδημαρχίας του κ. Ταρασλιά. Τα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν σε επίσημη εκδήλωση και θα αξιοποιηθούν για την προσέλκυση ψηφιακών νομάδων.
Άλλες μορφές τουρισμού στις οποίες επικεντρώνεται η αρμόδια διεύθυνση του Δήμου Ρόδου, είναι σύμφωνα με τον κ. Βυρίνη ο συνεδριακός, ο περιπατητικός και ο γαστρονομικός.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου