Ειδήσεις

Μητσοτάκης: Στήριξη του αγρότη με νέο ασφαλιστικό και μείωση φόρων

ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Την πρόθεση της Ν.Δ. να προωθήσει μια γενναία ασφαλιστική και φορολογική πολιτική για τους αγρότες και κτηνοτρόφους, ανακοίνωσε χθες, από τη Δεσκάτη Γρεβενών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε αγρότες και πολίτες κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην περιοχή.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανακοίνωσε ότι ως κυβέρνηση θα προχωρήσει στην καθιέρωση φορολογικού συντελεστή 9% για τα εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ και προανήγγειλε τη δημιουργία νέου ασφαλιστικού συστήματος, το οποίο θα αναλύσει λεπτομερώς κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη ΔΕΘ. Οπως ανέφερε, «η ασφαλιστική επιβάρυνση είναι σήμερα τέτοια που δημιουργεί αντικίνητρο στην εργασία, και για τη Ν.Δ. μια γενναία φορολογική και ασφαλιστική μεταρρύθμιση αποτελεί τον πυλώνα της οικονομικής πολιτικής».

Για την ελληνική περιφέρεια, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι οι Ελληνες αξίζουν ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες για να φτιάξουν τη ζωή τους, όπου και εάν βρίσκονται, είτε στα αστικά κέντρα είτε στις κωμοπόλεις της χώρας. «Δεν υπάρχουν δυο Ελλάδες του αύριο. Το ίδιο μπροστά μπορούν να πάνε οι ορεινές, με τις αστικές περιοχές. Ο κάθε τόπος μπορεί να αξιοποιήσει τα δικά του συγκριτικά πλεονεκτήματα», τόνισε ο αρχηγός της Ν.Δ.

Απαντώντας στην επισήμανση του δημάρχου Δεσκάτης, Δημήτρη Καραστεργίου, ότι οι κτηνοτρόφοι λαμβάνουν τη χαμηλότερη τιμή της τελευταίας 15ετίας στο γάλα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε ότι το πρόβλημα με τις τιμές του γάλακτος, από τις παράνομες ελληνοποιήσεις που γίνονται αθρόα, θα σταματήσει να υπάρχει. «Θα σταματήσουμε τις παράνομες ελληνοποιήσεις που δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό και πιέζουν αφόρητα την ελληνική γαλακτοπαραγωγή και τις τιμές των παραγωγών μας», είπε χαρακτηριστικά. «Πρέπει να μιλήσουμε για την Ελλάδα του μέλλοντος. Ταλαιπωρηθήκαμε αυτά τα οκτώ χρόνια και ειδικά τα τελευταία τρία χρόνια, θα είχαμε βγει από την κρίση το 2014 και θα είχαμε αποφύγει αυτό το αχρείαστο, άτυπα λεγόμενο, τέταρτο Μνημόνιο (…) Οσο η κυβέρνηση επενδύει στην πόλωση, στο διχασμό και στο χθες τόσο εγώ θα μιλώ για το αύριο και για το σχέδιό μου για την επόμενη μέρα. Να ζητάτε από τα κόμματα να σας λένε το σχέδιό τους.

Οσο πλησιάζουμε στις εκλογές τόσο θα ακούγεται το σχέδιό μας. Αξίζουμε καλύτερα, δεν μας αξίζει αυτή η κυβέρνηση. Πρέπει να πάρουμε τις τύχες του τόπου στα χέρια μας. Σας ζητώ να με εμπιστευτείτε, να πάμε ενωμένοι την Ελλάδα μπροστά», είπε απευθυνόμενος στους κατοίκους ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μετέφερε τη σιγουριά που νιώθει ότι όλο και περισσότεροι Ελληνες θα εμπιστευθούν τη Ν.Δ., «ώστε να οδηγήσουμε τη χώρα σε ασφαλές λιμάνι». Ο δήμαρχος Δεσκάτης, Δημήτρης Καραστέργιος, δώρισε στον κ. Μητσοτάκη μια χρυσοκέντητη εικόνα από δύο τοπικά εργαστήρια της περιοχής, καθώς και ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα. Ακούγοντας από το δήμαρχο της Δεσκάτης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε πως στο δικό του σχέδιο για την Ελλάδα του αύριο κανείς δεν θα μείνει πίσω.

Ερωτηθείς εάν διαβλέπει ότι η Ν.Δ. θα κερδίσει τη μονοεδρική των Γρεβενών, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι ο στρατηγικός στόχος της Ν.Δ. «είναι να κερδίσουμε όλες τις μονοεδρικές» και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα κερδίσει τη μονοεδρική των Γρεβενών. Σημείωσε ότι και για τις περιφερειακές εκλογές ο στόχος της Ν.Δ. είναι να κερδηθούν όλες οι περιφέρειες. Μίλησε επίσης για τις σημαντικές «αλλά εν πολλοίς αναξιοποίητες δυνατότητες» της περιοχής.

Τον πρόεδρο της Ν.Δ. συνόδευσαν στην πόλη των Γρεβενών ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης, οι βουλευτές της Ν.Δ. Γιάννης Αντωνιάδης (Φλώρινας), Μαρία Αντωνίου (Καστοριάς), Μάξιμος Χαρακόπουλος (Λάρισας), Γιώργος Κασαπίδης (Κοζάνης), ο σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της Ν.Δ., Μακάριος Λαζαρίδης και ο αν. γραμματέας Οργανωτικού, Αξιολόγησης & Επιμόρφωσης στελεχών Ν.Δ., Χρίστος Βλαχοκώστας.

«Παρέμειναν στις καρέκλες οι υπεύθυνοι της κατάντιας»

Την πεποίθησή του ότι ο βασικός πυρήνας της κυβέρνησης δεν άλλαξε καθόλου εξέφρασε χθες από τα Γρεβενά ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. «Δεν θα κάνω κανένα σχόλιο σε επίπεδο προσώπων. Νομίζω ότι όλοι κρίνονται για τις επιλογές τους», είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Θα πω μόνο ότι ο βασικός πυρήνας της κυβέρνησης δεν άλλαξε καθόλου. Το βασικό είναι ότι αυτοί οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την κατάντια της χώρας σήμερα, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την οικονομία, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την εξωτερική πολιτική, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την άμυνα εξακολουθούν να βρίσκονται στις καρέκλες τους, προφανώς αμετακίνητοι».

Τόνισε ότι θα επιμένει να μιλάει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας για το μέλλον, την ενότητα, τη μεγάλη ανάγκη που έχει ο τόπος να κάνει μια δυναμική επενδυτική επανεκκίνηση. «Αυτά πρεσβεύει η Ν.Δ., αυτά πρεσβεύω προσωπικά εγώ και πιστεύω αυτήν την ατζέντα, μιας τολμηρής αλλαγής, θα την αγκαλιάσει ο ελληνικός λαός στις επόμενες εκλογές», σημείωσε και προσέθεσε: «Το ζητούμενο είναι να γίνουν εκλογές το συντομότερο δυνατόν. Η κυβέρνηση αυτή έχει ήδη ολοκληρώσει πρακτικά τη θητεία της, δεν έχει τίποτε άλλο να προσφέρει σε αυτό τον τόπο, έχει κάνει ήδη πάρα πολύ μεγάλη ζημιά και όσο γρηγορότερα γίνουν εκλογές τόσο καλύτερο θα είναι για τον τόπο, όποτε είναι αυτές».

Τον ανασχηματισμό κλήθηκε να σχολιάσει και ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. και βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος συνόδευε τον κ. Μητσοτάκη στα Γρεβενά. «Ο χθεσινός κυβερνητικός ανασχηματισμός χαρακτηρίζεται από ένα και μόνο στοιχείο: “ο άδειος τενεκές κάνει τον μεγαλύτερο θόρυβο”. Ο κ. Τσίπρας δεν μετακίνησε κανέναν από τους βασικούς συντελεστές των πιο καταστροφικών πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ, επιβραβεύοντάς τους. Ο κ. Τσακαλώτος και το οικονομικό επιτελείο παρέμειναν στη θέση τους. Ο κ. Κοτζιάς, μετά την άκρως επιζήμια συμφωνία με την ΠΓΔΜ, παρέμεινε στη θέση του. Ο κ. Καμμένος, ο κ. Πολάκης, ο κ. Παππάς, ο κ. Σταθάκης παρέμειναν στη θέση τους. Μια θλιβερή κυβέρνηση ισορροπιών και αλληλοεξυπηρετήσεων», υποστήριξε ο κ. Αυγενάκης, που έκλεισε τη δήλωσή του λέγοντας: «Η απόλυτη ένδεια πολιτικού προσωπικού στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και οι επιλογές αυτές καταγράφονται ως η επιτομή της πολιτικής απελπισίας του πρωθυπουργού, ο οποίος είναι όμηρος του κ. Καμμένου, του οποίου έγιναν όλα τα χατίρια!».

πηγή eleftherostypos.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου