H Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, συνδιοργανώνει με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου και τον Δήμο Ρόδου (ΔΟΠΑΡ) τους αγώνες δρόμου «RUN CREECE» που θα διεξαχθούν την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 στην Ρόδο.
Η εκδήλωση αποτελείται από τα αγωνίσματα 10 χλμ., 5 χλμ., και 1000μ. για μαθητές των δημοτικών σχολείων.
Οι αγώνες RUN CREECE, διοργανώνονται σε επτά διαφορετικές πόλεις ανά την Ελλάδα, και διεξάγονται στο ιστορικό, εμπορικό και τουριστικό κέντρο των πόλεων και έχουν αναφορά στον απλό πολίτη και στα παιδιά αποβλέποντας στην ανάδειξη της μαζικής άθλησης και την υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής.
Προσφέρει σε όλους τους συμμετέχοντες ένα προωθημένο πακέτο δρομικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών, που δίνουν αξία στη συμμετοχή και δημιουργούν νέες συνθήκες συμμετοχής σε αθλητικοτουριστικές διοργανώσεις και έξω από τα σύνορα της τοπικής κοινωνίας ή της χώρας, χρησιμοποιώντας διαδικασίες και πολιτικές ανάλογες με αυτές του Μαραθωνίου και Ημιμαραθωνίου.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου φιλοδοξεί φέτος οι συμμετοχές να φτάσουν τις 2.500 αν και υπάρχει ανώτατο πλαφόν στις 2.300.
Στόχος είναι να προσελκύσει δρομείς που εργάζονται ακόμα και στον τουριστικό τομέα αφού η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα είναι προς το τέλος της σεζόν.
Μεγάλη σημασία δίνεται και στις ομαδικές συμμετοχές δρομέων από τον ίδιο εργασιακό χώρο ή και μαθητών από τα ίδια σχολεία.
Χαρακτηριστική είναι και η ανακοίνωση της ΕΑΣ Δωδεκανήσου για τον αγώνα:
«Ο ΣΕΓΑΣ εγκαινίασε το 2013 μια σειρά αγώνων με την επωνυμία RUN GREECE, σε συνεργασία με τις κατά τόπους Περιφέρειες και Δήμους της χώρας, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της ψυχοσωματικής υγείας των πολιτών, την ενίσχυση της σχέσης των παιδιών με τον αθλητισμό, αλλά και την τουριστική προβολή των περιφερειών και πόλεων στην ευρύτερη Ελληνική επικράτεια, καθώς και στο εξωτερικό.
Η σειρά αυτή των αγώνων, που διοργανώνεται σε επτά πόλεις επτά διαφορετικών Περιφερειών (Λάρισα, Ηράκλειο, Καστοριά, Ιωάννινα, Αλεξανδρούπολη, Πάτρα και Ρόδο) στοχεύει στην ανάπτυξη των δρομικών γεγονότων μαζικής συμμετοχής και στην προώθηση του εγχώριου και εισερχόμενου τουρισμού στη χώρα μας.
Επειδή οι αγώνες αυτού του είδους απευθύνονται σε όλους, με αναφορά στον απλό πολίτη, στον μαθητή, στον εργαζόμενο, στην νοικοκυρά, αλλά και στον μυημένο στον αθλητισμό είτε είναι αθλητής είτε απλά αθλούμενος, οι διοργανωτές επιθυμούν να περάσουν το μήνυμα της υιοθέτησης ενός πιο υγιεινούς τρόπου ζωής μέσω της άθλησης.

Για τη Ρόδο θα είναι η δεύτερη φορά που θα διεξαχθεί το Run Greece, μετά την περσινή διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε την 1η Οκτωβρίου με εξαιρετική επιτυχία. Φέτος η ημερομηνία διεξαγωγής ” πήγε” δύο βδομάδες αργότερα (14/10), με στόχο να μπορέσουν αυτοί κι αυτές που εργάζονται στην τουριστική βιομηχανία του νησιού να συμμετάσχουν, ύστερα από τα παράπονα που εκφράστηκαν στους διοργανωτές.
Η αθλητική αυτή γιορτή μαζικού δρομικού χαρακτήρα, που διεξάγεται έξι μήνες μετά την άλλη μεγάλη αθλητική εκδήλωση” ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ”, συμβάλλει σε σημαντικό βαθμό στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, με τον Μαραθώνιο να ‘’αξιοποιεί” τον μήνα Απρίλιο και το RUN GREECE τον Οκτώβριο.
Πέρυσι οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τους 1500, αριθμός αρκετά ικανοποιητικός για πρώτη χρονιά. Φέτος οι διοργανωτές στοχεύουν σε έναν αριθμό κοντά στους 2500, παρά το γεγονός του ορισμού ανώτατου πλαφόν στους 2.300 από τον κεντρικό ΣΕΓΑΣ. Η συγκεκριμένη αισιοδοξία των διοργανωτών πηγάζει από την εμπειρία που αποκτήθηκε πέρυσι και στον εντοπισμό των ελλείψεων στο θέμα της προβολής και ενημέρωσης.
Για παράδειγμα, ελάχιστοι γνώριζαν για τη συμμετοχή των καλύτερων στις επτά ηλικιακές κατηγορίες και για τα δύο φύλα (10 άνδρες και 10 γυναίκες) στον ΤΕΛΙΚΟ ERGO του RUN GREECE (3000 μ), που διεξάγεται ανήμερα του ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, με τερματισμό μέσα στο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΣΤΑΔΙΟ, μία ώρα πριν τον τερματισμό του πρώτου μαραθωνοδρόμου.
Στον αγώνα αυτόν μετέχουν οι 20 καλύτεροι-ες από τις επτά πόλεις στις οποίες διεξάγεται το Run Greece μέσα στο χρόνο. Η μετακίνηση (αεροπορικώς), διαμονή και διατροφή καλύπτονται από την χορηγό ασφαλιστική εταιρεία ERGO. Επιπλέον έχουν την ευκαιρία να βρεθούν στις εξέδρες του Παναθηναϊκού σταδίου και να χειροκροτήσουν τον τερματισμό των μαραθωνοδρόμων, που ξεπερνούν τις 20.000 χιλιάδες!
Η Οργανωτική Επιτροπή, από φέτος, επιθυμώντας να ενθαρρύνει τις ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ, καθιερώνει τη βράβευση (απονομή ειδικού κυπέλου) των ομάδων που θα συγκεντρώσουν την καλύτερη βαθμολογία με βάση τη σειρά τερματισμού, ανεξάρτητα από το αγώνισμα που θα τρέξουν (5 η 10 χλμ.)
Κάθε ομάδα, για να βαθμολογηθεί θα πρέπει να έχει τουλάχιστον δέκα τερματίζοντες στους άνδρες ή στις γυναίκες. Οι ομάδες που θα δηλωθούν μπορούν να προέρχονται από ομοειδείς εργασιακούς χώρους (π.χ τράπεζες, ξενοδοχειακές μονάδες, επιχειρήσεις, super market, γυμναστήρια, εργαζόμενους στο αεροδρόμιο), επαγγελματικούς χώρους (δικηγορικός σύλλογος, ιατρικός σύλλογος, καθηγητικός σύλλογος, διδασκαλικός σύλλογος κλπ), παροικιακούς συλλόγους (π.χ. Ηπειρωτών, Πελοποννησίων, Ποντίων, Κρητών, Κυπρίων, Κώων, Καλύμνιων, Συμιακών κλπ), καθώς και Δημοτικών διαμερισμάτων της Ρόδου (π.χ. δημοτ.διαμερ. Λίνδου, Αρχαγγέλου, Ψίνθου, Ιαλυσού κλπ).
Αντίστοιχη βράβευση θα πραγματοποιηθεί για το καλύτερο Γυμνάσιο και Λύκειο, στις ομάδες αγοριών και κοριτσιών, με την προϋπόθεση η συμμετοχή να υπερβαίνει τους 20 ανά φύλο (η αθροιστικά από σαράντα και πάνω, ανεξάρτητα φύλου). Και σ’ αυτή την περίπτωση στη βαθμολογία συμμετέχουν οι δέκα καλύτεροι-ες.
Τα δρομικά αγωνίσματα είναι τα 10.000 μ (10:00π.μ), τα 5.000 μ (11:30π.μ) και τα 1.000 μ (11:35π.μ) για τους μαθητές και μαθήτριες των τριών τελευταίων τάξεων των δημοτικών σχολείων της Ρόδου».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ