Για την 13η Φεβρουαρίου 2018 αναβλήθηκε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου η εκδίκαση υπόθεσης με κατηγορούμενους για απάτη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, 4 φαρμακοποιούς της Ρόδου, που φέρονται να ενεπλάκησαν στην υπόθεση των εικονικών συνταγογραφήσεων φαρμάκων, που αποκαλύφθηκε μετά από έλεγχο επιθεωρητών του ΥΠΕΔΥΦΚΑ.
Οι 4 φαρμακοποιοί φέρονται να εκτέλεσαν συνταγές που εξέδωσε ελεγχόμενος στην ίδια υπόθεση ιατρός του ΙΚΑ ΕΤΑΜ Ρόδου, ο οποίος ενεπλάκη μαζί με έναν ιατρικό επισκέπτη στο σκάνδαλο.
Η συγκεκριμένη υπόθεση, που εισήχθη σε δίκη αποτελεί μόνο μια πτυχή της έρευνας που διενεργείται, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες, το όφελος που φέρονται να απεκόμισαν οι κατηγορούμενοι ανέρχεται συνολικά στο χρηματικό ποσό των 15.200 ευρώ περίπου.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι 4 φαρμακοποιοί φέρονται από κοινού και κατόπιν συναπόφασης με έναν ιατρό του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, να προέβησαν στην εκτέλεση πλήθους εικονικών συνταγών εν γνώσει τους ότι είχαν εκδοθεί εν αγνοία των ασθενών – ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ και δεν ανταποκρίνονταν σε πραγματικές ανάγκες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Με τον τρόπο αυτό, φέρονται να παραπλάνησαν τους αρμόδιους υπαλλήλους του ΕΟΠΥΥ ώστε να προβούν στην κάλυψη της αξίας της καθεμίας επιμέρους συνταγής, επιφέροντας ισόποση ζημία του Οργανισμού με αντίστοιχο παράνομο περιουσιακό όφελος των ίδιων αλλά και της εκάστοτε φαρμακευτικής εταιρείας.
Ως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων παρίστανται οι δικηγόροι κκ Κ. Σαρρής, Ακης Δημητριάδης, Γ. Μαυρομάτης και Στ. Κιουρτζής.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ